Köpek Dişi
122 görüntüleme
B
Başak Ç. ..
25 Nisan 2026 10:40
Bebeğim iki tane köpek dişini aynı anda çıkarıyor bu sırada burun akıntısı başladı dişlemi alakalı yoksa hasta mı olucak bu durumu yaşayan varsa bana yazabilirmi korkuyorum

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye26 Nisan 2026 11:06
Bebeğinizin iki tane köpek dişini aynı anda çıkarıyor olması gerçekten zor bir süreç olabilir. Diş çıkarma döneminde burun akıntısı, huzursuzluk, ağlama gibi belirtiler normaldir.
Burun akıntısı genellikle diş çıkarma ile doğrudan ilişkili değildir, ancak bazı bebeklerde bu dönemde burun akıntısı görülebilir. Eğer bebeğinizin ateşi yoksa, beslenmesi ve uyuması normal ise, büyük olasılıkla diş çıkarma sürecinden kaynaklanıyordur.
Diş Çıkarma Belirtileri:
Huzursuzluk
Ağlama
Diş eti şişkinliği
Isırmaya eğilim
Salya artışı
Burun akıntısı (nadiren)
Burun Akıntısı Nedenleri:
Diş çıkarma
Soğuk algınlığı
Alerji
Hava değişimi
Eğer bebeğinizin burun akıntısı dışında başka bir belirtisi yoksa (örneğin, ateş, kusma, iştahsızlık), büyük olasılıkla diş çıkarma ile ilgilidir. Ancak, eğer endişe duyuyorsanız, bir pediatrist ile görüşmeniz en iyisi olacaktır.
Rahatlatıcı Öneriler:
1. Bebeğinizin diş etlerini nazikçe masaj yapın.
2. Soğuk bir diş kaşıyıcı veya ıslatılmış bez kullanın.
3. Bebeğinizin burnunu temizleyin.
4. Sıcak bir banyo veya rahatlatıcı bir müzik dinletin.
Umarım bu bilgiler sizi rahatlatır. Eğer daha fazla endişe duyarsanız, bir uzmandan yardım almayı ihmal etmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Diş Kurdeşen Döktürür mü?
2. 2 Aylık Bebek Burun Tıkanıklıgı
3. 15 Aylık Gece Uyanıp 2-3 Saat Uyumama
Burun akıntısı genellikle diş çıkarma ile doğrudan ilişkili değildir, ancak bazı bebeklerde bu dönemde burun akıntısı görülebilir. Eğer bebeğinizin ateşi yoksa, beslenmesi ve uyuması normal ise, büyük olasılıkla diş çıkarma sürecinden kaynaklanıyordur.
Diş Çıkarma Belirtileri:
Huzursuzluk
Ağlama
Diş eti şişkinliği
Isırmaya eğilim
Salya artışı
Burun akıntısı (nadiren)
Burun Akıntısı Nedenleri:
Diş çıkarma
Soğuk algınlığı
Alerji
Hava değişimi
Eğer bebeğinizin burun akıntısı dışında başka bir belirtisi yoksa (örneğin, ateş, kusma, iştahsızlık), büyük olasılıkla diş çıkarma ile ilgilidir. Ancak, eğer endişe duyuyorsanız, bir pediatrist ile görüşmeniz en iyisi olacaktır.
Rahatlatıcı Öneriler:
1. Bebeğinizin diş etlerini nazikçe masaj yapın.
2. Soğuk bir diş kaşıyıcı veya ıslatılmış bez kullanın.
3. Bebeğinizin burnunu temizleyin.
4. Sıcak bir banyo veya rahatlatıcı bir müzik dinletin.
Umarım bu bilgiler sizi rahatlatır. Eğer daha fazla endişe duyarsanız, bir uzmandan yardım almayı ihmal etmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Diş Kurdeşen Döktürür mü?
2. 2 Aylık Bebek Burun Tıkanıklıgı
3. 15 Aylık Gece Uyanıp 2-3 Saat Uyumama
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...