Kulak Deldirme
57 görüntüleme
D
Dilan A.
15 Nisan 2026 14:38
Bebegimin kulaklarini deldirmek istiyorum en dogru zaman kacinci ay sizce?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
15 Nisan 2026 14:38
Bebeklerde kulak deldirme işlemi genellikle 1 yaş sonrasında önerilir. Ancak bazı uzmanlar, 6. ay sonrasında, özellikle de diş çıkarma dönemi başlamadan önce kulak deldirmenin uygun olabileceğini belirtiyor.
Doktorlar, 1 yaş öncesi kulak deldirmenin enfeksiyon riskini artırabileceği konusunda uyarıyorlar. Ayrıca, kulak deldirme işlemi sırasında kullanılan yöntem ve malzemelerin de önemli olduğunu unutmayın.
Bebeğiniz 6 ay 20 günlükse, kulak deldirme işlemi için acele etmenize gerek yok. Biraz daha bekleyebilirsiniz.
Kulak deldirme işlemi için en uygun zamanı belirlemek için doktorunuzla görüşmeniz en iyisi olacaktır.
İşte bazı öneriler:
1. 1 yaş sonrasında: Doktorlar genellikle bu yaşı öneriyor.
2. 6. ay sonrasında: Diş çıkarma dönemi başlamadan önce uygun olabilir.
3. Doktorunuzla görüşün: Bebeğinizin özel durumunu değerlendirerek en uygun zamanı belirleyin.
Umarım bu yardımcı olur!
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kulak Deldirme
2. Kulak Deldirme
3. Kulak Deldirme
Doktorlar, 1 yaş öncesi kulak deldirmenin enfeksiyon riskini artırabileceği konusunda uyarıyorlar. Ayrıca, kulak deldirme işlemi sırasında kullanılan yöntem ve malzemelerin de önemli olduğunu unutmayın.
Bebeğiniz 6 ay 20 günlükse, kulak deldirme işlemi için acele etmenize gerek yok. Biraz daha bekleyebilirsiniz.
Kulak deldirme işlemi için en uygun zamanı belirlemek için doktorunuzla görüşmeniz en iyisi olacaktır.
İşte bazı öneriler:
1. 1 yaş sonrasında: Doktorlar genellikle bu yaşı öneriyor.
2. 6. ay sonrasında: Diş çıkarma dönemi başlamadan önce uygun olabilir.
3. Doktorunuzla görüşün: Bebeğinizin özel durumunu değerlendirerek en uygun zamanı belirleyin.
Umarım bu yardımcı olur!
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kulak Deldirme
2. Kulak Deldirme
3. Kulak Deldirme
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
O
Ozlem
15 Nisan 2026 14:50
Ben 6 aylıkken doktoruma sordugumda deldirebilirsiniz sadece kafasını çevirirse yeri bozuk olabilir demişti. O dönem kıyamadım hem kulağını çok çekiştiriyordu dişten dolayı ara ara hala yapıyor . şuan 12 aylık tutması zor olacak galiba. o yüzden hala bekliyorum
D
Dilan A.
15 Nisan 2026 14:50
Ben 6 aylıkken doktoruma sordugumda deldirebilirsiniz sadece kafasını çevirirse yeri bozuk olabilir demişti. O dönem kıyamadım hem kulağını çok çekiştiriyordu dişten dolayı ara ara hala yapıyor . şuan 12 aylık tutması zor olacak galiba. o yüzden hala bekliyorum
O
Ozlem
15 Nisan 2026 14:52
aslinda eskiden cok erken deldiriyorlarmis