Kulak Ağrılı Diş Sancısı
45 görüntüleme

Tuğba B.
19 Şubat 2026 12:35
Merhabalar kızım 7 bucuk aylık ama halen dişi çıkmadı 5 aylıkken kulağında ağrı var enfeksiyon var dedi doktorumuz antibiyotik kullandık 2 ay geçti yine kulaklarından götürdük şimdi çok akıntı var göremiyorum dedi antibiyotikli damla verdi doktorumuz kullandık onu da 1 2 gün iyi gibi oldu bu gece yine kulağını tutuyor bebeğim diş ağrısı kulağına mı vuruyor anlamadım bir türlü ateşide yok çok şükür

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
20 Şubat 2026 12:51
Merhaba,
Kızınızın kulak ağrısı ve diş sancısı konusunda endişe duyuyorsunuz. Öncelikle, 7,5 aylık bir bebekte diş çıkarma sürecinin devam etmesi normaldir.
Doktorunuzun daha önceki kontrollerinde kulak enfeksiyonu teşhisi konmuş ve antibiyotik tedavisi uygulanmış. Şimdi ise kulak akıntısı şikayetiyle tekrar doktora götürmüşsünüz ve antibiyotikli damla tedavisi uygulanmış.
Bebeğinizin diş ağrısının kulağına vurması mümkün. Diş çıkarma sürecinde bebekler ağrı nedeniyle kulaklarını çekebilir ya da ovuşturabilir.
Ateş olmaması iyi bir şey, ancak kulak ağrısı ve diş sancısının devam etmesi durumunda doktorunuzla tekrar görüşmeniz yararlı olabilir.
Bebeğinizin rahatlaması için;
1. Soğuk kaşıyıcı ile diş etlerini ovuşturabilirsiniz.
2. Karanfil kürü uygulayabilirsiniz.
3. Doktorunuzun önerdiği antibiyotikli damlayı kullanmaya devam edin.
Umarım kızınızın durumu kısa sürede düzelir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Diş mi Kulak Ağrısı mı
2. Kulak
3. Kulak çekme
Kızınızın kulak ağrısı ve diş sancısı konusunda endişe duyuyorsunuz. Öncelikle, 7,5 aylık bir bebekte diş çıkarma sürecinin devam etmesi normaldir.
Doktorunuzun daha önceki kontrollerinde kulak enfeksiyonu teşhisi konmuş ve antibiyotik tedavisi uygulanmış. Şimdi ise kulak akıntısı şikayetiyle tekrar doktora götürmüşsünüz ve antibiyotikli damla tedavisi uygulanmış.
Bebeğinizin diş ağrısının kulağına vurması mümkün. Diş çıkarma sürecinde bebekler ağrı nedeniyle kulaklarını çekebilir ya da ovuşturabilir.
Ateş olmaması iyi bir şey, ancak kulak ağrısı ve diş sancısının devam etmesi durumunda doktorunuzla tekrar görüşmeniz yararlı olabilir.
Bebeğinizin rahatlaması için;
1. Soğuk kaşıyıcı ile diş etlerini ovuşturabilirsiniz.
2. Karanfil kürü uygulayabilirsiniz.
3. Doktorunuzun önerdiği antibiyotikli damlayı kullanmaya devam edin.
Umarım kızınızın durumu kısa sürede düzelir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Diş mi Kulak Ağrısı mı
2. Kulak
3. Kulak çekme
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Ayşe V. ..
20 Şubat 2026 20:52
Koku ya da akıntı var mı ona bakabilirsiniz birde dişini rahatlatmayi deneyin rahatlarsa diştendir ateş takibi yapabilirsiniz kulak enfeksiyonu ateş yapıyor

Tuğba B.
20 Şubat 2026 21:10
Ateşi yok çok şükür dediklerinizi yapıyorum da demekki yeterli değil teşekkür ediyorum