Kakayı Yapmama Tutma

347 görüntüleme
G

Gülcan Ş.

6 Mayıs 2026 05:37
Kızım 11 aylık olacak ama son bit haftadır kakasını tutuyor biraz yapıyor sonra sıkıyor kendisi hastaneye götürdüm gastroenterolojiye parmakla baktı çocuk cerrahisine yönlendirdi oda parmakla baktı röntgen istedi bagırsakları dolu duphalac kullanmaya devam et dedı bir ay boyunca ama bugün 3.gün olacak ama bebeğim asla düzelmiyor hatta dünden beri hıc yapmadı kakasını tam geliyor tutuyor sıkıyor kendinimakatta çatlak yada yarayla alakalı birsey de denilmedi bu durumu yaşayan ve çözüm bulabilen var mı gerçekten artık çok yoruldum acı çekmesi beni çok üzüyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
7 Mayıs 2026 06:01
Bebeğinizin kaka problemi yaşıyor olması sizi endişelendirmiş olmalı. Duphalac kullanıyorsunuz ancak bir iyileşme görmüyorsunuz.

Bu tür durumlarda bazı ek önlemler almak faydalı olabilir:

1. Lifli gıdalar: Bebeğinizin beslenmesine lifli gıdalar eklemeyi deneyebilirsiniz. Meyve püresi, sebze püresi veya kefir gibi gıdalar bağırsak hareketlerini düzenleyebilir.

2. Sıvı tüketimi: Bebeğinizin yeterli miktarda sıvı almasını sağlayın. Su veya anne sütü ile besleniyorsa, emzirmeyi sıklaştırın.

3. Zeytinyağı: Bebeğinizin mamasına az miktarda zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Zeytinyağı bağırsakları uyarabilir.

4. Probiyotik: Probiyotik takviyeleri veya probiyotik içeren gıdalar bebeğinizin bağırsak sağlığını destekleyebilir.

5. Doktor kontrolü: Bebeğinizin durumunu yakından takip edin ve gastroenteroloji veya çocuk cerrahisi uzmanınızla düzenli kontrol yapın. Belki dozaj veya ilaç değişimi gereklidir.

6. Bacak hareketleri: Bebeğinizin bacaklarını bisiklet sürer gibi hareket ettirerek bağırsaklarda hareketlenmeyi teşvik edebilirsiniz.

7. Popo masajı: Zeytinyağı ile popo masajı yaparak bebeğinizin rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

Bebeğinizin acı çekmesini önlemek için bu yöntemleri denemeye devam edin ve uzman doktorlarla iletişimde kalın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kaka
2. Az ve Sert Kaka
3. Kabızlık ve Duphalac
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
G

Gülhan H. Ö.

24 Haziran 2026 22:06
Benim kızımdada çok kabızlık yaşıyorum acıdan acillik oluyorduk onlarda lavma yapıyordu. Eczacımız Dulcesoft diye bir ilaç önerdi tek kullanıma yada 2. Seferde kakası yumuşuyor ve yapıyor. Tavsiye olarak değilde bir doktorunuza danışarak isterseniz kullanabilirsiniz
G

Gülcan Ş.

24 Haziran 2026 22:09
Gülhan Hacıfazlıoğlu Öztürk
Benim kızımdada çok kabızlık yaşıyorum acıdan acillik oluyorduk onlarda lavma yapıyordu. Eczacımız Dulcesoft diye bir ilaç önerdi tek kullanıma yada 2. Seferde kakası yumuşuyor ve yapıyor. Tavsiye olarak değilde bir doktorunuza danışarak isterseniz kullanabilirsiniz
Dulcesoftu sormadım da bende duphalac kullanıyorum oda ikinci de fayda ediyor ama sizinkinin içeriği dah temizmiş buradaki hanımlar demıstı de degıstıremedim ben kızım çok acı cekıyor
G

Gülhan H. Ö.

24 Haziran 2026 22:13
Tahmin edebiliyorum bizde muzdaribiz bu konudan siz yine de deneyin biz her gün kullanmıyoruz ( birde tavsiyem ne zamanlar artıyor takip edin benim kızım diş dönemi daha ağırlaşıyor milletinki ishal oluyor benimki kabız )
G

Gülcan Ş.

24 Haziran 2026 22:17
Tahmin edebiliyorum bizde muzdaribiz bu konudan siz yine de deneyin biz her gün kullanmıyoruz ( birde tavsiyem ne zamanlar artıyor takip edin benim kızım diş dönemi daha ağırlaşıyor milletinki ishal oluyor benimki kabız )
Bize doktor bir ay düzenli kullan demıstı ama ben kullanmadım kabız oldukca kullandım ama şimdi de de düzenli olarak sabah akşam vermeye çalışıyorum çünkü çok affedersiniz tıp top sert şeklinde yapıyor yani diş dönemi de olabilir azi dişlerde beyazlık var mamanın üç numarasına geçtik içmek istemedi degıstırdık o da kabız etti sonra tekrar eski mamanın 3 numarasını aldım ama yine hala kabız ekmek makarna pilav yasak yumurta alerjisi var bide
Gözde B. .

Gözde B. ..

24 Haziran 2026 22:29
Aylardır aynı sorunla uğraşıyorum. Sanırım bir kabızlık sonrası tramva oluştu ve tutuyor. Tuttugu için duphalac da işe yaramıyor. Merhemlerle bölgeyi rahatlatmaya calisiyirum arada kendi yapıyor ama 2 güne 1 fitil kullanıyoruz. Onun bu denli zorlanması beni de mahvetti.
G

Gülhan H. Ö.

24 Haziran 2026 23:19
Bizimki asla mama kullanmıyor denemediğimiz marka kalmadı sadece anne sütü.. Besinde çok seçiyor meyve falan ağzına sürmüyor aslında kayısı falan yese yumuşardı hem. Bu arada doktor sebebini bulabildi mi kabızlığın? Bir neden söyledi mi
G

Gülcan Ş.

25 Haziran 2026 05:56
Gözde Bulmuş
Aylardır aynı sorunla uğraşıyorum. Sanırım bir kabızlık sonrası tramva oluştu ve tutuyor. Tuttugu için duphalac da işe yaramıyor. Merhemlerle bölgeyi rahatlatmaya calisiyirum arada kendi yapıyor ama 2 güne 1 fitil kullanıyoruz. Onun bu denli zorlanması beni de mahvetti.
çok gecmıs olsun ben fitil bir kez kullandım onda bile rahat yapmadı bir kaç ke lavman yaptırdım oda kaç gün sancı çekti o yüzden fitil ve lavmandan uzak durdum genellikle kuru incir kuru kayısı haşlıyorum marmelat gibi duphalacla aynı gün kaşık kaşık veriyorum sıcak su banyosu yaptırıyorum ama yoruldum kabızlıktan
G

Gülcan Ş.

25 Haziran 2026 05:59
Bizimki asla mama kullanmıyor denemediğimiz marka kalmadı sadece anne sütü.. Besinde çok seçiyor meyve falan ağzına sürmüyor aslında kayısı falan yese yumuşardı hem. Bu arada doktor sebebini bulabildi mi kabızlığın? Bir neden söyledi mi
Yok bulunmadı ama dün aile hekimimle konuştuk kendisi alerjik bebeklerin bagırsakları bazı besinlere karşı kendını koruyor yicekleri kabul etmeye bilir gibi bişey dedi gastro bölümüne gidince doktora sor dedı belki süt ve süt ürünlerine karşı bagırsakların alerjisi vardır dedı yoğurt kefir ayran içirmeye çalışıyorum çünkü
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir