Kabızlık
62 görüntüleme
M
Merve ..
15 Nisan 2026 13:14
Bebeğim 9 aylık karın şişliği yok ama 3 gündür kaka yapmıyor

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
15 Nisan 2026 13:15
Merhaba!
Bebeğinizin kabızlık sorunu yaşıyor olabileceği endişesiyle doktora danışmanız iyi bir fikir. 9 aylık bir bebekte 3 gün boyunca kaka yapmaması kabızlık olarak değerlendirilebilir.
Kabızlık Belirtileri:
3 gün veya daha uzun süre kaka yapmaması
Kaka yapmak için zorlanma
Karın şişliği
Gaz sancısı
Nedenleri:
Bağırsak düzenindeki değişiklikler
Yetersiz sıvı alımı
* Diyetindeki değişiklikler
Öneriler:
1. Bol su içirin: Bebeğinizin su alımını artırın.
2. Lifli gıdalar: Armut, kayısı, kabak, yulaf gibi lifli gıdalar verin.
3. Zeytinyağı: Yemeklerine zeytinyağı ekleyin.
4. Karnına masaj: Bebeğinizin karnına masaj yapın.
Doktora danışmayı unutmayın! Bebeğinizin sağlığı için endişe duyuyorsanız doktora başvurmayı ihmal etmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 9 Aylık Kabız Olmadığı Halde Sürekli Ikınıyor Ama Kakasını Yapamıyor ve Gazını Çıkaramiyor ?????
2. Bebeğim Kabız mı ?
3. Kabızlık mı?
Bebeğinizin kabızlık sorunu yaşıyor olabileceği endişesiyle doktora danışmanız iyi bir fikir. 9 aylık bir bebekte 3 gün boyunca kaka yapmaması kabızlık olarak değerlendirilebilir.
Kabızlık Belirtileri:
3 gün veya daha uzun süre kaka yapmaması
Kaka yapmak için zorlanma
Karın şişliği
Gaz sancısı
Nedenleri:
Bağırsak düzenindeki değişiklikler
Yetersiz sıvı alımı
* Diyetindeki değişiklikler
Öneriler:
1. Bol su içirin: Bebeğinizin su alımını artırın.
2. Lifli gıdalar: Armut, kayısı, kabak, yulaf gibi lifli gıdalar verin.
3. Zeytinyağı: Yemeklerine zeytinyağı ekleyin.
4. Karnına masaj: Bebeğinizin karnına masaj yapın.
Doktora danışmayı unutmayın! Bebeğinizin sağlığı için endişe duyuyorsanız doktora başvurmayı ihmal etmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 9 Aylık Kabız Olmadığı Halde Sürekli Ikınıyor Ama Kakasını Yapamıyor ve Gazını Çıkaramiyor ?????
2. Bebeğim Kabız mı ?
3. Kabızlık mı?
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
R
Rumeysa K.
15 Nisan 2026 13:38
Ek gıda alan bebekte sınır 3 gün dulcosoft verin
R
Rabia Y. ..
15 Nisan 2026 14:39
İlaçsız kesinlikle tatlı kaşığı zeytinyağı içirin

Bilgesu A. Ç.
15 Nisan 2026 15:33
Bebeğim 6,5 aylık. 1 ay önce ek gıda tadımlarına başladık. Artık öğün vermeye başlamıştım ki kabızlık yaşamaya başladık. Bir hafta yapmadı. Zorlanıyordu artık ıkınırken ağlamalar başladı. Doktor duphalac verdi ve ek gıdaya devam edin dedi hatta 3 öğün 1 ara öğün olarak. Ben daha çok şuan armut kabak kayısı ile desteklemeye çalışıyorum gün içinde. Aynı zamanda zeytinyağı da ekliyorum yemeklerine. 1 hafta ilacı kullandık yumuşatınca bıraktım. Ama tekrardan aynı sorunları yaşıyoruz bir iki gündür. Duphalac vermeye tekrardan başladım ama ne kadar vereceğimi bilmiyorum. Ne yapmam gerek başka?
R
Rumeysa K.
15 Nisan 2026 23:40
Bebeğim 6,5 aylık. 1 ay önce ek gıda tadımlarına başladık. Artık öğün vermeye başlamıştım ki kabızlık yaşamaya başladık. Bir hafta yapmadı. Zorlanıyordu artık ıkınırken ağlamalar başladı. Doktor duphalac verdi ve ek gıdaya devam edin dedi hatta 3 öğün 1 ara öğün olarak. Ben daha çok şuan armut kabak kayısı ile desteklemeye çalışıyorum gün içinde. Aynı zamanda zeytinyağı da ekliyorum yemeklerine. 1 hafta ilacı kullandık yumuşatınca bıraktım. Ama tekrardan aynı sorunları yaşıyoruz bir iki gündür. Duphalac vermeye tekrardan başladım ama ne kadar vereceğimi bilmiyorum. Ne yapmam gerek başka?
R
Rumeysa K.
15 Nisan 2026 23:41
Kabızlık sorunu olmasın diye zeytinyağı hindistancevizi yağı günlük vermek faydalı olur