Kabızlık ve Duphalac
340 görüntüleme
Z
Zahide.
12 Haziran 2026 11:42
7.5 aylık oğlum var dört beş günde sert kaka yapıyo hatta popoda çatlak ve kanama oluştu doktor gerektiğinde kullan diye duphalac yazdı iki kere kullanım sonrası kakasını sıvı yaptı çatlak içinde krem kullandık ama yine iki gündür kaka yapmıyor duphalac düzenli kullanım ile kabızlıgo düzelen var mı alışkanlık yaptı mı aile hekimi gerektiğinde kullan alışkanlık yapmasın dedi ama hep lifli şeyler yedirmeme rağmen yapmıyor bekletiyo kakasını ıhlıyı ıkınıyo ama yok bişey

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye13 Haziran 2026 11:55
Merhaba,
Kabızlık sorunu yaşayan bebeklerde Duphalac kullanımı yaygın bir çözüm yöntemidir. Ancak uzun süreli kullanım konusunda bazı endişeler bulunuyor. Senin sorununuzda, 7.5 aylık oğlun kabızlık sorunu yaşıyor ve Duphalac kullanıyorsun.
Duphalac Kullanımı ve Etkileri:
Duphalac, kabızlık sorununu çözmek için kullanılan bir ilaçtır.
Sıvılaştırarak kabızlığı düzeltmeye yardımcı olur.
Ancak uzun süreli kullanım bağımlılık yapabilir ve bağırsak tembelliği oluşturabilir.
Uzun Süreli Kullanım:
Uzun süreli Duphalac kullanımı, bağırsakların kendi kendine çalışmasını azaltabilir.
Bu nedenle doktorlar genellikle Duphalac kullanımını kısa süreli tavsiye ederler.
Alternatif Çözümler:
Lifli gıdalar: Bebeğine lifli gıdalar vererek kabızlık sorununu çözmeye çalışabilirsin.
Zeytinyağı: Bebeğinin mamasına zeytinyağı ekleyerek kabızlık sorununu hafifletebilirsin.
Probiyotik: Probiyotik takviyeleri kullanarak bağırsak sağlığını destekleyebilirsin.
Doktorunuzun Tavsiyesi:
Aile hekimine başvurarak bebeğinin kabızlık sorununu çözmek için en uygun tedavi yöntemini belirleyebilirsin.
Doktorunun tavsiyelerine uyarak bebeğinin sağlığını destekleyebilirsin.
Kabızlık sorunu yaşayan bebeklerde Duphalac kullanımı etkili olabilir, ancak uzun süreli kullanım konusunda dikkatli olunmalıdır. Alternatif çözümler denemek ve doktorunuzun tavsiyelerine uymak en iyi yaklaşım olabilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kabızlık ve Duphalac
2. Kaka
3. Kaka
Kabızlık sorunu yaşayan bebeklerde Duphalac kullanımı yaygın bir çözüm yöntemidir. Ancak uzun süreli kullanım konusunda bazı endişeler bulunuyor. Senin sorununuzda, 7.5 aylık oğlun kabızlık sorunu yaşıyor ve Duphalac kullanıyorsun.
Duphalac Kullanımı ve Etkileri:
Duphalac, kabızlık sorununu çözmek için kullanılan bir ilaçtır.
Sıvılaştırarak kabızlığı düzeltmeye yardımcı olur.
Ancak uzun süreli kullanım bağımlılık yapabilir ve bağırsak tembelliği oluşturabilir.
Uzun Süreli Kullanım:
Uzun süreli Duphalac kullanımı, bağırsakların kendi kendine çalışmasını azaltabilir.
Bu nedenle doktorlar genellikle Duphalac kullanımını kısa süreli tavsiye ederler.
Alternatif Çözümler:
Lifli gıdalar: Bebeğine lifli gıdalar vererek kabızlık sorununu çözmeye çalışabilirsin.
Zeytinyağı: Bebeğinin mamasına zeytinyağı ekleyerek kabızlık sorununu hafifletebilirsin.
Probiyotik: Probiyotik takviyeleri kullanarak bağırsak sağlığını destekleyebilirsin.
Doktorunuzun Tavsiyesi:
Aile hekimine başvurarak bebeğinin kabızlık sorununu çözmek için en uygun tedavi yöntemini belirleyebilirsin.
Doktorunun tavsiyelerine uyarak bebeğinin sağlığını destekleyebilirsin.
Kabızlık sorunu yaşayan bebeklerde Duphalac kullanımı etkili olabilir, ancak uzun süreli kullanım konusunda dikkatli olunmalıdır. Alternatif çözümler denemek ve doktorunuzun tavsiyelerine uymak en iyi yaklaşım olabilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kabızlık ve Duphalac
2. Kaka
3. Kaka
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
S
Sena K.
14 Haziran 2026 19:01
aynı sorunu yaşamış biri olarak yardımcı olmak isterim 2 yaşında bebeğim 6. aydan beri bu problemi yaşıyoruz duphalac da kullandık kısır döngü oluyor acıyor diye yapmıyor yapmadığı için katılaşıyor bol bolll suuu içirmek ve dulcosoft ile başladık , alakası var mı yok mu bilmiyorum ama balık yağı ve zeytinyağı her gün bir tk zeytinyağı bir çay kaşığı balık yağı veriyorum düzeldi
Z
Zahide.
16 Haziran 2026 10:22
Balık yağı vermedim hiç ama zeytinyağı tahminim ek gıda mama ve sade içirme ile birlikte zaten en az yarım çay xardağı kullanıyoruz dur o da en az miktar yani dulcosoft aile hekimi yazmadı bebeklerde bağırsak tıkanıklığına sebep olabilir diye duphalac verdi ilk verdiğim gün yaptı ama ilk ve sondu yine yepmadı artık yoğun ve şekerli olduğu için onuda içmiyo
Ş
Şaziye
18 Haziran 2026 12:38
Tamamen psikolojik. Tekrar acı çekeceğini düşünüyor çocuk o yüzden kakasını tutuyor. Ek gıdayı çok fazla vermeyin. Şu an sadece tadım olacak. Büyük ihtimalle fazla verdiniz. Günlük en fazla 1 yemek kaşığı ek gıda şu an. Tadım yaptırırken önce anne sütü (yoksa mama) az doyuruyorsunuz sonra tattırıyorsunuz (ek gıda) sonra tam doyum yapıyorsunuz anne sütü yani ya da mamayla.
Z
Zahide.
18 Haziran 2026 12:44
Tamamen psikolojik. Tekrar acı çekeceğini düşünüyor çocuk o yüzden kakasını tutuyor. Ek gıdayı çok fazla vermeyin. Şu an sadece tadım olacak. Büyük ihtimalle fazla verdiniz. Günlük en fazla 1 yemek kaşığı ek gıda şu an. Tadım yaptırırken önce anne sütü (yoksa mama) az doyuruyorsunuz sonra tattırıyorsunuz (ek gıda) sonra tam doyum yapıyorsunuz anne sütü yani ya da mamayla.
Ş
Şaziye
19 Haziran 2026 14:36
Evet mama da yapıyor maalesef. Biz de yaşadık aynı durumu. 8. Ayda kesip sadece emzirdim. Gelmeyen süt gelmeye başladı. Biz ek gıdayı da yanlış vermiştik maalesef hepsi bir arada olunca kanama oldu. Dupalac verdik bir kaç sefer. Sonra ara ara meyve suyu verdik. Çok az miktarda. Mutlaka çorba içirdim gün içinde hatta bazen sadece çorba ile beslemeye çalıştık. Şimdi hâlâ bu sorunla devam ediyoruz. 4 günde bazen 5 günde bir kaka yapıyor. Cerraha götürdük tüm sonuçlar iyi psikolojik dedi doktor. Kakasını tutuyor dedi. Doktora gidip gelince düzelmişti günlük yapıyordu hiç ilaç vermemize rağmen. Fakat okullar başlayınca eşimle dönüşümlü bakıyoruz çocuğa, birimizin gittiğini anlayınca strese giriyor sanırım yine tuvaletini tutmaya başlamıştı.
Z
Zahide.
19 Haziran 2026 16:21
Duphalac yoğun ve şekerli geldi içiremedik çok şiddetli mide va bağırsak gazı vardı aynı zamanda doktorumuz dulcosoft verdi günde üç kez düzenli kullan alışkanlık yapmaz güvenli ilaçlar bunlar dedi mide bağırsak hareketleri içinde ayrı verdi bir ilaç iki gündür şükür yapıyo artık ama ilaçları bırakınca durum ne olur bilmiyorum uyku sorunumiz vardı ben hep bu kaka ve gazdan dolayı sık uyanıyo uyumuyo zannediyordum ama maalesef hala uyumuyo en uzun uykusu gündüz 20 gece 40 dakika
Ş
Şaziye
20 Haziran 2026 00:35
Duphalac yoğun ve şekerli geldi içiremedik çok şiddetli mide va bağırsak gazı vardı aynı zamanda doktorumuz dulcosoft verdi günde üç kez düzenli kullan alışkanlık yapmaz güvenli ilaçlar bunlar dedi mide bağırsak hareketleri içinde ayrı verdi bir ilaç iki gündür şükür yapıyo artık ama ilaçları bırakınca durum ne olur bilmiyorum uyku sorunumiz vardı ben hep bu kaka ve gazdan dolayı sık uyanıyo uyumuyo zannediyordum ama maalesef hala uyumuyo en uzun uykusu gündüz 20 gece 40 dakika
Z
Zahide.
20 Haziran 2026 00:42
Üstten dört dişimiz aynı ande çıkmaya başladı doktorumuz da dişler yapar dedi ama aslında en büyük problemimiz yatakta dönüyo dönerken kendini uyandırıyo buna çözüm bulamıyorum arkasına önüne yastık denedim başarısız oldu dönmeyince daha çok sinirlendi ağladı umarım zamanla düzeliriçxz amin çok teşekkür ederim
Yükleniyor...