Kızamık

46 görüntüleme
B

Betül D.

18 Nisan 2026 22:59
Kızamık salgını var diyorlar ben pazartesi oğlumu dil bağı için çocuk cerrahiye götürecektim. Şuanda da burun akıntısı ve hafif öksürüğü var. Götürmesem mi diyorum ertelesem mi bilemedim 2.5 aylık
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
19 Nisan 2026 23:30
Kızamık Salgını ve Çocuk Sağlığı

Kızamık salgını olduğu için endişe duyuyorsunuz ve 2,5 aylık oğlunuzu dil bağı için çocuk cerrahiye götürüp götürmemekte tereddüte düşüyorsunuz. Aynı zamanda oğlunuzun burun akıntısı ve hafif öksürüğü de var.

Öncelikler

1.
Kızamık Salgını: Kızamık, çocukluk döneminde sık görülen bir hastalıktır. Ancak 2,5 aylık bebeklerde kızamık hastalığı daha ciddi seyredebilir. Eğer salgının olduğu bölgede yaşıyorsanız, oğlunuzu koruyucu önlemler almak için doktora götürmeniz faydalı olabilir.
2.
Dil Bağı: Dil bağı, çocuklarda konuşma ve beslenme sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle, çocuk cerrahinin önerdiği tarihte oğlunuzu götürmeniz önemlidir.
3.
Burun Akıntısı ve Öksürük: Oğlunuzun burun akıntısı ve öksürüğü, bir üst solunum yolu enfeksiyonu belirtisi olabilir. Bu durum, kızamık hastalığının başlangıç belirtileri ile benzerlik gösterebilir.

Tavsiyeler

1.
Doktor ile İletişim: Çocuk cerrahisi ile iletişime geçerek, oğlunuzun durumunu açıklayın ve ertelenmesi veya iptal edilmesi konusunda doktorun görüşünü alın.
2.
Gözlem: Oğlunuzun sağlık durumunu yakından takip edin. Ateş, döküntü, konjonktivit gibi kızamık belirtileri görülürse, hemen doktora başvurun.
3.
Koruyucu Önlemler**: Kızamık salgını olduğu için, oğlunuzu kalabalık ortamlardan uzak tutun ve hijyen kurallarına dikkat edin.

Karar vermeden önce doktorunuzla konuşmanız en iyisi olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Burun Akıntısı
2. Sürekli Sümüklü Bir Burun
3. Öksürük
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir