Kafa Yamuklugu
56 görüntüleme
B
Büşra B.
14 Kasım 2025 19:14
Merhaba bebeğim tam iki aylık bugün yıkarken kafasının bir tarafının daha basık oldugunu yamuk oldugunu farkettim sırt üstü yatırıyorum ama kucagımdayken ve yatarken hep daha cok saga cevırıyor kafasını ne yapmam gerekır ciddi bir şey mi yasayan var mı
T
Tuğba B. ..
14 Kasım 2025 19:26
Yan yatırın arkasını yastık ile destekleyin düzeliyor ama gündüzleri yapın gözünüz üzerinde olsun.
N
Nur ..
14 Kasım 2025 19:26
Yamukluğun aksi yönüne yatırmanızı öneririm kafasını çevirmemesi icin de bir engel koyabilirsiniz. Ben kafa yamuklugu problemi yasamadım fakat boyun eğriliği vardı bebegimde aynı mantık bebegin tek tarafa daha cok meyil etmesinden kaynaklanıyor gittiğim doktorlar her iki tarafa da belli aralıklarla yatırmamı tavsiye etmişti sadece sol tarafa yatırmaya calışırsanız bu defa da orası yamulabilir bu yüzden iki tarafa da sırayla yatırmayı deneyin ve yüzüstü zamanınızı artırın etrafımdan gördüğüm kadarıyla cok hızlı bir sekilde düzelme gösteriyor bu problem bebeğiniz daha cok küçük 🥰
T
Tuğba B. ..
14 Kasım 2025 19:28
Bir uykusunda sağ yapın diğer uykusunda sola yatırın.hep bir yöne yaparsanı z bu seferdeorası yamulur
B
Büşra B.
14 Kasım 2025 19:29
Teşekkür ederim arkadaşlar valla ben de bir anda farkettim çok tedirgin oldum gecen haftaya kadar normal görünüyordu yarın hemen başlıyım yan yatırmaya
N
Nur ..
14 Kasım 2025 19:30
Mesela gece emzirmeye kalktığınızda değişim yapabilirsiniz gündüz de bir uykusunda sag bir uykusunda sol yapabilirsiniz
F
Fatma Ç.
14 Kasım 2025 19:59
Bıngıldak kapanana kadar kafatası şekillenebilir daha zamanımız var 😀,karın egzersizi,gündüz zayıf olan taraftan iletişim kurma ,veyön dönüşümlü uyutma

İlsu O. K.
14 Kasım 2025 20:00
Merhaba; oğlum prematüre doğdu yoğunbakımda 1,5 ay yoğunbakımda kaldı oksijen cihazı yönünden dolayı yatış yönü tek tarafı bu yüzden ileri denecek kadar yamuktu. Normalde tavsiye edilmiyor ama biz hareketlenene kadar günün bazı saatlerinde düz kafa yastığı kullandık, piliç gibi her uykuda yön değiştirdik, gündüz göz önündeyken yüzüstü yatırdık(gece kesinlikle sırt üstü ve kafa yastığı olmadan yatırdık) , emzirme ve biberonla beslemelerde her seferinde başka yön, kucakta her seferinde başka yön, gündüz ayına uygun karın üstü zaman. Fakat inanın çok uğraştık. Bir ara kask mı takılsa dedik doktoruna danıştık. Fakat düzeldi hafif bir farklılık var ama onuda bizden başkası zor anlıyor. Eğer ciddi bir yamukluk söz konusuysa doktorunuza danışın. Sizi korkutmak için demiyorum ama lütfen bebeğinizi sadece siz uyanık ve gözetim altındayken yüz üstü ve yan yatırın. Bu konuda ciddi uyarılar var ani bebek ölümü kaynaklı 🙏🏻