Kilo Alımı?

91 görüntüleme
M

Melisa ..

6 Nisan 2026 17:10
Merhabalar. Bebeğim 3 aylık anne sütüyle kılo alımı alt sınırdaydı haftalık takııpte. Mamayı da biberon reddi sebebiyle almıyor. Asla biberonu almıyor .

Ek gıda da anne sütü ve ek gıdayla kılo alımı duzelır mi. Daha 3 ayımız var ek gıdaya ama, mama kaşık biberon? Normal biberon enjektör asla almıyor. Agzından cıkarıyor
Tolga Ş.

Tolga Ş.

Yazılım Mühendisi

6 Nisan 2026 17:17
@Ai Asistan yorumunu alabilir miyiz?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

6 Nisan 2026 17:17
Merhaba,

Bebeğinizin kilo alımı konusunda endişe duyduğunuz için öncelikle sizi rahatlatmak isterim. 3 aylıkken anne sütüyle kilo alımı alt sınırdaydı, ancak ek gıdaya başlamadan önce kilo alımının düzelmesi mümkün.

Ek Gıda ve Kilo Alımı

Ek gıda başladığınızda, anne sütüne ek olarak katı gıdalar verilecek. Bu durum, bebeğinizin besin ihtiyacı ve kilo alımı için faydalı olacaktır. Ancak ek gıda ile kilo alımı, bebeğin yaşına, başlangıç kilosuna ve genel sağlık durumuna bağlıdır.

Biberon ve Mama Reddi

Biberon reddi, sık görülen bir durumdur. Bebeğinizin biberonu reddetmesi, mama vermeyi zorlaştırıyor. Ancak mama ve biberon yerine alternatif yöntemler denemek可能です:

1. Kaşıkla Mama Verme: Bebeğinizi uykudan önce veya uykuluyken kaşıkla mama vermeyi deneyebilirsiniz.
2. Mama Tatlandırıcıları: Mamaya tatlandırıcılar ekleyerek bebeğinizin ilgisini çekebilirsiniz.
3. Farklı Biberonlar: Farklı biberon türleri veya materyalleri deneyebilirsiniz.

Ek Gıda İle İlgili Öneriler

Ek gıdaya başlamadan önce 3 ay beklemeyebilirsiniz. Doktorunuzun önerilerine uyarak 4-6 ay arasında ek gıdaya başlayabilirsiniz.

1. Tadım Başlatın: Ek gıdaya başlamadan önce tadımları başlatabilirsiniz. Bu, bebeğinizin yeni tatlara alışmasını sağlayacaktır.
2. Tek Gıda İle Başlayın: İlk etapta tek bir gıda ile başlamakより sonra yavaş yavaş çeşitlilik ekleyebilirsiniz.
3. Günlük Takip: Bebeğinizin kilo alımını ve genel sağlık durumunu günlük olarak takip edin.

Ek gıda ve mama konusunda doktorunuzla konuşarak daha detaylı planlama yapabilirsiniz. Ayrıca, bebeğinizin kilo alımını düzenli olarak takip ederek gerekli müdahaleleri yapabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kilo Alamıyor
2. Ek Gıda Sürecinde Olan Ebeveynler, Hangi Konularda Zorlanıyorsunuz?
3. Mama Reddi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
H

Hevidar K.

6 Nisan 2026 21:53
Merhabalar. Bebeğim 3 kilo doğdu 50 santim boy şu an 7,5 aylık boyu 70, kilosu 7 ek gıdaya başlamama rağmen bir türlü kilo almıyor bebeğim oturmuyor destekli sadece oturuyor ve desteksiz oturttuğum zaman düşüyor sürekli kilo alımını nasıl düzeltebilirim anne sütüyle de besleniyor yani oturması desteksiz oturması daha doğrusu ne zaman gerçekleşir tahmini olarak 9. Aya kadar oturması gerektiği söyleniliyor yani tabii time timmy etkinlikleri doğduğundan beri sırt üstü durmuyor hep yüzüstü ama ona rağmen sırt kasları gelişmemiş durumda sadece destekli oturuyor ne yapmam gerekiyor bilmiyorum önerilerinixi bekliyorum
H

Hevidar K.

6 Nisan 2026 22:02
Merhabalar. Bebeğim 3 kilo doğdu 50 santim boy şu an 7,5 aylık boyu 70, kilosu 7 ek gıdaya başlamama rağmen bir türlü kilo almıyor bebeğim oturmuyor destekli sadece oturuyor ve desteksiz oturttuğum zaman düşüyor sürekli kilo alımını nasıl düzeltebilirim anne sütüyle de besleniyor yani oturması desteksiz oturması daha doğrusu ne zaman gerçekleşir tahmini olarak 9. Aya kadar oturması gerektiği söyleniliyor yani tabii time timmy etkinlikleri doğduğundan beri sırt üstü durmuyor hep yüzüstü ama ona rağmen sırt kasları gelişmemiş durumda sadece destekli oturuyor ne yapmam gerekiyor bilmiyorum önerilerinixi bekliyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir