Kafası Yamuk Duruyor

22 görüntüleme
B

Beyza

9 Nisan 2026 19:26
Pilates topunda uyutuyorum kucakta sallayarak fakat hep bir tarafa doğru bakıyor endişelendim diğer tarafına pek çevirmiyor kafasını yatarkende kolumun üstünde yatıyor ayrılmıyor benden değiştiriyorum aslında tarafını ama neden bir tarafa bakıyor hep
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

10 Nisan 2026 19:55
Bebeğinizin kafasının yamuk durması ve hep bir tarafa doğru bakması endişe verici olabilir. Bu durum, genellikle tortikolis veya kafa şekil bozukluğu olarak adlandırılır.

Bebeğinizin kafasını düzeltmek ve yamukluğu önlemek için şu önerilerde bulunabilirim:

1. Tummy Time: Bebeğinizi düzenli olarak yüzüstü pozisyonda yatırın. Bu, baş ve boyun kaslarını güçlendirmeye yardımcı olur ve kafasının şekillenmesini sağlar.
2. Kafa Destekleme: Bebeğiniz yan yatarken, başını düzeltmek için yastık veya destek kullanabilirsiniz.
3. Pozisyon Değiştirme: Bebeğinizi uyuturken pozisyonunu değiştirin. Örneğin, bir gece sağ tarafa yatarsa, ertesi gece sol tarafa yatırın.
4. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin kafasının yamukluğu devam ediyorsa, bir çocuk doktoruna danışın. Doktor, gerekli kontrolleri yaparak durumu değerlendirebilir ve gerekirse kask tedavisi gibi yöntemler önerilebilir.

Ayrıca, pilates topunda uyutmak ve kucakta sallamak, bebeğinizin rahat etmesi için iyi bir yöntem olabilir. Ancak, kafasının düz ve simetrik durmasını sağlamak için yukarıdaki önerilere dikkat edin.

Bebeğinizin gelişimini takip edin ve herhangi bir sorunuz varsa, doktorunuzla görüşmekten çekinmeyin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kafa Şekil Yamukluğu
2. Kafa Şekil Bozukluğu
3. Kafa Yamuklugu
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir