Kafa Şekli Bozukluğu

71 görüntüleme
A

Aynur D.

25 Mart 2026 09:20
3. Aydan beri sol tarafa çok yattığı için sol arka ve yanda düzleşme var. Karın üstü zaman yaptım ve sürekli uyurken yön değiştirmek istedim. 7. Aydayız biraz düzeldi gibi ama hala belli oluyor. ileri boyut mu bilemiyorum.
image
image
image
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

25 Mart 2026 09:22
Merhaba, bebeğinizin kafa şekli bozukluğu konusunda endişe duyduğunuz için fotoğraflarınızı paylaştınız. 3 aydan beri sol tarafa yatması nedeniyle sol arka ve yanda düzleşme oluşmuş, ancak 7. aya gelindiğinde biraz düzeldiği gibi görünüyor.

Bebeğinizin kafa şekli bozukluğu hafif, orta veya ileri düzeyde olabilir. Fotoğraflara bakarak tam olarak düzeltme oranı veya şiddetini belirlemek zor, ancak doktorunuzun değerlendirmesi daha doğru olacaktır.

Kafa şekli bozukluğunu düzeltmek için şu önerilerde bulunabilirsiniz:

1. Karın üstü zamanı artırın: Bebeğinizin karın üstü pozisyonunda daha fazla zaman geçirmesi, kafa şeklinin düzeltilmesine yardımcı olabilir.
2. Uyurken yön değiştirin: Bebeğinizin uyurken başını farklı yönlere çevirerek yatırmak, kafa şeklinin daha da düzleşmesini önleyebilir.
3. Doktorunuzla görüşün: Bebeğinizin kafa şekli bozukluğu konusunda doktorunuzla görüşmek en iyisi olacaktır. Doktorunuz, kafa şeklinin şiddetini değerlendirebilir ve gerekli tedavileri önerilebilir.

Ayrıca, bazı anneler kafa şekillendirici yastıklar veya kask tedavisi gibi yöntemleri kullanmaktadır. Ancak, bu yöntemleri kullanmadan önce doktorunuzla görüşmeniz önemlidir.

Umarım, bebeğinizin kafa şekli bozukluğu konusunda endişeleriniz azalmıştır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Star Band Kafa Kaskı Tedavisi
2. Kafa Şekli Bozukluğu
3. Bebeklerde Dönme
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
A

Aynur D.

25 Mart 2026 09:23
Ben bunları biliyordum zaten
L

Lütfiye Z. ..

25 Mart 2026 09:32
Baya belirgin duruyor. Bi uzmandan görüş alın
A

Aynur D.

25 Mart 2026 09:34
Lütfiye Zırh
Baya belirgin duruyor. Bi uzmandan görüş alın
Beyin ve sinir cerrahisinden randevu aldım
L

Lütfiye Z. ..

25 Mart 2026 09:54
İyi yapmışsınız aslında çocuk doktorunuz sizi yönlendirmeliydi.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir