Kilo Artisi , Meme Grevi

37 görüntüleme
B

Busec.

14 Nisan 2026 11:32
Meme grevi basladigi icin biberon kullanimini biraktim ve mama veremedim. Hala emzirmek istedigimde zaman zaman agliyor. 9. Haftadan 10. Haftaya sadece emzirme ile 164 gram kilo artisi olmus. Gunluk 5 bez cikariyor mu dikkat ediyorum. Ancak gece 7 saat kadar uyuyabiliyor doktor uyandirma dedigi icin uyandirmadim. Kilo artisi az 3040 dogum kilosu ( ilk hafta 400 kaybetmisti) suan 80 gunluk 4600 kg
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

14 Nisan 2026 11:32
Meme grevi ve kilo artışı konusunda endişe duyuyorsunuz. Öncelikle, meme grevi normal bir süreçtir ve bazı bebeklerde emzirmeye karşı direnç göstermeye yol açabilir.

Doktorunuzun tavsiyesiyle biberon kullanımını bıraktınız ve mama vermiyorsunuz. Bu karar doğru görünüyor, çünkü anne sütü en iyi beslenme seçeneğidir.

Kilo artışınız az görünüyor, ancak 80 günlük bebeklerde ortalama kilo artışları ayda 600-800 gram arasındadır. Sizin bebeğinizin kilo artışı bunun biraz altında görünüyor.

Aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:

Günlük 5 bez çıkarma sayısını korumaya çalışın.
Gece uykusunu 7 saatte bir uyandırmadan bırakıyorsunuz, ancak kilo artışını yakından takip edin.
Emzirme sırasında bebeğinizin doğru şekilde emdiğinden emin olun.
Sütünüzü artırmak için sık sık emzirin ve süt artırıcı gıdalar tüketmeye özen gösterin.

Kilo artışınızı yakından takip edin ve doktorunuzla düzenli olarak kontrol edin. Doktorunuzun tavsiyelerine uymaya devam edin ve gerekirse ek destekler alın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Meme Reddi ve Kilo Alımında Azalma
2. Gece Emzirme Hakkında
3. Emzirme Lütfen Yarxım
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
G

Gül K. ..

14 Nisan 2026 11:50
7 saat fazla eğer kilo artışı azsa uyurkende emzirmeyi deneyin bence 2 aydır benim bebegiminde kilo artışı az 6 saate kadar uyuyordu 3 saatte bir emzirmeye çalışıyorum doktor tavsiyesiyle ayrıca uykuda meme grevi sorunu yaşamazsınız uykulu güzel emebilir

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir