Bebeklerde Dönme
64 görüntüleme
E
Ezgi Y. K.
19 Kasım 2025 11:04
Bebeğim 4 ay 11 günlük tummy time yapıyor yavaş yavaş oyuncakları da tutmaya başladı göz teması gülücükler bir problem yok ama ben döndürmedikçe yandan destekleyerek dönmüyor döndü diyelimu kolumu altından kendi kurtaramıyor mu olduğumuz ay açısından bu problem midir
D
Damla B.
19 Kasım 2025 11:20
Sizin ayınızda gayet normal zaten 4.ay itibariyle dönmeye çalışıyorlar.Endişe edecek bir şey yok. Eğer 8 aylık olup dönmüyorsa o zaman endişe edilebilir ama şu an için her şey yolunda.
C
Ceren ..
19 Kasım 2025 11:32
bu bir sorun değil bence benim kızım beş aylık kolunu kurtarmayı hala yapamıyor tam olarak onu da öğrenecekler zamanla
E
Ezgi Y. K.
19 Kasım 2025 11:34
Ama ben döndürmedikçe dönmüyor kundakla yatırıyorum ama kundaksız uyumuyor bunun etkisi olabilir mi acaba
D
Damla B.
19 Kasım 2025 11:50
@Ezgi Yalçın Keskin hanım, boşuna endişe ediyorsunuz. Zaten 4.ay itibari ile dönmeye çalışıyorlar. En erken 4 aylıkken dönüyorlar siz de daha 4 aylıksınız yani bunu çıkarın kafanızdan. Benim kızım 6 aylık dönmeye tenezzül etmiyor ben döndürdüğümde kolunu bazen kurtarıyor bazen kurtarmıyor. Her bebek farklıdır. Benim kızım 4 aylıktan beri kucakta oturuyor bu yüzden dönme ihtiyacı duymuyor sevmiyor. Siz boşuna evham yapıyorsunuz lütfen akışa bırakın. Zamanla hepsini yapacaklar, daha erken olsun diye uğraşmaya çalışmayın. Her bebeğin gelişimi farklıdır.
İ
İpek B. Z.
19 Kasım 2025 11:54
Hic acele etmeyin benim oğlum 5 aylikken falan basladi ama sadece sola dönerdi, taa 7bucuk ayliklen başladı iki tarafa da dönmeye. Üstelik kafası hep sağa yatmaktan eğri oldu ve kask tedavisine basladik 6 bucuk aylıkken, sagda uyuyan cocuk illa sola dönüyordu😄 tam tur dönmesi ise 8 ayin sonuna doğru oldu.