Kafa Çevresinin Alt Sınırda Olması

279 görüntüleme
M

Metehan U. E.

20 Haziran 2025 17:00
Merhabalar oğlum 37 haftalık doğdu kafa çevresi 34 cm idi şu an 6.5 aylık kafa çevresi 42 doktor alt sınırda takip edilmesi gerekir dedi eğer büyümesi durursa ne olacak gelişimi şu an normal gidiyor
E

Elif K.

20 Haziran 2025 19:05
Bugün bende sağlık ocağına gittim ayın 1 inde 4 aylık olacağız kilosu 6250 gr boyu 59 cm baş çevresi 39 cm..doğum kilosu 2950 boyu 49 cm baş çevresi 34 cm idi..hemşire hanım önceki aya göre boyu uzamamış baş çevresi ise yarım cm büyümüş dedi..ama gelişimi çok güzel
E

Elif K.

20 Haziran 2025 19:06
Benim de çok kafama takıldı açıkçası belkide bu rakamlara çok takılmamak gerekiyor..önemli olan bebeğin ayına göre gelişimi
M

Metehan U. E.

20 Haziran 2025 19:09
Bazen genetik olabildiğini söyledi doktor ama emin olamıyorum korkuyorum ya durursa gelişimi diye takip ediliyor sürekli, teşekkür ederim
E

Elif K.

20 Haziran 2025 19:10
Benim de hemşire hanım çok kafamı karıştırdı ölçümlerde de yanılma payı olabilir diye düşünüyorum bende tedirgin oldum ama evet bu tarz şeyler daha çok genetik oluyor belkide minyon bir bebek olacaktır..sonuçta ayına göre her bebeğin gelişimi aynı olmuyor bende yarın Dr kontrolüne götüreceğim bakalım ne diyecek
M

Metehan U. E.

20 Haziran 2025 19:19
Umarım bir sorun çıkmaz,ölçüm hatası olmaması için sürekli aynı yerde aunı kişiye ölçüm yaptırmak çok önemliymiş osman hocanın videolarını izliyorum sıklıkla o belirtmişti. Ama yine de insan bi tedirgin oluyor açıkcası.
E

Elif K.

20 Haziran 2025 19:27
İşte biz her gittiğimizde farklı hemşire ölçüyor o yüzden bende güvenemiyorum en güzeli uzman hekim kontrolü..bende bugün tedirgin oldum yarın kontrole gideceğim sorun çıkacağını da düşünmüyorum ama içim rahat eder en azından..gelişimi ne olur onu da zamanla göreceğiz
M

Metehan U. E.

20 Haziran 2025 21:20
Kesinlikle katılıyorum uzman hekim en iyisi, sağlıkla büyütü,allah bağışlasın 🩷
A

Aydan E.

20 Haziran 2025 21:45
her ay en az yarım cm capında buyumesı gerekır gayette sizin cocuklarınız ssglıklı evham yapmayın kızlar özellikle hemşirelerin dedigine kulak asmayın
M

Metehan U. E.

21 Haziran 2025 05:24
Biz başından beri aynı doktora gidiyoruz uzman hekim o da alt sınırda olduğunj söylüyor büyümesi durursa diye korkuyorum ben de
E

Elif K.

21 Haziran 2025 09:38
Evet ben bugün kontrole gittim doktor bey baş çevresini 39.5 boyunu ise 60 cm ölçtü..güzel dedi takılacak bir şey yok 1 ay sonra gel kontrole dedi gerekirse kan tahlili de yaparız..ölçümden ölçüme fark ediyor işte..ayına göre kilo alımı da güzel hatta babası gibi minyon olcak deyip güldü 🙂🙂🙂
E

Elif K.

21 Haziran 2025 09:39
Şöyle düşünün sizinki 37 haftalık 34 cmdi..biz 38+5te doğduk 34cmdi.. gerçekten böyle şeylere kapılıp en güzel zamanları da heba etmeye gerek yok bence bebeklerimize tadını çıkaralım bu güzel günlerin💚
M

Metehan U. E.

21 Haziran 2025 12:15
Haklısınız gerçekten 🩷
T

Türkan İ. ..

21 Haziran 2025 18:17
Benim kızıma da takipli doktoru küçük demişti daha sonra farklı bir doktora gittik kafa çevresi anne ve baba ile alakalı da küçük olabilir önemli olan aylık yarım çapta büyümesi dedi çok kafaya takmamak lazım
M

Metehan U. E.

21 Haziran 2025 18:20
Teşekkür ederim içim rahatladı
G

Gülay T.

21 Haziran 2025 20:00
Benim kızım 39. Haftada doğdu baş çevresi 33 le şuan 8.5 aylık baş çevresi 43 oldu. Doktorumuz baş büyüyor sıkıntı yok anneye çekmiş minyon dedi aynı şekilde boy ve kiloda en alt sınır da doğdu öylede gidiyoruz. Birde ölçümlerde sağlık ocağı ve hastane arası aşırı fark oluyor. Ben mezura aldım her ay kendim ölçüyorum hepsinden sağlıklı oluyor önemli olan da büyümesi 🙏🏻. Sadece kilo için kızıma oyuncak bebek gibi dedi 7.3 kg alt sınırda yine :((
M

Metehan U. E.

21 Haziran 2025 20:10
Ben de aldım mezura çok haklısınız umarım sağlıklı şekilde büyür bebeklerimiz, çok teşekkür ederim 💕
B

Burcunur Ç.

21 Haziran 2025 20:37
Merhaba kendimiz nasıl soru sorabiliyoruz. Öyle bir paylaşım bulamadım yardımcı olur musunuz
M

Metehan U. E.

21 Haziran 2025 21:45
Topluluk kısmında başlıklar var konuya uygun başlığa tıklayıp sağ altta çıkan artı işaretinden soru oluşturabiliyorsunuz
S

Sevgi M. ..

22 Haziran 2025 12:31
Oğlum 40 hafta doğdu baş çevresi 34 cm olarak 3. Ayla birlikte kilo alımı yavaşladı baş çevresi büyüyor fakat geriden geliyordu şuan 9 aylık hala öyle büyüyor ama yavaş 42 cm şuan nöroloji uzmanı takipliyiz çok şükür motor becerileri önden gidiyor dendi ama sebebi bilinmiyor 1 yaş MR çekilecek sebebini bilmemiz gerekiyor dedi doktor genetik mi yoksa sorun mu var bilmiyoruz ayrıca metabolizma hastalıkları da gördü bir sürü test yapıldı temiz çıktı dualarımız genetik olması yönünde önemli olan büyüyor olması içinizi rahat tutun

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir