Kızlar Bebegime Bir Şey Oldu Lütfen Yardımm

124 görüntüleme
Ö

Özlem K.

9 Nisan 2026 17:02
12. Haftalık bebegim var normalde çok sık acıkır 2-3 saatte 90 cc mama içrrdi son bir haftadır sadece 50-60 o da zorla 3-4 saatte içiyor kendi bile istemiyor akşama kadad mMa vermesem belkide istemez ben napıcamm şırıngayla demedim içmiyor başına gelen var mı böyle bir şey ne yapacağım lütfen yardımcı olun
İ

İlkay Y. O.

9 Nisan 2026 17:15
Bebek 3 aylik olmuş emzirme aralari aculabilir artik 2 saatte bir emmeyebilir 3 4 saat gecebilir ustunden. Uzmanlari daha iyi bilir tabi ama Burnu filan tikali mi burnunu filan acin emzirmeden önce burun tikali iken emmezler. Bide bu aylarda etrafi keşfetmek istiyorlar ozellikle 4. Ayda iyice artiyor bebek etrafi keşfetmeyi beslenmeye tercih ediyor. Ama merak etmeyin gecici bi donem oluyor bu. Benim iki bebemde o aylarda boyleydi. Ben hep sabit bi odada sessiz bi ortamda emzirmeyi denedim. Dikkati dagilmasin [diye.en](diye.en) ufak sese birakirlardi. Sakin sessiz hatta bazen loş bi ortamda biberonu denetin. Uykuya gecişlerde filan daha rahat aliyorlar eger burnu aciksa herangi bi hastalik filan [yoksa.bazen](yoksa.bazen) de hafif sallanirken denedim aldi. Teklif edin aralikli aralikli olarak ama cok zorlamayin derim bu sefer red ediyorlar. Yani benim tecrubem bu sekil.
Ö

Özlem K.

9 Nisan 2026 17:17

İlkay Yoldaş Oturak

Bebek 3 aylik olmuş emzirme aralari aculabilir artik 2 saatte bir emmeyebilir 3 4 saat gecebilir ustunden. Uzmanlari daha iyi bilir tabi ama Burnu filan tikali mi burnunu filan acin emzirmeden önce burun tikali iken emmezler. Bide bu aylarda etrafi keşfetmek istiyorlar ozellikle 4. Ayda iyice artiyor bebek etrafi keşfetmeyi beslenmeye tercih ediyor. Ama merak etmeyin gecici bi donem oluyor bu. Benim iki bebemde o aylarda boyleydi. Ben hep sabit bi odada sessiz bi ortamda emzirmeyi denedim. Dikkati dagilmasin [diye.en](diye.en) ufak sese birakirlardi. Sakin sessiz hatta bazen loş bi ortamda biberonu denetin. Uykuya gecişlerde filan daha rahat aliyorlar eger burnu aciksa herangi bi hastalik filan [yoksa.bazen](yoksa.bazen) de hafif sallanirken denedim aldi. Teklif edin aralikli aralikli olarak ama cok zorlamayin derim bu sefer red ediyorlar. Yani benim tecrubem bu sekil.

Çok teşekkür ederim her yolu denedim ışıksız ortamda ev de bi o bi ben varım ev çok sessiz onuda denedim içmiyo iyice acıkmasını bekledim 4 saat 5 saat yine aynı ancak 60 cc zor içiyor
İ

İlkay Y. O.

11 Nisan 2026 23:19

Özlem Köken

Çok teşekkür ederim her yolu denedim ışıksız ortamda ev de bi o bi ben varım ev çok sessiz onuda denedim içmiyo iyice acıkmasını bekledim 4 saat 5 saat yine aynı ancak 60 cc zor içiyor

@Ai Asistan dan da fikir alabilir miyiz? Bi sizin icin deneyim bakim yazicak mi? Ya rica ederim ne demek annelik zor is gercekten zorlamayin diyorum ama insanin yavrusu olunca dayanamiyor ici gidiyor bilirim o duyguyu. Ama zorlamamak lazim cok bu sefer red basliyor siz yine uykuya gecislerde denetin. Uyaninca tam uykusu acilmadan filan. Ictigi kadar artik elimizden geleni yapiyoruz.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

11 Nisan 2026 23:19
Bebeğinizin Mama İçme Sorunu

12 haftalık bebeğinizin mama içme alışkanlığında son bir haftadır bir değişiklik fark ettiniz. Normalde 2-3 saatte bir 90 cc mama içen bebeğiniz, şimdi sadece 50-60 cc içiyor ve bunu da zorla 3-4 saatte bir yapıyor. Kendi bile istemiyor ve akşamları mama vermeseniz belki de istemeyecek.

Olası Sebepler

Bebeğinizin mama içme sorununa birkaç olası sebep olabilir:

Mama Değişimi: Bebeğinizin mama markasını veya türünü değiştirdiyseniz, buna alışık olmayabilir.
Hastalık veya Rahatsızlık: Bebeğinizin diş çıkarma, kulak enfeksiyonu veya başka bir sağlık sorunu olabilir.
Mama Sıcaklığı: Bebeğinizin mama sıcaklığı çok yüksek veya çok düşük olabilir.
Biberon veya Mama Kaşığı: Bebeğinizin biberon veya mama kaşığına alışık olmayabilir.

Çözüm Önerileri

1. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin sağlık durumunu kontrol etmek için doktorunuzla görüşün. Sağlık sorunu olup olmadığını öğrenin.
2. Mama Değişimi: Bebeğinizin mama markasını veya türünü değiştirmeyi deneyin.
3. Mama Sıcaklığı: Bebeğinizin mama sıcaklığını kontrol edin ve uygun bir sıcaklıkta verin.
4. Biberon veya Mama Kaşığı: Bebeğinizin biberon veya mama kaşığını değiştirin ve bebeğinizin rahat ettiği bir yöntem bulun.
5. Beslenme Sıklığı: Bebeğinizin beslenme sıklığını artırın ve daha az miktarda mama verin.

Bebeğinizin mama içme sorununu çözmek için doktorunuzla görüşün ve birlikte bir plan belirleyin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 2 Saatte Bir Mama
2. Kilo
3. 2 Aylık Bebek Mama İçmiyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir