Kanlı Kaka
294 görüntüleme
B
Buse U.
1 Ağustos 2026 01:34
Çarşamba günü kakasında kan gördüm bi nokta şeklinde bide bugün gördüm iki nokta şeklinde doktor anüs yırtık var dedi artı bide diyet verdi ne yapmam gerekiyor ne kadar sürede iyileşir dört buçuk aylık ek gıda geçmedik yaşayan var mı
N
Nuref
1 Ağustos 2026 04:59
Anüsünü kontrol ederek mi yırtık var dedi yoksa cocugun alerjisi mi var
B
Buse U.
1 Ağustos 2026 07:35
Anüsünü kontrol ederek mi yırtık var dedi yoksa cocugun alerjisi mi var
B
Bedişş
1 Ağustos 2026 09:15
Ben Yenidoğan bebekleri olan 2 kişiden duydum. Süt ürünleri alerjisi demiş doktor ikisine de. Diyet vermişler. 6. Aydan sonra düzelmeye başlamış.
B
Buse U.
1 Ağustos 2026 09:17
Ben Yenidoğan bebekleri olan 2 kişiden duydum. Süt ürünleri alerjisi demiş doktor ikisine de. Diyet vermişler. 6. Aydan sonra düzelmeye başlamış.
N
Nuref
1 Ağustos 2026 09:51
Dört buçuk aylık süt alerjisi olsa daha önce tepki vermeye başlamaz mıydı diye düşünüyorum çok teşekkür ederim cevap için
B
Buse U.
1 Ağustos 2026 09:52
Belki farklı bulguları vardı siz anlamamış olabilirsiniz huzursuzluk varsa olabilir yani en baştan beri
U
Uğur N. U.
1 Ağustos 2026 10:02
Geçmiş olsun öncelikle, ateş kusma huzursuzluk yoksa bağırsak enf. Olabilir çünkü besin alerjisi yüzünden olsaydı ilk semptom olarak vücutta kızarıklıklar görebilirdiniz diye düşünüyorum.
N
Nuref
1 Ağustos 2026 10:05
Huzursuzluk emmeme hiç olmadı keyfide yerinde aslında ama fazla kaygılandırdı kanlı kaka
N
Nuref
1 Ağustos 2026 10:06
O zaman catlaktır geçer inşallah bebeklerde makat catlaklıgı duymuştum gecmiş olsun alerji olmasında benim oğlumda alerji var cok cekiyoruz meme reddi biberon reddi cok kötü kilo almaması kanda kaka vs makat catlaklıgı ise geçer merak etmeyin
B
Buse U.
1 Ağustos 2026 10:07
O zaman catlaktır geçer inşallah bebeklerde makat catlaklıgı duymuştum gecmiş olsun alerji olmasında benim oğlumda alerji var cok cekiyoruz meme reddi biberon reddi cok kötü kilo almaması kanda kaka vs makat catlaklıgı ise geçer merak etmeyin
N
Nuref
1 Ağustos 2026 10:10
Geçmiş olsun öncelikle, ateş kusma huzursuzluk yoksa bağırsak enf. Olabilir çünkü besin alerjisi yüzünden olsaydı ilk semptom olarak vücutta kızarıklıklar görebilirdiniz diye düşünüyorum.

Duygu B. B.
1 Ağustos 2026 10:16
Buse merhaba, anüs çatlağı varsa kan miktarı tazedir, kırmızıdır. Kaka tanelerinin içine çok fazla bulaşmaz. Kanama da çok fazla olmaz.
Ama süt proteini alerjisiyse o zaman kanama çoğunlukla 1-2 gün değil, biraz uzun süre devam eder.
Bu durum tam tersi de olabilir, net olarak bir şey söylemek zor. Kanamayı takip etmen lazım.
Süt proteini alerjisi ise süt ürünleri, terayağı vs hepsini kesmen gerek. Neredeyse tüm paketli ürünlerde süt ürünü var. Vegan ürünler tercih edebilirsin. Aynı zamanda dana eti de tüketmemen gerekiyor, aynı grup proteine sahip oldukları için.
İkincil grupta: kırmızı meyveler (domates, çilek vs), kakao, tahin, susam, soya, yumurta, kuruyemişler bunları dikkatli tüketmen lazım. Yapabilirsen biraz kes. Yapamazsan sadece süt ürünlerini kes. 1hafta 10gün takip et. Açarken de süt merdiveni uygulamasını araştır, buna göre aç diyetini.
Ama süt proteini alerjisiyse o zaman kanama çoğunlukla 1-2 gün değil, biraz uzun süre devam eder.
Bu durum tam tersi de olabilir, net olarak bir şey söylemek zor. Kanamayı takip etmen lazım.
Süt proteini alerjisi ise süt ürünleri, terayağı vs hepsini kesmen gerek. Neredeyse tüm paketli ürünlerde süt ürünü var. Vegan ürünler tercih edebilirsin. Aynı zamanda dana eti de tüketmemen gerekiyor, aynı grup proteine sahip oldukları için.
İkincil grupta: kırmızı meyveler (domates, çilek vs), kakao, tahin, susam, soya, yumurta, kuruyemişler bunları dikkatli tüketmen lazım. Yapabilirsen biraz kes. Yapamazsan sadece süt ürünlerini kes. 1hafta 10gün takip et. Açarken de süt merdiveni uygulamasını araştır, buna göre aç diyetini.

Duygu B. B.
1 Ağustos 2026 10:17
Ayrıca bebeğin mama alıyorsa mamayı da değiştirmelisiniz.
U
Uğur N. U.
1 Ağustos 2026 10:18
Her bebek aynı bulguyu vermiyor belki kendisi ek gıdaya gectiğinde yediğinde kızarıklık olacak eğer varsa tabi inşallah yoktur alerji grubundayım ben böyle olan bebişlerde var ek gıdada öğreniyorlar ama bence de değil gibi mesela ishal gibi olur sesli kaka yapar cocuk karnı agrırı kolik bebek gibi ağlar meme reddi oluyor işte isilik gibi kızarıklık olabiliyor mukuslu kaka yapıyor gaz problemi çok oluyor kilo problemi oluyor hırıltı oluyor burnu tıkalı oluyor

Duygu B. B.
1 Ağustos 2026 10:30
Dört buçuk aylık süt alerjisi olsa daha önce tepki vermeye başlamaz mıydı diye düşünüyorum çok teşekkür ederim cevap için
B
Buse U.
1 Ağustos 2026 10:53
Alerjiler ige ve non-ige aracılı olarak farklı semptomlar ve zamanlarda ortaya çıkabilir. ige aracılı bir alerjiyi gözünden tanırsınız ve zaten soluğu hastanede alırsınız asıl sıkıntı bağırsaklar tam anlamıyla gelişmediği için non-ige aracılı alerjilerde oluyor. Burada belirtiler kadar hastanın öyküsü de önemli. Bu yüzden takip edilmesi gerekiyor. Bir de her ishal, her mukuslu kaka, her egzama alerji değildir. Semptomların birbiriyle bağlantısı önemli. AS ile beslenen bebekte, annenin yoğun süt tüketimi sonrası 7 belirti birden çıkıyorsa o alerjidir. Ama döküntülü egzama varsa sadece tartışmalıdır. Gözlemlenmeye devam edilir. Bu tür alerjiler 10 yıl belirti vermezken 11. Yıl belirti verebilir. Bebeklerde bu yüzden kimisinde ilk ayda, kimisinde 7. ayda, kimisinde 2 yaşında çıkabilir. Takip edip gözlemlemeniz lazım.
B
Buse U.
1 Ağustos 2026 10:54
Ayrıca bebeğin mama alıyorsa mamayı da değiştirmelisiniz.
N
Nuref
1 Ağustos 2026 11:00
Benim bebeğim 4 aylık kızarıklıklar var fazla hemde yüzünde kollarında eklemlerinde kakası hep sıvı sarı renkli kaka yaparken hep sesli yapıyor alerji demedi ama doktorumuz normal dedi kakası için anne sütü ile beslendiğinden kızarıklıklara da atopik cildinden dolayı egzama dedi besin alerjisi olabilir demedi bilemedim. Elbette her bebek farklıdır ama genel semptomlar aynıdır.
M
Merve A.
Premium Üye
1 Ağustos 2026 11:04
Benimde bebeğim 1,5 aylıkken kakasında kan görmüştüm. 2 ay boyunca süt ürünlerini kestim. Alerji doktoruna yönlendirildi. Deri testi yapıldı ama alerji çıkmadı. Diyeti açtık ve tereyağınu keşfettim. Ne zaman dışarda tereyağlı bir şey yesem bez de mutlaka görüyordum. 6 aydan sonra bu durumu yaşamadım. İnşallah yaşamam şu an ek gıda sürecindeyim
N
Nuref
1 Ağustos 2026 11:06
Benimde bebeğim 1,5 aylıkken kakasında kan görmüştüm. 2 ay boyunca süt ürünlerini kestim. Alerji doktoruna yönlendirildi. Deri testi yapıldı ama alerji çıkmadı. Diyeti açtık ve tereyağınu keşfettim. Ne zaman dışarda tereyağlı bir şey yesem bez de mutlaka görüyordum. 6 aydan sonra bu durumu yaşamadım. İnşallah yaşamam şu an ek gıda sürecindeyim
Yükleniyor...