Kan Değeri Sonuçları ( Folik Asit Yüksekliği)

97 görüntüleme
Y

Yasemin

10 Mart 2026 03:40
Hocam merhaba

20 aylık bebeğimin kan değerinde

Folik asit (folat) 27.99 referans aralığı 3.89 - 26.80 sonucu çıktı

Hekim folik asit yüksek çıkmış sebebini anlamadım dedi ben sadece hamilelikte folik asit kullanmıştım ama 3 aydan fazla kullandım tam hatırlamıyorum.

Diğer yüksek veya düşük çıkan değerler:

ALP 317 referans 0- 281

Vitamin D 24 referans 30-80

Hemogram

RDW-SD 35.0 referans 37-54

PDW 8.6 referans 9-17

Nötrofil 23.5 referans 25-65

Bu değerin bebeğimin gelişiminde bir zararı olur mu?

Ne yapmalıyız?

Değerli cevaplarınızı bekliyorum.

Saygılar.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

11 Mart 2026 03:57
Merhaba,

Bebeğinizin kan değerleri sonuçlarını inceledim. Folik asit değeriniz 27,99 çıktı ki referans aralığı 3,89 - 26,80'dir. Bu değer hafif yüksek çıkmış görünüyor.

Folik asit yüksekliğinin genellikle ciddi bir sorun teşkil etmediği görülüyor. Folik asit bir su-soluble vitamindir ve fazlası genellikle idrarla atılır. Ancak doktorunuzun belirttiği gibi, uzun süreli folik asit kullanımı bu yüksekliğe neden olmuş olabilir.

Diğer değerlerinizi de inceledim:

- ALP (Alkalen Fosfataz) değeri 317 çıktı, referans aralığı 0-281'dir. Bu değer hafif yüksek.
- Vitamin D değeri 24 çıktı, referans aralığı 30-80'dir. Bu değer düşük.
- Hemogram değerlerinizde RDW-SD, PDW, Nötrofil değerleri ise referans aralıklarına yakın.

Bebeğinizin gelişiminde bir zararı olur mu sorusuna gelince, bu değerlerin doğrudan bir zararı olacağı düşünülmüyor. Ancak doktorunuzun belirttiği gibi, bu değerlerin takip edilmesi ve gerekli görülürse bazı önlemler alınması gerekebilir.

Ne yapmalıyız sorusuna gelince:

1. Doktorunuzla görüşün: Tüm değerlerinizi doktorunuzla görüşerek detaylı bir şekilde değerlendirmelisiniz.
2. Folik asit kullanımını gözden geçirin: Eğer hala folik asit kullanıyorsanız, doktorunuzla bu kullanımın devam etmesini veya durdurulmasını görüşmelisiniz.
3. Vitamin D takviyesi: Vitamin D değeriniz düşük olduğundan, doktorunuz vitamin D takviyesi önerebilir.
4. Takip: ALP ve diğer değerlerinizi takip etmek için düzenli kan testleri yapmanız gerekebilir.

Umarım bu bilgiler size yardımcı olur. Geçmiş olsun.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Gebelik , Folik Asit
2. Folik Asit
3. Ast Yüksekliği
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir