Kati Gida, Cigneme Bozukluğu

407 görüntüleme
E

Eda E.

18 Mart 2026 13:15
Bebegi premature dogup hala kati gida yiyemeyen bebegi/cocugu olan var mi?

Bu durumu yasayan anneler nasil bir yol izlediniz de cocugunuzun ogurup cikarmasi tamamen gecti ya da artik cigneyip kati gida yiyebiliyor?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

19 Mart 2026 13:37
Dilerseniz konunuzla ilgili benzer bu konulara bakabilirsiniz:
1. 11.ay Ek Gıda Çiğnememe
2. Bebeğim Pütürlü , Katı Gıda Yemiyor
3. Katı Gıda
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
S

Sifa D.

19 Mart 2026 23:05
@Eda Eda Merhaba, sağlıkla büyütün🙏🏻

önceki yazdıklarınıza bakarak çocuğunuzun 4 yaşında olduğunu gördüm.

Sorununuz tam olarak nedir? Sadece püre mi yiyor?

Şöyle ki her durumda tahminim, hem çiğneme becerileri için hem de ağıziçi hassasiyeti için çalışılması gerektiği başka bir gönderinizde ergoterapistle çalıştığınız söylemişsiniz ama o kişi beslenme terapisti miydi? Yani her ergoterapist bu konuda yetkin diye bir şey yok maalesef. Uzman bir yutma veya beslenme terapisti size çok yardımcı olabilir belli bir süre devam edince,

Hangi şehirdesiniz bilmiyorum İstanbul ya da ankara için öneride bulunabilirim ya da online çalışan bir terapist önerisinde de bulunabilirim.

Artık 4 yaşında bu zorlukları yaşıyorsanız bu süreç sizi çok yıpratmış olsa gerek o yüzden tek başınıza etkili çalışmanız çok zor olabilir. Bence olabildiğince şartları zorlayıp çok iyi

Bir terapistle çalışarak sorunu kökten çözmek uzun vadede size çok daha faydalı olacaktır.

sağlıkla afiyetle büyütün🙏🏻❤️
Ayşe V. .

Ayşe V. ..

23 Mart 2026 13:55
Benim kızım prematüre değil ama ek gıdaya başladığımda hiç püre yapmadım cam rende ya da çatalla ezdim eğer sert şeyleri yiyemiyorsa önce muz deneyin derim yumuşak olduğu için kolay yer az az koparıp verin ya da birşeyleri yoğurtla karıştırıp verebilirsiniz
L

Lale

8 Nisan 2026 23:12

Sifa D.

@Eda Eda Merhaba, sağlıkla büyütün🙏🏻

önceki yazdıklarınıza bakarak çocuğunuzun 4 yaşında olduğunu gördüm.

Sorununuz tam olarak nedir? Sadece püre mi yiyor?

Şöyle ki her durumda tahminim, hem çiğneme becerileri için hem de ağıziçi hassasiyeti için çalışılması gerektiği başka bir gönderinizde ergoterapistle çalıştığınız söylemişsiniz ama o kişi beslenme terapisti miydi? Yani her ergoterapist bu konuda yetkin diye bir şey yok maalesef. Uzman bir yutma veya beslenme terapisti size çok yardımcı olabilir belli bir süre devam edince,

Hangi şehirdesiniz bilmiyorum İstanbul ya da ankara için öneride bulunabilirim ya da online çalışan bir terapist önerisinde de bulunabilirim.

Artık 4 yaşında bu zorlukları yaşıyorsanız bu süreç sizi çok yıpratmış olsa gerek o yüzden tek başınıza etkili çalışmanız çok zor olabilir. Bence olabildiğince şartları zorlayıp çok iyi

Bir terapistle çalışarak sorunu kökten çözmek uzun vadede size çok daha faydalı olacaktır.

sağlıkla afiyetle büyütün🙏🏻❤️

Şifa hanım online çalışan Ergoterapistlerin faydası olur mu acaba? Bebeğim çiğnemiyor mama ve ek gıda almak istemiyor. Beslenmek istemiyor açta bıraktım yok yani. Zorla veriyorum kaşıkla ağlaya ağlaya yutuyor. Sadece su çay versem deneme amaçlı yutuyor. Kaşığa tepki oluşturmış. Eliyle itiyor. Bi kaşık ağzına koyduğum an öğürmeye kusmaya başlıyor. Psikolojik olarak yıprandım kilosu geriden geliyo. Beslenme danışmanlığı alacağız fakat kime güveneceğimi bilemiyorum
S

Sifa D.

8 Nisan 2026 23:26

Lale

Şifa hanım online çalışan Ergoterapistlerin faydası olur mu acaba? Bebeğim çiğnemiyor mama ve ek gıda almak istemiyor. Beslenmek istemiyor açta bıraktım yok yani. Zorla veriyorum kaşıkla ağlaya ağlaya yutuyor. Sadece su çay versem deneme amaçlı yutuyor. Kaşığa tepki oluşturmış. Eliyle itiyor. Bi kaşık ağzına koyduğum an öğürmeye kusmaya başlıyor. Psikolojik olarak yıprandım kilosu geriden geliyo. Beslenme danışmanlığı alacağız fakat kime güveneceğimi bilemiyorum

Merhaba, Lale hanım sağlıkla büyütün🙏🏻

Şöyle aslında, online çalışmanın verimli olup olmayacağını iyi bir terapist zaten dürüstçe değerlendirir. Hangi şehirdesiniz? Bebeğiniz küçükse ve olduğunuz şehirde iyi bi terapist var ise öncelik yüzyüze çalışmak olmalı ama küçük bir şehirdeyseniz veya doğru kişiye erişemiyorsanız, instagramda @beslenmeterapistii ismiyle Funda hanım var(normalde Antalya’da) online da çalışıyor, zaten eğer yüzyüze olması gerektiğini düşünürse açıkça söyler ve sizi bildiği uygun terapist varsa yönlendirir, boşuna vaktinizi ve paranızı çalmaz.

Ben de bebeğim için online görüşmüştüm onunla birkaç kez, tavsiyeleri bizim ek gıdaya geçişimizde çok etkili olmuştu, işinin ehli olduğuna inanıyorum.

Umarım hızlıca yol katedersiniz. Gelişmeleri bana da haber verirseniz çok sevinirim.

Sağlıkla büyütün🙏🏻

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir