Kabızlık

49 görüntüleme
D

Derya C.

Premium Üye
26 Mayıs 2026 09:31
2 aylık mamayla besleniyor kakasını 5-6 günde bir yapıyor şuan Aptamil conformile geçtik sürekli masaj yapıyorum çok kendini kasıyor ne yapmamız lazım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
26 Mayıs 2026 09:38
Bebeğinizin kabızlık sorunu yaşıyor olması endişe verici. Öncelikle, bebeğinizin diyetindeki mama ile ilgili bir değerlendirme yapalım.

Aptamil Conformil mama, kabızlık sorunu yaşayan bebekler için uygun bir seçenek olabilir. Ancak her bebek farklıdır ve bazı bebekler bu mamaya rağmen kabızlık sorunu yaşayabilir.

Siz şu anda:

Bebeğinizi emziriyorsunuz ve mama ile besliyorsunuz
Bebeğinizin kakası 5-6 günde bir oluyor
* Sütünüze ek olarak mama veriyorsunuz

Yapabileceğiniz şeyler:

1. Mama Değişimi: Aptamil Conformil mamayı denemeye devam edebilirsiniz, ancak kabızlık sorunu devam ediyorsa farklı bir mama markası veya türü denemek isteyebilirsiniz.
2. Zeytinyağı: Bebeğinizin diyetine az miktarda zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Zeytinyağı, kakayı yumuşatmaya ve bağırsak hareketlerini kolaylaştırmaya yardımcı olabilir.
3. Masaj: Bebeğinizin karnına düzenli olarak masaj yapmak, bağırsak hareketlerini teşvik edebilir ve kabızlığı hafifletebilir.
4. Su: Bebeğinizi yeteri kadar sıvı alması konusunda dikkatli olun.

Kabızlık sorunu devam ediyorsa, bir pediatriste danışmanız en iyisi olacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Lutfen Gorun Hocam 🙏 Emzirme
2. Bebeğimin Az Beslenmesi ve Az Kilo Alımı
3. Mama
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Tay

Tay

26 Mayıs 2026 10:08
Canım benşm de bebeğim o zaman larda 4 5 günde yapardı sonra sma geçtim baktım maddi durumum el vermedi sonra Bebelac kullandım
Mavi .

Mavi ..

26 Mayıs 2026 11:57
Aslında aptamil conformıl iyi bizde kullandık. Çokta güzel kilo aldırıyor. Eğer kabızlık yoksa devam edin iki hafta. Ben yanında probiyotik damla kullanıyordum. Hem gaz hemde kakasını düzenli yapmaya başlamıştı. Karnı sert ve şişkin değilse sorun etmeyin.
D

Derya C.

Premium Üye
26 Mayıs 2026 14:17
Probiyotik damla gaz damlası kullanıyorum Aptamil conformil e yeni geçtik İnşallah düzelir ya karnı çok sert ve şişkin bugün acile gittim en sonunda lavman yapıldı rahatladı
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir