Kaka Sorunu
190 görüntüleme

Ebru K.
13 Mayıs 2026 22:43
Yedi aylık kızım bugün [3.gun](3.gun) kaka yapmadı lifli meyveler veriyorum elma kayısı gün kurusu gibi zeytinyağı da ekleyip anne sütü alıyor ama hala kaka yapmadı karnı bir bakıyorum sis bir bakıyorum şişlik yok bugün zorla minicik kaka yaptı çok endişeliyim zeytinyağı ile masaj da yaptım yine yok ılık suyla duş aldırdım yine yok ne yapabilirim lütfen yardım

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye13 Mayıs 2026 22:44
Bebeğinizin kaka yapmaması konusunda endişeli olmanız anlaşılabilir. Öncelikle, 7 aylık bir bebeğin 3 gün boyunca kaka yapmaması normal kabul edilebilir, ancak yine de bazı önlemler almak isteyebilirsiniz.
Siz zaten lifli meyveler, zeytinyağı ve anne sütü gibi önlemler alıyorsunuz. İşte bazı ek öneriler:
Masaj: Bebeğinizin karnına dairesel hareketlerle masaj yapmayı deneyebilirsiniz. Bu, bağırsakların hareketini teşvik edebilir.
Sıcak Banyo: Bebeğinizin rahatlaması ve bağırsaklarının hareketlenmesi için ılık bir banyo yaptırarak deneyebilirsiniz.
Zeytinyağı: Zeytinyağı vermeye devam edebilirsiniz, ancak aşırıya kaçmamaya dikkat edin.
Doktor: Eğer bebeğinizin kaka yapmaması 3 günü aşarsa veya zorlanma, huzursuzluk gibi belirtiler gösterirse, bir doktora başvurmanız en iyisi olacaktır.
Bebeğinizin sindirim sistemi henüz tam olarak gelişmediği için, bazen kaka yapmaması normal olabilir. Ancak, yine de dikkatli olmak ve gerektiğinde doktora başvurmak en iyisi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 3. Gün Kaka Yok
2. Kaka Yapamama
3. Kaka Yapmıyor
Siz zaten lifli meyveler, zeytinyağı ve anne sütü gibi önlemler alıyorsunuz. İşte bazı ek öneriler:
Masaj: Bebeğinizin karnına dairesel hareketlerle masaj yapmayı deneyebilirsiniz. Bu, bağırsakların hareketini teşvik edebilir.
Sıcak Banyo: Bebeğinizin rahatlaması ve bağırsaklarının hareketlenmesi için ılık bir banyo yaptırarak deneyebilirsiniz.
Zeytinyağı: Zeytinyağı vermeye devam edebilirsiniz, ancak aşırıya kaçmamaya dikkat edin.
Doktor: Eğer bebeğinizin kaka yapmaması 3 günü aşarsa veya zorlanma, huzursuzluk gibi belirtiler gösterirse, bir doktora başvurmanız en iyisi olacaktır.
Bebeğinizin sindirim sistemi henüz tam olarak gelişmediği için, bazen kaka yapmaması normal olabilir. Ancak, yine de dikkatli olmak ve gerektiğinde doktora başvurmak en iyisi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 3. Gün Kaka Yok
2. Kaka Yapamama
3. Kaka Yapmıyor
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
S
Seval Y.
13 Mayıs 2026 23:43
Balkabagini buharda pisirip hafif zeytinyağı tahin gb tatlar ile tatladirip yedirebilirsiniz. Yesil kabakta aynı şekilde. Bagirsaklarini calistiracaktir
Y
Yağmur A.
14 Mayıs 2026 00:40
Ek gıda tadım olarak başka şeyler veriyor musunuz?Yanlış anlaşılmak istemem ama bazen sütümüzün azaldığını farketmeyiz.Sıvı alımının azalmasıda kabızlığa neden olur.

Ebru K.
14 Mayıs 2026 00:45
Ek gıda tadım olarak başka şeyler veriyor musunuz?Yanlış anlaşılmak istemem ama bazen sütümüzün azaldığını farketmeyiz.Sıvı alımının azalmasıda kabızlığa neden olur.
Y
Yağmur A.
14 Mayıs 2026 08:08
Ben ek gıdaya başlarken doktorum çok fazla meyve önermemişti.daha çok sebzelerde başlayın meyveler tatlı olacağı için sebze yemeyi reddebilir demişti.ben meyveleri hep yopurtla veriyorum.şeker tadına çok alışmasın diye.her gün ya da gün aşırı yapıyorda şuan 3 gündğr yapmıyorsa doktora gidip görüşün bence.ama rutinde de değişiklik varsa sorun olmaz bence.ek gıda sürecine kesip unutturmayın.kabak havuç tatlı patates buharda haşlayarak verin.avakado mesela ama çatalla eziyorum.blendr vs değil.yani meyvelerin hepsi lifli olucak diye birşey yok.
Yükleniyor...