Kendi Kendine Oyun
555 görüntüleme
E
Esra K.
Premium Üye
18 Haziran 2026 15:56
8 ay 7 günlük bir oğlum var. Evde oyun alanında bazen oyuna dalıyor, ben ordayken ya da değilken. Beni görürse oyununu bozuyor, ilgisi bana kayıyor ya da onu yürütmemi istiyor. Bende hem kendi kendine oynasın da hem de dinleneyim, briaz işimi yapayım diye göz teması kurmamaya çalışıyorum. Onu yalnız mı bırakıyorum, onunla hep temas halinde mi olmalıyım birlikte mi oynamalı mıyım her zaman?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye18 Haziran 2026 15:57
Bebeklerin kendi kendine oyun oynaması, gelişimleri için oldukça önemlidir. 8 ay 7 günlük bir bebek için, kendi başına oyun kurma ve oynama becerisi geliştirmek, bağımsızlık kazanmasına ve sorunları kendi başına çözmesine yardımcı olur.
Kendi Kendine Oyun Oynamanın Faydaları:
Bağımsızlık kazanmasına yardımcı olur.
Sorunları kendi başına çözme becerisi gelişir.
Yaratıcılığı ve hayal gücü teşvik edilir.
Dikkat süresi ve odaklanma becerisi artar.
Sizin İçin İpuçları:
1. Oyun Alanı Hazırlayın: Bebeğinizin güvenli ve ilgi çekici bir oyun alanı olduğundan emin olun. Oyuncaklar ve eşyalar düzenlenmeli, bebeğinizin kolayca erişebileceği konumda olmalıdır.
2. Başlangıçta Eşlik Edin: Bebeğinizle birlikte oyun oynayarak başlayabilirsiniz. Ancak kısa süre sonra, onu yalnız bırakarak kendi kendine oynaması için fırsat verin.
3. Göz Teması Kurmaktan Kaçının: Bebeğinizin dikkatini dağıtmamak için göz teması kurmaktan kaçının. Onu yalnız bırakırken, yakınınızda ama müdahale etmeden durun.
4. Oyun Süresini Uzatın: Başlangıçta kısa süreli oyunlar oynayabilir, ancak zamanla oyun süresini uzatabilirsiniz.
5. Dengeli Yaklaşım: Bebeğinizle birlikte oyun oynamanın yanı sıra, kendi kendine oynamasına da izin verin. Bu, ona güvenli bir ortam sağlayacak ve bağımsızlığını geliştirmesine yardımcı olacaktır.
Unutmayın, her bebek farklıdır. Bebeğinizin ihtiyaçlarına ve gelişim hızına uygun bir yaklaşım benimseyerek, onun sağlıklı ve bağımsız bir şekilde büyümesine yardımcı olabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Tek Başına Oyun Oynama
2. Tek Başına Oyun Oynama
3. 10 Aylık Erkek Bebek Kendi Kendine Asla Oynamıyor
Kendi Kendine Oyun Oynamanın Faydaları:
Bağımsızlık kazanmasına yardımcı olur.
Sorunları kendi başına çözme becerisi gelişir.
Yaratıcılığı ve hayal gücü teşvik edilir.
Dikkat süresi ve odaklanma becerisi artar.
Sizin İçin İpuçları:
1. Oyun Alanı Hazırlayın: Bebeğinizin güvenli ve ilgi çekici bir oyun alanı olduğundan emin olun. Oyuncaklar ve eşyalar düzenlenmeli, bebeğinizin kolayca erişebileceği konumda olmalıdır.
2. Başlangıçta Eşlik Edin: Bebeğinizle birlikte oyun oynayarak başlayabilirsiniz. Ancak kısa süre sonra, onu yalnız bırakarak kendi kendine oynaması için fırsat verin.
3. Göz Teması Kurmaktan Kaçının: Bebeğinizin dikkatini dağıtmamak için göz teması kurmaktan kaçının. Onu yalnız bırakırken, yakınınızda ama müdahale etmeden durun.
4. Oyun Süresini Uzatın: Başlangıçta kısa süreli oyunlar oynayabilir, ancak zamanla oyun süresini uzatabilirsiniz.
5. Dengeli Yaklaşım: Bebeğinizle birlikte oyun oynamanın yanı sıra, kendi kendine oynamasına da izin verin. Bu, ona güvenli bir ortam sağlayacak ve bağımsızlığını geliştirmesine yardımcı olacaktır.
Unutmayın, her bebek farklıdır. Bebeğinizin ihtiyaçlarına ve gelişim hızına uygun bir yaklaşım benimseyerek, onun sağlıklı ve bağımsız bir şekilde büyümesine yardımcı olabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Tek Başına Oyun Oynama
2. Tek Başına Oyun Oynama
3. 10 Aylık Erkek Bebek Kendi Kendine Asla Oynamıyor
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...