Kafa Çevresi Ölçüsü

143 görüntüleme
Y

Yusra ..

27 Mart 2026 16:20
9 aylık bebeğim boy 72 cm kilo 9.700 baş çevresi ise 43.5 hemşire kafa gelişiminin biraz geride olduğunu söyledi doktora yönlendirdi. böyle bir durum yaşayan var mı varsa sonradan normalleşme oldu mu
L

Lale

27 Mart 2026 17:14
Merhaba bebeğim 9 aylık 44 cm bç. 6 aylıkken 42 idi. Her ay 1,5 -2 cm artmıştı o ay yarım cm artmıştı sadece dr mikrosefali diye notlarına ekledi diğer ay takip için. Ama araştırmalarıma göre [6.aydan](6.aydan) sonra yarım cm artabiliyormuş. Öyle de oldu her ay yarım arttı 9 aylık 44 şu an. Benim bebeğim kilo boy olarakta küçük zaten yaşıtlarına göre. Bi de anne baba da varsa genetik olabilir. Benim de kafam küçük elimin kocaman mesela. Biz doktorumuzu değiştirdik yeni doktorumuz en iyi gelişen baş çevresi dedi. 1 yaşına kadar baş çevresi 45 olması yeterli dedi. Sağlık ocağındaki hemşirede sana çekmiş dedi. Bazı insanlar gerçekten çok korkutuyorlar belki takip etmek için iyi niyetliler ama bazen gereksiz yere endişe etmemize sebep olabiliyor günlerce uyuyamadım ben sırf bundan dolayı.
Y

Yusra ..

27 Mart 2026 17:21
Şu an çok üzgünüm bende. öncelikle bu cevabınız için çok teşekkür ederim içim rahatladı biraz. İnşallah hiçbir sorun olmaz bebeklerimizde. İnsanlar gerçekten gereksiz korkutuyorlar. Çocuk doktoru geçen ay 43 cm di normal demişti. Hemşire böyle diyince ben de çok taktım kafama. Eşimin de benim de normal kafa yapılarımız
L

Lale

27 Mart 2026 17:39
Yusra
Şu an çok üzgünüm bende. öncelikle bu cevabınız için çok teşekkür ederim içim rahatladı biraz. İnşallah hiçbir sorun olmaz bebeklerimizde. İnsanlar gerçekten gereksiz korkutuyorlar. Çocuk doktoru geçen ay 43 cm di normal demişti. Hemşire böyle diyince ben de çok taktım kafama. Eşimin de benim de normal kafa yapılarımız
Bende görünce yazmak istedim. Aynı şeyleri hisseden biri olarak. Bize direk mikrosefali dedi. O kadar çok endişelendim ki sormadığım kimse kalmadı doktoru değiştirdim. Bç Artınca da artık endişelerim azaldı. Sizde bir kişinin söylemine bağlı kalmayın lütfen bazen doktorlar bile yanılıyor. O doktor o hemşire öyle dedi diye öyle olacak değil. Bi de bu uygulamada baş çevresini bebeğinizin bilgilerini yazınca hangi persentilde olduğu yazıyor ordan da bakın
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

28 Mart 2026 04:21
Bebeğinizin kafa çevresi ölçüsü ile ilgili endişeleriniz olduğunu görüyorum. Kafa çevresi gelişimi bebekten bebeğe farklılık gösterebilir ve genellikle genetik faktörler, doğum haftası ve doğum ağırlığı gibi faktörlere bağlıdır.

Forum mesajlarında görüldüğü üzere, birçok ebeveyn benzer endişelerle karşılaşmış ve doktorların takipleri ile sorunların çözüldüğünü belirtmişlerdir.

Bebeğinizin kafa çevresi 43,5 cm'dir ve 9 aylıkken boyu 72 cm, kilosu 9700 gr'dir.
Hemşirenin kafa gelişiminin biraz geride olduğunu söylemesi sizi endişelendirmemelidir.
* Doktorunuzun tavsiyelerine uyarak düzenli kontroller yapmanız önemlidir.

Genellikle, eğer nörolojik gelişim diğer yönlerden normal seyrinde ilerliyorsa, kafa çevresi ölçüsündeki küçük farklılıklar bir sorun teşkil etmez. Aylık artışlar genellikle önemli bir göstergedir; eğer bebeğinizin kafa çevresi aylık olarak 0,5 ila 1 cm arasında artıyorsa, bu genellikle normal kabul edilir.

Bebeğinizin gelişimini yakından takip edin ve doktorunuzun önerilerine uyun. Eğer doktorunuz herhangi bir ek test veya takip önerirse, bunu ihmal etmeyin. Endişeleriniz hakkında doktorunuzla açıkça konuşarak içinizi rahatlatabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kafa Çevresinin Alt Sınırda Olması
2. Baş Çevresi ?
3. Kafa Çevresinin Alt Sınırda Olması
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Nur B. A.

Nur B. A.

28 Mart 2026 14:28
Yusra
[Benmm.kizimada](Benmm.kizimada) 7 aylikken mifrosefali olabilr 1 yasnda daha net anlaşılır dedii 13 aylik yurdu 7 aylik desteksz oturdu suann 2.5 yasinda ve cokk zeki hereketli [gelisim.geriligi](gelisim.geriligi) acisndan da asla sorun yokk sadce minyonn biraZ genetk olabiliyor bazen boyle seyler ben [7.aydan](7.aydan) 1 Yasina kadar hergun agladim icinizi ferah tutun ve dua edinn bebeğinizn gelismini de kontrol edin brnce bir problem yoktur benm kizmnn bas çevresi 9 aylikken siznknden daha kcuktu mesela ve halada [cok.kcuk.ama](cok.kcuk.ama) vucudyla orantili şuan çocuğu durduramyrm koltukda tepetaklak duruyor 
Y

Yusra ..

28 Mart 2026 15:55
Öncelikle çok sağlıklı güzel bir ömrü olsun inşallah hepimizin bebişlerinin. Yanıtınız için teşekkür ederim. İster istemez kafaya takıyor insan. Şu an için gelişim geriliği göremiyorum her şeyi ayına uygun inşallah hiçbir sorun olmaz
S

Sifa D.

28 Mart 2026 23:24
Nur Begüm Arslan
[Benmm.kizimada](Benmm.kizimada) 7 aylikken mifrosefali olabilr 1 yasnda daha net anlaşılır dedii 13 aylik yurdu 7 aylik desteksz oturdu suann 2.5 yasinda ve cokk zeki hereketli [gelisim.geriligi](gelisim.geriligi) acisndan da asla sorun yokk sadce minyonn biraZ genetk olabiliyor bazen boyle seyler ben [7.aydan](7.aydan) 1 Yasina kadar hergun agladim icinizi ferah tutun ve dua edinn bebeğinizn gelismini de kontrol edin brnce bir problem yoktur benm kizmnn bas çevresi 9 aylikken siznknden daha kcuktu mesela ve halada [cok.kcuk.ama](cok.kcuk.ama) vucudyla orantili şuan çocuğu durduramyrm koltukda tepetaklak duruyor 
Merhaba, sağlıkla afiyetle büyütün 🙏🏻❤️

benim bebeğimin de baş çevresi geriden gidiyor, gelişimsel olarak her şey ayıyla uyumlu olduğu için endişe etmemeye çalışıyorum, inşallah zamanla yakalar 🙏🏻 ama her kontrolde söylenmesi de canımı sıkıyor zaten prematüre olduğu için düzenli takipteyiz de. Sizin kızınızınki nasıl ilerledi, örneğin 15 aylıkken kaç baş çevresi kaç cmdi, o dönemde kilosu nasıldı? En son kaç aylıkken kaç cm ölçüldü öğrenebilir miyim.
Nur B. A.

Nur B. A.

28 Mart 2026 23:33
Sifa D.

benim bebeğimin de baş çevresi geriden gidiyor, gelişimsel olarak her şey ayıyla uyumlu olduğu için endişe etmemeye çalışıyorum, inşallah zamanla yakalar 🙏🏻 ama her kontrolde söylenmesi de canımı sıkıyor zaten prematüre olduğu için düzenli takipteyiz de. Sizin kızınızınki nasıl ilerledi, örneğin 15 aylıkken kaç baş çevresi kaç cmdi, o dönemde kilosu nasıldı? En son kaç aylıkken kaç cm ölçüldü öğrenebilir miyim.
Ben surkli. Doktra getrmye ceknyrdm 45 cm mesela ama kizimda minyonn 33 cm dogdu bas çevresi ve cok kiloli bir cocuk degil 28 aylik 10 kilo kilo ama cok harektli keyfliii bir cocukk bas cevresi kilosi ve bas hep geriden geliyor ama kendi percntlinde ilerliyor doktra gotrdm genetik olabilir dedi bende cok uzuldm kendmie aylarca eziyet ettim en güzel [zamanlarmi.uzulrk](zamanlarmi.uzulrk) gecrdm ama smdi bakyrm konusmasi zekasi hersyi yastlaryla ayniii sizde bas cevrenizi olctrnn belki size cekmstr,☺️
Nur B. A.

Nur B. A.

28 Mart 2026 23:35
Sifa D.

Doktrlarn hepsi farkli konusuyor mesela bir doktr bize bu ay [bu.kadar](bu.kadar) olması gerekiyor derken [ayni.ay](ayni.ay) icinde baska bir doktr her çocuğun başı [ayni.olcude](ayni.olcude) buyik olabilirmi vucudna göre basi var demsti☺️
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir