Kafa Çevresi ve Düz Kafa

95 görüntüleme
E

Ece m.

1 Mart 2026 17:56
2. Aydan 3. Aya geçerken kafa çevremiz %19 percentile gerilemiş ve düz kafa olmuş. (Kız bebek)

Baş çevresi doğum 35 cm

1 ay 36

2 ay 38.2

3 ay 39

Doktorumuz düz kafanın ölçümü etkilediğini bu sebeple düşük çıkabileceğini söyledi diğer gelişimleri ayına uygun. Gelecek Y da bu şekilde olursa ölçüme göndereceğini söyledi. @Osman Gönülal . Hocam şu an için belki sorun görünmese de düz kafanın gerçekten ölçümü etkileyip etkilemeyeceğini de merak ediyorum. Teşekkürşer
C

Cigdem K.

1 Mart 2026 18:28
Benim bebegimde de persentil olarak bebzer bir durum vardi ayni aylarda ve sag tarafinda duzlesme vardi. Su an 11. Ayina girdi ve kafasi 43 cm. Doktorumuz gelisimden gayet memnun. Boool boll onceleri zorla sonralari eglenerek karinustu egzersizleri yaptik. Simdi oohooo her sekilde hareketi mevcut. Hic can sikmayin, bol bol karninjn üzerinde vakit geçirmesine tesvik edin. Yasamis biri olarak gectigini gonul rahatligyla soyleyebilirim, yalnizca emek istiyor
N

Nurşen ..

1 Mart 2026 18:33

Cigdem Kuldoken

Benim bebegimde de persentil olarak bebzer bir durum vardi ayni aylarda ve sag tarafinda duzlesme vardi. Su an 11. Ayina girdi ve kafasi 43 cm. Doktorumuz gelisimden gayet memnun. Boool boll onceleri zorla sonralari eglenerek karinustu egzersizleri yaptik. Simdi oohooo her sekilde hareketi mevcut. Hic can sikmayin, bol bol karninjn üzerinde vakit geçirmesine tesvik edin. Yasamis biri olarak gectigini gonul rahatligyla soyleyebilirim, yalnizca emek istiyor

Çiğdem hanım benim bebeğimin de sağda düzlük var şu an 6 aylık ve kafa çevresi 43 cm ama persentili normal neredeyse hiç yatırmıyoruz sürekli ya karın üstü vakit geçiriyor ya da kucakta ama sizin kafa çevresi beni biraz düşündürdü şu an
C

Cigdem K.

1 Mart 2026 18:35

Nurşen

Çiğdem hanım benim bebeğimin de sağda düzlük var şu an 6 aylık ve kafa çevresi 43 cm ama persentili normal neredeyse hiç yatırmıyoruz sürekli ya karın üstü vakit geçiriyor ya da kucakta ama sizin kafa çevresi beni biraz düşündürdü şu an

Sizi dusundurmesine gerek yok, doktorumuz gayet memnun gelisiminden. Minyon bir bebek zaten
C

Cigdem K.

1 Mart 2026 18:37

Nurşen

Kaldi ki sonuc cm degerinden ziyade, bebegin kafasinin ne kadar buyudugunu, surekli buyumeye devam etmesi gibi seyler onemli ki, bebegimin kafasi hic durmadan gelisim gosterdigi icin sorun yok. Ayrica gelisiminde gostermesi gereken tum ilerlemeyi de cok sukur ki gosteriyor.
M

Merve A.

1 Mart 2026 18:58
Önemli olan düzenli kafa çevresinin büyümesidir kimi bebek genetik olarak minyon olur ya da kafa çapı daha küçük olur gayet normal
N

Nurşen ..

1 Mart 2026 19:11

Cigdem Kuldoken

Kaldi ki sonuc cm degerinden ziyade, bebegin kafasinin ne kadar buyudugunu, surekli buyumeye devam etmesi gibi seyler onemli ki, bebegimin kafasi hic durmadan gelisim gosterdigi icin sorun yok. Ayrica gelisiminde gostermesi gereken tum ilerlemeyi de cok sukur ki gosteriyor.

Yanlış anlaşıldım herhalde. Kendi bebeğim için düşündürdü demiştim sizin bebeğiniz için değil. Osman hoca takipliyiz o düzelir deyip bir sıkıntı görmedi ama sizinki 11. Ayda 43 cm miş ya acaba benim bebeğimin yanlara çok mu baskısı var ondan fazla mı ölçülüyo düzelmeye başlamadı mı hala diye düşündüm

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir