Kabızlık

354 görüntüleme
Ş

Şeyma S. ..

6 Nisan 2026 14:46
1 yaşında erkek doğum kilosu 2475 şuan 7800 doktor aşırı kabızlığı var dedi ama her sabah düzenli kakasını yapıyordu biraz sertti sadece sonra iki gün lavman yaptirtip duphalac ilacına başladık 1.5 ay kullanmamızı söyledi. O kadar süre kullanım sonrası bağırsak alışkanlik yapar mı?
H

Hilal

6 Nisan 2026 15:09
Kakasını yaparken zorlanıyor muydu, aşırı mı sertti kakası
G

Gülcan Ş.

6 Nisan 2026 15:10
Yaaa bizde de bu sorun var duphalac kullanıyoruz ama kabızlıgı geçince ben bıraktım çünkü bu sefer de ishal oldu doktorumuz kabızlık tekrar ederse hastaneye getlrmeden bu ilaçla kendın müdahale edebilirsin baş edemezsen de gelirsin duruma göre dozunu yükseltiriz ben çokta veremedim açıkçası bir hafta düzenli kullandım sonra düzelince bıraktım
G

Gülcan Ş.

6 Nisan 2026 15:14
Çok özür dileyerek bir soru soracağım benim kızım da aynı kilo da doğdu suan 7100 gram 10 aylık olacak bebeğinizin baş ölçümünü biliyor musunuz bize zayıf denilde baş çevresi gelişmemiş denildi
Ş

Şeyma S. ..

6 Nisan 2026 15:27
Hilal
Kakasını yaparken zorlanıyor muydu, aşırı mı sertti kakası
Yok aşırı sert değildi biraz ıkınıyordu
Ş

Şeyma S. ..

6 Nisan 2026 15:28
Gülcan Şahan
Yaaa bizde de bu sorun var duphalac kullanıyoruz ama kabızlıgı geçince ben bıraktım çünkü bu sefer de ishal oldu doktorumuz kabızlık tekrar ederse hastaneye getlrmeden bu ilaçla kendın müdahale edebilirsin baş edemezsen de gelirsin duruma göre dozunu yükseltiriz ben çokta veremedim açıkçası bir hafta düzenli kullandım sonra düzelince bıraktım
Ben başlayalı bir hafta oldu ilaca şuan biraz ishal gibi oldu dişte çıkacak çok huzursuz iki gün ateşliydi şükür bugün iyi doktor ishal gibi olur sıvılaşirsa dozunu azaltmami söyledi sadece
H

Hilal

6 Nisan 2026 15:30
Şeyma Sönmez
Yok aşırı sert değildi biraz ıkınıyordu
Benim bebeğim yaparken çok ağlıyordu aşırı sertti kakası ve biz zorla yaptırıyorduk ona kalsa 4 güne kadar yapmazdı şu anda 13 aylık, hala sertleştiğini görünce veriyorum 6. ayından beri ara ara kullandık biz ama başka bir yerde bağımlılık yapmaz diye görmüştüm
Ş

Şeyma S. ..

Gülcan Şahan
Çok özür dileyerek bir soru soracağım benim kızım da aynı kilo da doğdu suan 7100 gram 10 aylık olacak bebeğinizin baş ölçümünü biliyor musunuz bize zayıf denilde baş çevresi gelişmemiş denildi
Bir ay önce ölçülmüştü 44 diye hatırlıyorum
G

Gülcan Ş.

Şeyma Sönmez
Ben başlayalı bir hafta oldu ilaca şuan biraz ishal gibi oldu dişte çıkacak çok huzursuz iki gün ateşliydi şükür bugün iyi doktor ishal gibi olur sıvılaşirsa dozunu azaltmami söyledi sadece
Ben de dişten dolayı düşünüyorum ishal bıraktım şurubu size azaltmanızı soyledıyse azaltın
Ş

Şeyma S. ..

6 Nisan 2026 15:31
Gülcan Şahan
Sizin bebeğe de mi zayıf diyorlar hep bize öyle deniliyor genelde sizin baş çevresi kaç
G

Gülcan Ş.

6 Nisan 2026 15:31
Şeyma Sönmez
Bir ay önce ölçülmüştü 44 diye hatırlıyorum
Anladım bizim de 42 çıktı sanırım zayıf oldukları için öyle
Ş

Şeyma S. ..

6 Nisan 2026 15:32
Gülcan Şahan
Ben de dişten dolayı düşünüyorum ishal bıraktım şurubu size azaltmanızı soyledıyse azaltın
5 ml veriyirdum sabah akşam bugün 2.5 düşürdüm bağırsak alışır mi çok kararsızım devam etmekte iştahsızlik yapıyor mu şurup tatlı olduğu için genelde de iştahsız bi bebeğim var
G

Gülcan Ş.

6 Nisan 2026 15:32
Şeyma Sönmez
Sizin bebeğe de mi zayıf diyorlar hep bize öyle deniliyor genelde sizin baş çevresi kaç
Evet zayıf diyorlar ben çok takmıyorum da biraz rahatsızlık gecırdı onlar iyi çıksın kötü günler geri de kalsın da o toparlanır
G

Gülcan Ş.

6 Nisan 2026 15:34
Şeyma Sönmez
5 ml veriyirdum sabah akşam bugün 2.5 düşürdüm bağırsak alışır mi çok kararsızım devam etmekte iştahsızlik yapıyor mu şurup tatlı olduğu için genelde de iştahsız bi bebeğim var
Çok degıl mı yaa biz 2 milimle başladık iki gün öyle devam etiik sonra 4 e çıkarım demıstı doktor sonra düzeldi ben bıraktım devam edin eyer ishal olursa bırakın
Ş

Şeyma S. ..

6 Nisan 2026 15:34
Hilal
Benim bebeğim yaparken çok ağlıyordu aşırı sertti kakası ve biz zorla yaptırıyorduk ona kalsa 4 güne kadar yapmazdı şu anda 13 aylık, hala sertleştiğini görünce veriyorum 6. ayından beri ara ara kullandık biz ama başka bir yerde bağımlılık yapmaz diye görmüştüm
Siz sadece sertleştiginde mi ilacı kullanıyorsunuz bize düzenli 1.5 ay kullanmamiz gerektiğini söyledi doktor
G

Gülcan Ş.

6 Nisan 2026 15:35
Şeyma Sönmez
Siz sadece sertleştiginde mi ilacı kullanıyorsunuz bize düzenli 1.5 ay kullanmamiz gerektiğini söyledi doktor
Evet yapamıyordu yara oluşmuştu makatta bide günde iki kez duphalac öğlen de tribuat kullandık bir hafta boyunca sonra düzeldi ve bıraktım
Ş

Şeyma S. ..

6 Nisan 2026 15:35
Gülcan Şahan
Evet zayıf diyorlar ben çok takmıyorum da biraz rahatsızlık gecırdı onlar iyi çıksın kötü günler geri de kalsın da o toparlanır
Kesinlikle haklısınız bizde ameliyat felan olduk çok huzursuz bi bebekti yeter ki sağlık olsun kilo alınıp verilir her şekilde
H

Hilal

6 Nisan 2026 15:36
Şeyma Sönmez
Doktor bize günde iki kere kendi kendine rahatça kakasını yapabilene kadar verin demişti, bi ara öyle yaptık düzeldi ama bıraktıktan bi süre sonra tekrar kabız oldu yine düzeldi, şimdi de arada veriyorum çünkü bırakınca yine kabız oluyor ama benim bebeğimde [1.ayından](1.ayından) beri var kabızlık
G

Gülcan Ş.

Şeyma Sönmez
Kesinlikle haklısınız bizde ameliyat felan olduk çok huzursuz bi bebekti yeter ki sağlık olsun kilo alınıp verilir her şekilde
Yaa çok gecmıs olsun neden ameliyat oldunuz
Ş

Şeyma S. ..

Gülcan Şahan
Çok degıl mı yaa biz 2 milimle başladık iki gün öyle devam etiik sonra 4 e çıkarım demıstı doktor sonra düzeldi ben bıraktım devam edin eyer ishal olursa bırakın
Ne kadarlık bebeğiniz kilosu kaç
Ş

Şeyma S. ..

6 Nisan 2026 15:39
Gülcan Şahan
Yaa çok gecmıs olsun neden ameliyat oldunuz
Kasık fıtığı vardı sürekli gazliydi inmemiş testis beklememiz gerekti o yüzden fitiktanda hemen ameliyat olamadı hem fıtık hem inmemiş testis hemde sünnet olmuştu iki ay önce
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir