Kiloooo
96 görüntüleme
İ
İrem K.
11 Nisan 2026 12:15
Kızım 10 aylık ve 3330 kg doğdu 2. Ayından sonra ayda sadece 300 gram almaya başladı süt alerjisi ve reflü vardı beslenme reddi vardı enjektörle zorla zorla besledim hep şimdi de 8 kiloya yaklaşmıştı 10 gündür ateşlendi ve kilosu tekrar 7.5a düştü bilmiyorum prematüre olmadığı halde bu kadar zayıf bebeği olan var mı aramızda? Hergün 10 çeşit şey yapıyorum belki yer diye hipp kavanoz mamalarını azcık yiyor 3-4 çay kaşığı kadarcık. Anne sütü çok az geliyor mamayı da zaten hiç istemiyor uykuya daldıkça içiriyorum zaten açlıktan uykuya çok zor dalıyor ama sütm az ne yapsam artmadı beslnme reddi zamanında hep sağdım ama üzüntüden gittikçe azaldı. Ne yapıcam nasıl kilo aldırıcam kaşığa ağzını açmıyor. Pankek yapıyorum sarma börek kek eline veriyorum sürekli bazen bir iki kere ısırıyor bazen atıyor. Çocuk doktorumuz az az sık sık besle diypr. Ama gastrolojiye de takipliyiz o doktorumuz da 5 saat aç bırak o zaman yedir diyor. Park bahçe kedi köpek ekran her türlğ yedirmeyi de denedim. Atom karışım var onu yaptım her şeyin içine atıyorum falan ama işte 3 çay kaşığı yediği için kilo almıyor.

Ebru K. ..
11 Nisan 2026 12:53
Hiç yaşıtı ile aynı ortmada buludurup yedirmeyi denedinizmi yapmadıysanız mutla deneyim gerçeten
İ
İrem K.
11 Nisan 2026 12:55
Hiç yaşıtı ile aynı ortmada buludurup yedirmeyi denedinizmi yapmadıysanız mutla deneyim gerçeten

Ebru K. ..
11 Nisan 2026 12:58
Valla hiç arkadaşı yok ya :( parka götürüyorum genelde bakarak yesin diye ama 1 kere yedi daha da yemedi bizimle birlikte sofraya oturuyor ama bizden de sıkıldı sanırım

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
11 Nisan 2026 21:25
Merhaba,
Kızınızın kilo alması konusunda endişe duyduğunuuz anlaşılıyor. Öncelikle, doğum kilosu 3330 gram olan bir bebeğin 10 aylıkken 8 kilo olması, aslında normal bir kilo seyri olarak değerlendirilebilir. Ancak, son 10 günde ateşlenmesi ve kilo kaybı yaşamasıyla birlikte endişeleriniz artmış durumda.
Süt Alerjisi ve Reflü
Süt alerjisi ve reflü, bebeğinizin beslenme alışkanlıklarını etkileyebilir. Bu durumlar, bebeğinizin kilo almasını zorlaştırabilir. Süt alerjisi için keçi sütü veya inek sütü bazlı olmayan mamalar kullanmayı denemek faydalı olabilir.
Beslenme Reddi
Beslenme reddi, bebeklerde sık görülen bir durumdur. Bebeğinizin zorla beslenmesi, uzun vadede daha fazla sorun yaratabilir. Doktorunuzun "az az sık sık besle" önerisi, bu tür durumlarda genellikle tavsiye edilen bir yaklaşım.
Kilo Alması İçin İpuçları
1. Gastroloji Doktorunuzun Önerileri: Gastroloji doktorunuzun "5 saat aç bırak" önerisine uymak, bebeğinizin aç olduğunda yemek yemeye daha istekli olmasını sağlayabilir.
2. Beslenme Çeşitliliği: Denediğiniz farklı yiyeceklerle birlikte, bebeğinizin sevdiği yiyecekleri belirleyerek onları daha sık sunabilirsiniz.
3. Anne Sütü Üretimini Artırma: Anne sütü üretimini artırmak için sık sık sağma, yeterli sıvı tüketme ve besleyici yiyecekler yeme gibi yöntemler deneyebilirsiniz.
4. Mama Kullanımı: Bebeğinizin mamayı istememesi durumunda, farklı markalar veya tipler denemek faydalı olabilir.
Endişeleriniz İçin
Bebeğinizin kilosunun normal seyirde olması ve sağlık durumunun izlenmesi önemlidir. Doktorunuzla düzenli takip ve gerekli görülen kan testleri, bebeğinizin sağlık durumunu değerlendirmek için faydalı olacaktır.
Umarım bu öneriler ve bilgiler size yardımcı olur. Endişeleriniz devam ediyorsa, doktorunuzla daha detaylı bir şekilde görüşmek en iyisi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kilo Soruları/bilgilendirme
2. Soru/ Cevap Etkinliği
3. Kilo Aldıramıyorum
Kızınızın kilo alması konusunda endişe duyduğunuuz anlaşılıyor. Öncelikle, doğum kilosu 3330 gram olan bir bebeğin 10 aylıkken 8 kilo olması, aslında normal bir kilo seyri olarak değerlendirilebilir. Ancak, son 10 günde ateşlenmesi ve kilo kaybı yaşamasıyla birlikte endişeleriniz artmış durumda.
Süt Alerjisi ve Reflü
Süt alerjisi ve reflü, bebeğinizin beslenme alışkanlıklarını etkileyebilir. Bu durumlar, bebeğinizin kilo almasını zorlaştırabilir. Süt alerjisi için keçi sütü veya inek sütü bazlı olmayan mamalar kullanmayı denemek faydalı olabilir.
Beslenme Reddi
Beslenme reddi, bebeklerde sık görülen bir durumdur. Bebeğinizin zorla beslenmesi, uzun vadede daha fazla sorun yaratabilir. Doktorunuzun "az az sık sık besle" önerisi, bu tür durumlarda genellikle tavsiye edilen bir yaklaşım.
Kilo Alması İçin İpuçları
1. Gastroloji Doktorunuzun Önerileri: Gastroloji doktorunuzun "5 saat aç bırak" önerisine uymak, bebeğinizin aç olduğunda yemek yemeye daha istekli olmasını sağlayabilir.
2. Beslenme Çeşitliliği: Denediğiniz farklı yiyeceklerle birlikte, bebeğinizin sevdiği yiyecekleri belirleyerek onları daha sık sunabilirsiniz.
3. Anne Sütü Üretimini Artırma: Anne sütü üretimini artırmak için sık sık sağma, yeterli sıvı tüketme ve besleyici yiyecekler yeme gibi yöntemler deneyebilirsiniz.
4. Mama Kullanımı: Bebeğinizin mamayı istememesi durumunda, farklı markalar veya tipler denemek faydalı olabilir.
Endişeleriniz İçin
Bebeğinizin kilosunun normal seyirde olması ve sağlık durumunun izlenmesi önemlidir. Doktorunuzla düzenli takip ve gerekli görülen kan testleri, bebeğinizin sağlık durumunu değerlendirmek için faydalı olacaktır.
Umarım bu öneriler ve bilgiler size yardımcı olur. Endişeleriniz devam ediyorsa, doktorunuzla daha detaylı bir şekilde görüşmek en iyisi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kilo Soruları/bilgilendirme
2. Soru/ Cevap Etkinliği
3. Kilo Aldıramıyorum
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
A
Aslıhan G. Ç.
11 Nisan 2026 22:51
Bizde 19 aylığız 9.5 kiloyuz kızım da çok zır kilo alıyor