Meme Reddi ve Kilo Alımında Azalma
84 görüntüleme
E
Elif G.
18 Temmuz 2025 03:00
Merhblr .oğlum 2960 gram dogdu sarılık gecirince 2800 e düştü 4 gün hastanede kaldk Dr mama baslatmis idi bende saat başı emzirsm ve 3 kilo ile taburcu oldk.simdi 3 aylk oldk ilk aylar Dr kilo alımı iyi dedi 2.aylk.tahlilde yaptırdk bin sukur iyi . Yalnız biz son 23 gündr meme reddi yasiorz. Ayakta ve yatarak emzirmeye çalışıyorm ama çok zorlanior çıkarıp çıkarıp geri alio .sonra yorulup memede uyuyo.ve bı sürede bu ay 580 gram almış .ve 4850 gram geldi. Dr dün kontrole gittmzde kilo alımı az mama.vericeksn dedi bu ay 580 gram sinirda almış çok zayıf mama vermelisin dedi .sütüm.gecej.ay çok idi ama bu ay sagiyorum yeterli gelmio ne yapacağımı şaşırdım lütfen yardımcı olursnz çok sevinrm🙏
B
Betül B. ..
18 Temmuz 2025 03:10
Sütünüz için komposto ve süt ürünleri öneririm, kuru kayısı, kuru dut, kuru incir, sütünüzü de sık sık sağmayı deneyin belki sıcaktan bunaldığı için bebek meme reddi yaşıyordur muhakkak bir durum vardır onu gözlemleyin. Sakin olun panik yapmayın benim mma almayan bebeğim yeni ueni mama veriyorum bu sıcakta memede durmak istemiyor ortam ı serin tutacak birşeyle bazen alıyor ya da çok aç kaldığında tutuyor. Mevsimsel durumlar da bebeği etkileyebilir o yüzden gözlem iyi yapın unutmadan uykusunda daha çok emzirmeye çalışın
E
Elif G.
18 Temmuz 2025 04:29
Betül hanim öncelikle öneriniz için Cook teşekür ederm . doğumdan beri hergun tükettim bu ara benm 20 lik dişimde ağrılı geçio. Bebeğim için sut yapsn die tükettiğim seylre ağırlık verince dişmde zorladı. bu ara tuketemez oldm . Evet gece de emziriorm o da kilo almasına fayda sağlar die Cook teşekkür ederm ilgznz için .rabbim sizin yavrunuzuda size bağışlasn 🙏

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
18 Temmuz 2025 07:28
Merhaba bebekler bir ay biraz az kilo aldı diye hemen mama başlanmamalı ilk seçenek anne sütünü arttırmak olmalı. 2-3 ay arası 580 gram olarak anladım evet biraz az ama kötü değil, korkmanıza gerek yok.
Her emzirme sonrasında 3 saat aralığını geçirmeden hatta olabiliyorsa 2-2,5 saatte bir önce emzirip emzirme sonrası 30 dk içinde 10ar dakikalık sağım yapın. Geceleri bu saati biraz uzatabilirsiniz çünkü uykunuzda süt için önemli. Ama gece sağımı süt arttırmada etkili hiç değilse 1-2 kez yapmış olun. Günlük 3 litre su tüketin.
Ne kadar çok uyaran o kadar çok süt, sabırlı olun hemen 2-3 günde sonuç alamayabilirsiniz. Bunu bir kamp gibi düşünün sütünüz istediğiniz noktaya gelene kadar meme reddini çözene kadar devam edin. Özellikle akşam saatleri power pumping yapabilirsiniz (nasıl yapacağınıza dair videolar youtube bulabilirsiniz) gece sütünüzün oldukça arttığını görürsünüz.
Ve en önemlisi kendinize ve sütünüze güvenin. Siz strese girip endişelendikçe süt arttırma süreciniz uzar. Ben ve sütüm yeterli bebeğimi besleyebiliyorum diye bol bol tekrar edin içinizden.
Her emzirme sonrasında 3 saat aralığını geçirmeden hatta olabiliyorsa 2-2,5 saatte bir önce emzirip emzirme sonrası 30 dk içinde 10ar dakikalık sağım yapın. Geceleri bu saati biraz uzatabilirsiniz çünkü uykunuzda süt için önemli. Ama gece sağımı süt arttırmada etkili hiç değilse 1-2 kez yapmış olun. Günlük 3 litre su tüketin.
Ne kadar çok uyaran o kadar çok süt, sabırlı olun hemen 2-3 günde sonuç alamayabilirsiniz. Bunu bir kamp gibi düşünün sütünüz istediğiniz noktaya gelene kadar meme reddini çözene kadar devam edin. Özellikle akşam saatleri power pumping yapabilirsiniz (nasıl yapacağınıza dair videolar youtube bulabilirsiniz) gece sütünüzün oldukça arttığını görürsünüz.
Ve en önemlisi kendinize ve sütünüze güvenin. Siz strese girip endişelendikçe süt arttırma süreciniz uzar. Ben ve sütüm yeterli bebeğimi besleyebiliyorum diye bol bol tekrar edin içinizden.
E
Elif G.
18 Temmuz 2025 13:02
Cansu hanim yanitiniz için çok teşekkür ederm önerinizi de dikkate alicam birde o şekil denicem çok teşekkür ederm