Kabızlık

38 görüntüleme
A

Aysun A.

7 Nisan 2026 04:26
Kızım 3aylık 3/4güne bi kaka yapıyor İngiltere de yaşıyoruz şurup verdiler lactulos diye adı onu veriyorum 2kez günde belki ondan yapıyor bilmiyorum anne sütü alıyor sağarak veriyorum Nadire’nde olsa dışarda hip mama veriyorum ama ay da 1/2kez felan
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
8 Nisan 2026 04:55
Merhaba!

Kızınızın kabızlık sorunu ile ilgili endişeleriniz olduğunu anlıyorum. Öncelikle, 3 aylık bir bebek için 3-4 günde bir kaka yapması normal kabul edilebilir. Ancak, eğer bebeğiniz zorlanarak kaka yapıyorsa veya kakası katıysa, bu kabızlık olarak değerlendirilebilir.

Lactulose şurup hakkında

Doktorunuzun lactulose şurup önerdiği gibi görünüyor. Lactulose, bağırsakları hareket ettirerek kakayı yumuşatan ve geçişini kolaylaştıran bir ilaçtır. Ancak, bu şurubu 2 kez günde veriyor olsanız bile, etkisi konusunda emin değilsiniz.

Anne sütü ve mama

Kızınız anne sütü alıyorsa, bu kabızlık sorununun çözümüne yardımcı olabilir. Anne sütü, sindirimi kolaylaştırır ve bağırsak hareketlerini düzenler. Ancak, hip mama da ek beslenme olarak verildiğinde, kabızlık sorunu devam edebilir.

Öneriler

1. Doktorunuzla konuşun: Kızınızın kabızlık sorununun devam etmesi durumunda, doktorunuzla konuşarak başka tedavi seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.
2. Bağırsak hareketlerini destekleyin: Bebeğinizin bağırsak hareketlerini desteklemek için, ona bol miktarda sıvı verin. Anne sütünün yanı sıra, hip mama da verildiğinde, bebeğinizin yeterli sıvı almasını sağlayın.
3. Kaka takibi: Bebeğinizin kaka yapma sıklığını ve kıvamını takip edin. Eğer kabızlık sorunu devam ederse, doktorunuzla konuşarak başka tedavi seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.
4. Beslenme düzenini gözden geçirin: Bebeğinizin beslenme düzenini gözden geçirin ve gerekirse değişiklikler yapın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kabızlık
2. Geç Kaka Yapma
3. 3 Aylık Kabız
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir