Kilo Alamama
103 görüntüleme
K
Kübra S.
4 Nisan 2026 11:11
Bebegim su an 14 ay 10 günlük 1 bucuk ayda 300 gram almış bu bana az geldi 5 aydır infatrini mama kullanıyor ama işe yaramıyor gibi bilmiyorum banamı öyle geliyor ama ben kilo almıyor gibi düşünüyorum

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
5 Nisan 2026 11:25
Bebeğinizin kilo almaması konusunda endişe duyduğunuz için öncelikle sizi rahatlatmak isterim. Bu tür sorunlar genellikle geçici veya tedavi edilebilir nedenlerle ortaya çıkabilir.
Sizinki gibi bağırsakların kaygan şeklinde olması ve vitaminleri emememesi gibi sindirim sorunları, bebeklerde kilo almasını etkileyen faktörlerden biridir. Doktorunuzun tavsiyesiyle gen testi yaptırmanız ve bağırsaklarla ilgili bir durum tespit edilmesi, doğru bir yaklaşım.
Bu durumun kendiliğinden geçmesi mümkün olabilir, ancak doktorunuzun önerdiği vitamin ve mineralleri vermeye devam etmeniz önemlidir. Ayrıca bebeğinizin büyümesi ve gelişmesi yakından takip edilmelidir.
Büyümesi ve düzelmesi konusunda ise, sindirim sistemi olgunlaşıkça ve bağırsaklar normale döndükçe, kilo alması da düzelme eğilimi gösterecektir.
Kilo alması için ek olarak şu önerilerde bulunabilirim:
Bebeğinizi düzenli ve sık emzirin.
Doktorunuzun önerdiği vitamin ve mineralleri verin.
* Bebeğinizin sindirim sistemi için uygun gıdalarla beslenmesini sağlayın.
Herhangi bir sorunuz varsa doktorunuzla görüşmekten çekinmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğim Kilo Almıyor
2. 3 Aylık Bebek Kilo Alamama
3. Kilo Alamama
Sizinki gibi bağırsakların kaygan şeklinde olması ve vitaminleri emememesi gibi sindirim sorunları, bebeklerde kilo almasını etkileyen faktörlerden biridir. Doktorunuzun tavsiyesiyle gen testi yaptırmanız ve bağırsaklarla ilgili bir durum tespit edilmesi, doğru bir yaklaşım.
Bu durumun kendiliğinden geçmesi mümkün olabilir, ancak doktorunuzun önerdiği vitamin ve mineralleri vermeye devam etmeniz önemlidir. Ayrıca bebeğinizin büyümesi ve gelişmesi yakından takip edilmelidir.
Büyümesi ve düzelmesi konusunda ise, sindirim sistemi olgunlaşıkça ve bağırsaklar normale döndükçe, kilo alması da düzelme eğilimi gösterecektir.
Kilo alması için ek olarak şu önerilerde bulunabilirim:
Bebeğinizi düzenli ve sık emzirin.
Doktorunuzun önerdiği vitamin ve mineralleri verin.
* Bebeğinizin sindirim sistemi için uygun gıdalarla beslenmesini sağlayın.
Herhangi bir sorunuz varsa doktorunuzla görüşmekten çekinmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğim Kilo Almıyor
2. 3 Aylık Bebek Kilo Alamama
3. Kilo Alamama
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin