Gebelik , Folik Asit
115 görüntüleme
M
Müge L.
17 Temmuz 2025 20:48
Gebeliğimi 7 hafta 3 günlükken öğrendim çocukta düşünmüyordum o yüzden folik asit öğrendiğim gün başladım. Doğduktan sonra gelişimine vs etki eder mi? Ederse nelere eder ? Teşekkürler
C
Cansu İ. B.
17 Temmuz 2025 21:20
Herkes genelde 5-6 haftadan sonra başlıyor, günlük rutinde besinlerle de alındığı için genelde bir sorun olmuyor. Kötü düşünmeyin yüzde 95 sorun olmayacaktır. Hayırlı olsun ☺️

Ozlem S. Ş.
17 Temmuz 2025 21:21
Bende hamile kaldığımda bu konuya dair fikrim bile yoktu kalp atışını duyduktan sonra kullanmaya başladık. Hiç bir sorun olmaz içiniz rahat olsun. Dr da bu konuda bir olumsuz tenkitte bulunmamıştı. Kızımız 3 aylık son derece sağlıklı

Ayça K. A.
Hemşire
18 Temmuz 2025 13:30
Genelde folik asit gebe kalmayı planladığımız an başlamamız gereken bir takviye fakat geç öğrenilmiş bir gebelikte planlanmamışsa özellikle öğrenildiği andan itibaren başlanmış olması bile iyidir. 1-0 dan büyüktür teorisine göre ilerleriz. Folik asit yediğimiz şeylerden de alabileceğimiz ama takviye etmeye ihtiyaç duyduğumuz bir şey gebelik döneminizi güzel geçirin geçen zaman zaten geçmiş takviyelerinizi alın beslenme ve egzersizlerinize özen gösterin yeterli olacaktır. Sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi ♥️
G
Gözdeelif
2 Ağustos 2025 21:33
Folik asit eksikliğinden dolayı bebeğim de ne yazık ki omurilik kapanmadı 3 ay öncesi muhakkak başlanmalı
N
Nazife K.
3 Ağustos 2025 13:19
Bende 8 haftalıkken başladım çünkü gebeliğimi geç öğrendim şu an 15 aylık bir bebeğim var :) sıkıntı olacağını düşünmüyorum