Krup da Kullanılacak İlaçlar Hakkinda
62 görüntüleme
A
Arzu D. ..
16 Mart 2026 12:42
10 aylik bebeğim gece boyunca yüksek ateş öksürük hırıltı arada havlar tarzda öksürük ,burun akintisi hırıltı sebebiyle uykusuz kaldı . Sabah sağlık ocağına götürdüm doktorumuz krup diyerek corteir nebul, oselmir ,augmentin antibiyotik yazdı. Oselmir ve augmentin ikisini birlikte kullanayım mı gerekli mi bilemedim hem viral hem de bakteriyel mi ki bu

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
17 Mart 2026 13:07
Krup teşhisi konulan 10 aylık bebeğiniz için doktorunuz tarafından yazılan ilaçlar hakkında endişeleriniz olduğunu anlıyorum.
Doktorunuz tarafından yazılan ilaçlar:
Corteir nebul
Oselmir
Augmentin antibiyotik
Augmentin, genellikle bakteriyel enfeksiyonlarda kullanılan bir antibiyotiktir. Oselmir ise viral enfeksiyonlarda kullanılan bir ilaçtır.
Krup genellikle viral enfeksiyonlar sonucu ortaya çıkar. Ancak ikincil bakteriyel enfeksiyonlar gelişebilir. Doktorunuz bu ihtimalleri değerlendirerek bu ilaçları yazmış olabilir.
İlaçları kullanmadan önce doktorunuzla tekrar görüşmeniz ve şu konuları netleştirmeniz önemlidir:
1. Bebeğinizin durumunu değerlendirerek en uygun tedavi planını belirlemek.
2. İlaçların dozajı ve kullanım süresi hakkında net talimatlar almak.
3. Olası yan etkiler hakkında bilgi edinmek.
Ayrıca, bebeğinizin uyku pozisyonunu yükseltmek, odasını nemli tutmak ve bol sıvı vermek gibi evde uygulayabileceğiniz yöntemlerle de bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz.
Bebeğinizin sağlığı için endişelerinizin olduğunu anlıyorum ve umarım en kısa zamanda iyileşir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emzirirken Augmentin 100 Mg Kullanımı?
2. Köpek Havlar Gibi Öksürük
3. Krup Öksürük
Doktorunuz tarafından yazılan ilaçlar:
Corteir nebul
Oselmir
Augmentin antibiyotik
Augmentin, genellikle bakteriyel enfeksiyonlarda kullanılan bir antibiyotiktir. Oselmir ise viral enfeksiyonlarda kullanılan bir ilaçtır.
Krup genellikle viral enfeksiyonlar sonucu ortaya çıkar. Ancak ikincil bakteriyel enfeksiyonlar gelişebilir. Doktorunuz bu ihtimalleri değerlendirerek bu ilaçları yazmış olabilir.
İlaçları kullanmadan önce doktorunuzla tekrar görüşmeniz ve şu konuları netleştirmeniz önemlidir:
1. Bebeğinizin durumunu değerlendirerek en uygun tedavi planını belirlemek.
2. İlaçların dozajı ve kullanım süresi hakkında net talimatlar almak.
3. Olası yan etkiler hakkında bilgi edinmek.
Ayrıca, bebeğinizin uyku pozisyonunu yükseltmek, odasını nemli tutmak ve bol sıvı vermek gibi evde uygulayabileceğiniz yöntemlerle de bebeğinizin rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz.
Bebeğinizin sağlığı için endişelerinizin olduğunu anlıyorum ve umarım en kısa zamanda iyileşir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emzirirken Augmentin 100 Mg Kullanımı?
2. Köpek Havlar Gibi Öksürük
3. Krup Öksürük
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin