Krup Öksürük
89 görüntüleme
G
Gülnur Ç. ..
20 Haziran 2025 13:38
Hocam merhaba bebeğim 6 aylık
Çok şiddetli öksürük ve hırıltı şikayeti ile doktora gittik ve bize krup öksürük olduğu öksürüklerin en zararsizi olduğu söylendi
Daha sonra sabah akşam calpol
üç gün azitron antibiyotik
ve günde dört sefer uygulanan ventolin ve cortair hava kullandık beş günün sonunda kontrole gittiğimizde öksürük hafiflemiş hırıltı devam ediyordu 10-15 gün süreceğini söyledi doktorumuz
Ama bebegimde kusma da başladı öksürügu yeniden başlıyor gibi geldi ve tekrar bir başka doktora götürdüm
O doktorda bize motis ve dekort ilaçlarını yazdı havalara devam etmem gerektiğini ve d vitamnini haftada iki gün iki fisa cikartmam gerektiğini söyledi
Hocam ne yapmalıyım bilmiyorum korkuyorum ilaçları kullanmaktan herhangi bir yan etkileri olur mu yada ne yapmalıyım lütfen yardımcı olur musunuz
Çok şiddetli öksürük ve hırıltı şikayeti ile doktora gittik ve bize krup öksürük olduğu öksürüklerin en zararsizi olduğu söylendi
Daha sonra sabah akşam calpol
üç gün azitron antibiyotik
ve günde dört sefer uygulanan ventolin ve cortair hava kullandık beş günün sonunda kontrole gittiğimizde öksürük hafiflemiş hırıltı devam ediyordu 10-15 gün süreceğini söyledi doktorumuz
Ama bebegimde kusma da başladı öksürügu yeniden başlıyor gibi geldi ve tekrar bir başka doktora götürdüm
O doktorda bize motis ve dekort ilaçlarını yazdı havalara devam etmem gerektiğini ve d vitamnini haftada iki gün iki fisa cikartmam gerektiğini söyledi
Hocam ne yapmalıyım bilmiyorum korkuyorum ilaçları kullanmaktan herhangi bir yan etkileri olur mu yada ne yapmalıyım lütfen yardımcı olur musunuz

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
20 Haziran 2025 14:13
Merhabalar çocuğunuzu ayrıntılı bir şekilde muayene etmeden %100 konuşamam fakat iki doktorun da atladığı durum şu; bu çocuk eğer kurup gibi bir hastalığa sahipse bu bir viral enfeksiyondur ve antibiyotik kullanman gerekir ne de astım ilaçları. Her iki tedavinin de doğru olmadığını net bir şekilde söyleyebilirim. Bence başka bir doktorla tekrar görüşerek adım atmalısınız ve eğer sadece bahsettiğiniz semptomlar varsa serum suyu ile soğuk buhar yapmanın dışında başka bir önerim yok…