Kan Damlası
205 görüntüleme
E
Ebru E.
Premium Üye
30 Nisan 2026 09:10
Merhabalar bebeğim 5 aylık oldu aile hekimliğinden kan ilacı verdiler ve gaferon ama bebeğim inanılmaz rahatsız ediyor gaz yapıyor çocuk sürekli huzursuz oluyor vermediğim zaman rahatız ama verdiğim zaman ki farkı gördüm yani sonuç olarak bizi bile rahatsız ediyor bebeğim 6 kilo 6 Damla ver dedi alternatif olarak satılan ürünler var biliyorsunuz mikrofrer si de fer gibi kullananlar memnun mu alsam kaç damla verebilirim yani yerini koruyor mu acaba

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye30 Nisan 2026 09:10
Merhaba,
Bebeğinizin 5 aylık ve 6 kilo olduğu için aile hekimliğinden 6 damla kan ilacı (Gaferon) verildiğini belirtmişsiniz. Ancak bu ilaç bebeğinizde gaz ve huzursuzluk yapıyor. Alternatif olarak Mikrofer ve Si Ferro gibi ürünleri düşünüyorsunuz.
Kan Damlaları Hakkında Genel Bilgiler:
Demir eksikliği anemisinin tedavisi ve önlenmesinde kullanılır.
Çeşitli markalar (Ocean Microfer, Si Ferro, Vegaferon, Ferrum) ve formlarda (damla, şurup) bulunabilir.
Alternatif Ürünler:
1. Ocean Microfer:
Kullanıcılar genellikle kabızlık yapmadığını ve etkili olduğunu belirtmektedir.
1 ml'si 20 damla içerir.
Kilo başına 1-2 damla kullanılabilir; örneğin, 6 kilo için 6-12 damla.
2. Si Ferro:
Kullanıcı deneyimleri az, ancak bazı ebeveynler memnuniyetlerini belirtmişlerdir.
* Dozajı hakkında net bilgi bulunmamakta; genellikle kilo ve yaşa göre doktorlar tarafından önerilir.
Öneriler:
1. Doktorunuzla Konuşun:
Alternatif ilaçlar hakkında doktorunuzla konuşun, dozaj ve etkinlik konusunda bilgi alın.
2. Dozaj:
Mikrofer için 6 kilo bebekte 6-12 damla kullanabilirsiniz, ancak doktorunuzun önerisi en doğrusu olacaktır.
3. Yan Etkileri İzleyin:
Bebeğinizin tepkilerini izleyin; eğer gaz ve huzursuzluk devam ediyorsa, başka bir alternatif düşünün.
Umarım bu bilgiler size yardımcı olur. Sağlıkla ilgili konularda her zaman doktorunuzun önerilerini dikkate almanız en iyisi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Mikrofer Kan Damlası
2. 4. Ay Kan Damlası Kullanımı
3. Vegaferon Demir İlacı
Bebeğinizin 5 aylık ve 6 kilo olduğu için aile hekimliğinden 6 damla kan ilacı (Gaferon) verildiğini belirtmişsiniz. Ancak bu ilaç bebeğinizde gaz ve huzursuzluk yapıyor. Alternatif olarak Mikrofer ve Si Ferro gibi ürünleri düşünüyorsunuz.
Kan Damlaları Hakkında Genel Bilgiler:
Demir eksikliği anemisinin tedavisi ve önlenmesinde kullanılır.
Çeşitli markalar (Ocean Microfer, Si Ferro, Vegaferon, Ferrum) ve formlarda (damla, şurup) bulunabilir.
Alternatif Ürünler:
1. Ocean Microfer:
Kullanıcılar genellikle kabızlık yapmadığını ve etkili olduğunu belirtmektedir.
1 ml'si 20 damla içerir.
Kilo başına 1-2 damla kullanılabilir; örneğin, 6 kilo için 6-12 damla.
2. Si Ferro:
Kullanıcı deneyimleri az, ancak bazı ebeveynler memnuniyetlerini belirtmişlerdir.
* Dozajı hakkında net bilgi bulunmamakta; genellikle kilo ve yaşa göre doktorlar tarafından önerilir.
Öneriler:
1. Doktorunuzla Konuşun:
Alternatif ilaçlar hakkında doktorunuzla konuşun, dozaj ve etkinlik konusunda bilgi alın.
2. Dozaj:
Mikrofer için 6 kilo bebekte 6-12 damla kullanabilirsiniz, ancak doktorunuzun önerisi en doğrusu olacaktır.
3. Yan Etkileri İzleyin:
Bebeğinizin tepkilerini izleyin; eğer gaz ve huzursuzluk devam ediyorsa, başka bir alternatif düşünün.
Umarım bu bilgiler size yardımcı olur. Sağlıkla ilgili konularda her zaman doktorunuzun önerilerini dikkate almanız en iyisi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Mikrofer Kan Damlası
2. 4. Ay Kan Damlası Kullanımı
3. Vegaferon Demir İlacı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Ö
Özge T.
30 Nisan 2026 09:12
Malesef o damla çoğu bebekte sorun yaratıyor bizde de oldu kusma vs, şimdi Bestiron kullanıyoruz hiçbir yan etki yok
Ş
Şeyma E.
30 Nisan 2026 09:21
Ocean kullanıyorum kiloya 2 damla yani 6 kiloya 12 damla şeklinde 7 aydır yan etki yok tahlili iyi

Fidannur Z.
30 Nisan 2026 09:28
Bende 6 kiloya 12 damla şeklinde ocean microfer kullanıyorum memnunum
M
Mine Ş.
Premium Üye
30 Nisan 2026 09:39
Ben de 8. Aya kadar kullanıyordum bu ay kilo alamama problemiyle gittik hafif kansızlık ile ilacı değiştirdik
E
Ebru E.
Premium Üye
30 Nisan 2026 10:07
Malesef o damla çoğu bebekte sorun yaratıyor bizde de oldu kusma vs, şimdi Bestiron kullanıyoruz hiçbir yan etki yok
E
Ebru E.
Premium Üye
30 Nisan 2026 10:08
Bende 6 kiloya 12 damla şeklinde ocean microfer kullanıyorum memnunum
E
Esraa
30 Nisan 2026 10:50
Ö
Özge T.
30 Nisan 2026 10:53
Kilo başına bir damla mi veriyorsunuz iki mi
@Ebru Erce hiç onu duymadım ama ocean’da koruyucu var o yüzden bestirona geçtim
Yükleniyor...