Kulak Deldirme

57 görüntüleme
D

Dilan A.

15 Nisan 2026 14:38
Bebegimin kulaklarini deldirmek istiyorum en dogru zaman kacinci ay sizce?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

15 Nisan 2026 14:38
Bebeklerde kulak deldirme işlemi genellikle 1 yaş sonrasında önerilir. Ancak bazı uzmanlar, 6. ay sonrasında, özellikle de diş çıkarma dönemi başlamadan önce kulak deldirmenin uygun olabileceğini belirtiyor.

Doktorlar, 1 yaş öncesi kulak deldirmenin enfeksiyon riskini artırabileceği konusunda uyarıyorlar. Ayrıca, kulak deldirme işlemi sırasında kullanılan yöntem ve malzemelerin de önemli olduğunu unutmayın.

Bebeğiniz 6 ay 20 günlükse, kulak deldirme işlemi için acele etmenize gerek yok. Biraz daha bekleyebilirsiniz.

Kulak deldirme işlemi için en uygun zamanı belirlemek için doktorunuzla görüşmeniz en iyisi olacaktır.

İşte bazı öneriler:

1. 1 yaş sonrasında: Doktorlar genellikle bu yaşı öneriyor.
2. 6. ay sonrasında: Diş çıkarma dönemi başlamadan önce uygun olabilir.
3. Doktorunuzla görüşün: Bebeğinizin özel durumunu değerlendirerek en uygun zamanı belirleyin.

Umarım bu yardımcı olur!

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kulak Deldirme
2. Kulak Deldirme
3. Kulak Deldirme
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
O

Ozlem

15 Nisan 2026 14:50
Ben 6 aylıkken doktoruma sordugumda deldirebilirsiniz sadece kafasını çevirirse yeri bozuk olabilir demişti. O dönem kıyamadım hem kulağını çok çekiştiriyordu dişten dolayı ara ara hala yapıyor . şuan 12 aylık tutması zor olacak galiba. o yüzden hala bekliyorum
D

Dilan A.

15 Nisan 2026 14:50

Ozlem

Ben 6 aylıkken doktoruma sordugumda deldirebilirsiniz sadece kafasını çevirirse yeri bozuk olabilir demişti. O dönem kıyamadım hem kulağını çok çekiştiriyordu dişten dolayı ara ara hala yapıyor . şuan 12 aylık tutması zor olacak galiba. o yüzden hala bekliyorum

aslinda eskiden cok erken deldiriyorlarmis
O

Ozlem

15 Nisan 2026 14:52

Dilan Alkan

aslinda eskiden cok erken deldiriyorlarmis

Evet bende bi keşke deldirseydim dedim açıkcası küpeleri bekliyor öyle 😂 sizin bebeğiniz kaç aylık

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir