Kakada Kırmızı Renk

34 görüntüleme
F

Funda A. ..

3 Nisan 2026 09:47
Merhaba hocam, ek gıda dönemindeyiz 1.5 ay oldu. Çilek yemiştim yüzünde kızarıklık oldu ara verdim tekrar yediğimde kakasında kırmızı renk vardı. Zorlanarak yaptı ama aslında ishaldi sulu kaka şeklinde baya yoğun. Çilek yediğim gün nohut, sarımsaklı yoğurtlu makarna da yedim. Hangisi etkiledi anlayamadım. Normalde yumurta yediğimde kızımda kızarıklık oluyordu yumurta yemiyorum. Bu gıdaları belirli aralıklarla vermeli miyim keseyim mi tamamen
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
4 Nisan 2026 10:01
Kakada Kırmızı Renk: Sebepler ve Çözümler

Merhaba! Ek gıda döneminde olan bebeğinizde kakada kırmızı renk görülmesi endişe verici olabilir. Öncelikle, bebeğinizin sindirim sistemi henüz gelişmediği için yediklerine bağlı olarak kakasının rengi değişebilir.

Sebepler:

Ek gıdalar: Bebeğinizin yeni yediği gıdalar, kakasının rengini değiştirebilir. Çilek, domates, pancar gibi gıdalar kırmızı renkli olabilir.
Alerji veya hassasiyet: Bebeğinizin belirli gıdalara alerjisi veya hassasiyeti olabilir. Yumurta, çilek, nohut gibi gıdalar alerjik reaksiyona neden olabilir.
Sindirim sistemi: Bebeğinizin sindirim sistemi henüz gelişmediği için gıdaları tam olarak sindiremeyebilir. Bu da kakasında renk değişikliklerine neden olabilir.

1. Gıdaları belirli aralıklarla verme: Bebeğinizin yeni yediği gıdaları belirli aralıklarla vermeye çalışın. Bu, alerji veya hassasiyet durumunu tespit etmenize yardımcı olabilir.
2. Gıdaları tek tek verme: Bebeğinizin yeni yediği gıdaları tek tek vermeğe çalışın. Bu, hangi gıdanın kakasında renk değişikliğine neden olduğunu tespit etmenize yardımcı olabilir.
3. Doktorunuza danışın: Bebeğinizin kakasında kırmızı renk devam ediyorsa veya başka belirtiler de varsa (örneğin, ishal, kusma, ateş), doktorunuza danışın.

Öneriler:

Bebeğinizin kakasında kırmızı renk devam ediyorsa, çilek, domates, pancar gibi gıdaları birkaç günlüğüne kesmeyi deneyin.
Bebeğinizin sindirim sistemi gelişene kadar, gıdaları yavaş ve dikkatli bir şekilde vermeğe devam edin.
Bebeğinizin sağlığı konusunda endişe duyuyorsanız, doktorunuza danışın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yeşil Kaka
2. Kaka Rengi
3. Ek Gıda / Kaka Rengi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir