Kafayı Yemek Üzereyim
313 görüntüleme
Z
Zinnet K.
11 Nisan 2026 21:14
Bebeğim şuan [13.aylık](13.aylık) yaklaşık 7 aydır geceleri 1 saatte bir bazen 2 saatte bir hatta 40 dakikada bir uyanıp emip geri uyuyor bazen dalamadığı gecelerde oluyor. Emip geri uyuyor dediğim 5 dakikalık bir olay değil bildiğiniz 20 dakika veya yarım saat cuk cuk emiyor aç olmadığından çok eminim. Yani nasıl bir şey bu tükenmiş durumdayım artık geceleri biran önce sabah olsun diye bekliyorum. Bu bir alışkanlık mı neyin nesidir nasıl üstesinden gelebilirim sevgili doktorlarımız uzmanlarımız annelerimiz beni bir aydınlatın nolur
İ
İrem K.
11 Nisan 2026 21:27
Bazı dönemler bende de oluyor emzik almıyorsa ondandır bence emzik alıştırın uyurken veya bir gece mama verin daha uzun uyursa geceleri mama veirrsiniz
Z
Zinnet K.
11 Nisan 2026 21:42
Bazı dönemler bende de oluyor emzik almıyorsa ondandır bence emzik alıştırın uyurken veya bir gece mama verin daha uzun uyursa geceleri mama veirrsiniz

Sibel Y.
11 Nisan 2026 21:45
Benim ilk çocukta yaptığım hata her uyanışında aç diye emzirdiğimiz her agladığında meme vermemimizin talihsiz bir sonucu

Sibel Y.
11 Nisan 2026 21:46
Diş çıkarma sürecine de girdiği için bahsettiğiniz zaman diliminde hem diş kaşıyıcı hem rahatlatıcı görevi görüyorsunuz onun için

Sibel Y.
11 Nisan 2026 21:47
Baba devreye girmeli uyandıkça pışpışlayıp yatırmalı siz gece beslemeseniz bile olur artık bir yaşından sonra hiç bir çocuk açlık için ağlamaz başka ihtiyaçları vardır
Z
Zinnet K.
11 Nisan 2026 21:57
Benim ilk çocukta yaptığım hata her uyanışında aç diye emzirdiğimiz her agladığında meme vermemimizin talihsiz bir sonucu

Sibel Y.
11 Nisan 2026 22:02
Aslında bizim olayımız [5.ayda](5.ayda) başladı o zamana kadar memede değil pışpışlayıp uyutuyordum gece sadece 2 defa uyanıyordu [5.ayda](5.ayda) hatta [4.aylarda](4.aylarda) memede uyumaya başladı ondan sonra geldi bize uykusuz geceler eşim çok geç saatlere kadar çalıştığı için uykusuz kalmasın diye yanımızda bile yatırmıyorum ama çözüm olacaksa seve seve yapacağından eminim

Sibel Y.
11 Nisan 2026 22:04
Benim eşimizde mesaisi var üç saatlik iki saatlik uyku ile işe gittiğini bilirim benim halimi görünce eşim sayesinde düzene soktuk uykusunu

Sibel Y.
11 Nisan 2026 22:07
Bu arada bir hafta çok zorlanırsınız ama bebek artık beslenmekten umudu kestiği için sabahı bekler gece sizi görmeyecek daha hırçın ağlar baba pışpışlayıp koyacak Işık açılmayacak ortam loş olacak
Z
Zinnet K.
11 Nisan 2026 22:07
Bebek dördüncü aydan sonra diş sürecine giriyor çok ağlıyor huzursuz oluyor bazı bebekler memede bir kere uyudu mu konforu aldımı meme sevdası bitmiyor bir buçuk yaşında önce gece kesebildim iki yaşında da tamamen bitirdim azaltarak ama üç yaşında hâlâ meme diye sayıklanıyor siz tükenirsiniz hiç bir şeye enerjiniz kalmaz meme uyku beslenme herşey şuan onun için memenin uyku yeri olmadığını anlaması için babaya ihtiyaç var ben o şekilde kurtuldum😂

Sibel Y.
11 Nisan 2026 22:09
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için inşallah başarabiliriz
Z
Zinnet K.
11 Nisan 2026 22:10
Bu arada bir hafta çok zorlanırsınız ama bebek artık beslenmekten umudu kestiği için sabahı bekler gece sizi görmeyecek daha hırçın ağlar baba pışpışlayıp koyacak Işık açılmayacak ortam loş olacak

Sibel Y.
11 Nisan 2026 22:13
O zaman gece bir anda kesmeyim yani dediğiniz gibi azaltarak gitmek daha sağlıklı olacak.

Sibel Y.
11 Nisan 2026 22:15
Sık besleme durumunu kesmeniz lazım bebek için de sağlıksız dişlerinde lekeler oluyor gece beslenen bebeklerin düzenli dişini fırçalamama rağmen doktor bana gece emzirmeyi bırakın dedi dişini görür görmez
Z
Zinnet K.
11 Nisan 2026 22:15
Gece maksimum iki kere beslemeyi aralıkları da uzun tutmaya çalışın örneğin sekşzde beslediniz gece on ikiye kadar beslemeyin eşiniz ilgilensin o uyandıkça sonra dörde doğru bir kez daha besleyin aralarda hep eşiniz ilgilensin uyandıkça

Sibel Y.
11 Nisan 2026 22:16
Gerçekten çok teşekkür ederim deneyeceğim bu gece
Z
Zinnet K.
11 Nisan 2026 22:17
Sık besleme durumunu kesmeniz lazım bebek için de sağlıksız dişlerinde lekeler oluyor gece beslenen bebeklerin düzenli dişini fırçalamama rağmen doktor bana gece emzirmeyi bırakın dedi dişini görür görmez
Z
Zinnet K.
11 Nisan 2026 22:20
Ama lütfen sabırlı olun pes etmeyin ağlıyor diye hemen memeyi vermeyin alışması lazım

Sibel Y.
11 Nisan 2026 22:20
Evet doğru biliyorum bunu ama sanırım benimde pek cesaretim yoktu kesmeye ama artık çok çok yoruldum enerjim kalmadı o yüzden artık kendim ve bebeğim için buna son vermeliyim
Z
Zinnet K.
11 Nisan 2026 22:24
Sizin enerjiniz yerinde olursa gün içinde daha aktif ve bebeğinizle daha keyifli zaman geçirirsiniz gece gündüz emzirmek insanı tüketiyor robot değilsiniz ve bir yaşına kadar fazlasıyla kendinizi tüketmişsiniz sabırlı olursanız başarırsınız her gece yorgun düşmektense bir hafta deneyin ,yorulun ama buna değsin