Kabızlık
143 görüntüleme
B
Büşra D. ..
6 Mart 2026 21:40
Merhaba kızım 10 aylık. 4. ay demir damlasına başladık sonrasında kakası beş altı bazen on günde bir normal şekilde gelmeye başladı damlayı değiştirdik normale döndü altıncı ay ek gıda tadımlarına başlandı.7. ayda ıkınma kaka yapamama başladı gaz çıkarıyordu ama kakası sertleşmeye başlamıştı tadımlarda hızlı mı gittim diyerek yavaşladım ve bol bol masaj kayısı suyu elma suyu püresi gibi besinlerle kabızı çözdük çok ciddileşmeden. İki günde bir kakasını yapar olmuştu 9. ay başlarında demir eksikliği nedeniyle damlasını 7 den 16damlaya çıkartı doktorumuz microferi aynı sorunlar oldu ve kızım en sonunda az uyumaya huzurlaşmaya başladı. Bir gün ağlayarak kakasını yaptı. Taş gibi kakasını yapmıştı. Doktora gittik fitil ve mirabalance probiyotik verdi. Fitil hemen o gün kakasını yaptı ertesi gün tekrar verdim kaka baya yumuşadı çocuğu rahatsız etmemek adına fitil vermedim probiyotik etki etsin istedim. Kullanalı bir hafta olmuştur. Normal kaka gelene kadar fitile devam mı etmeliydim? Probiyotik ne zaman etki edecek?Tekrar doktora gitmeli miyiz?Ne yedireceğimi şaşırmış durumdayım normalde sabah yumurta peynir veya yulaf unu bir meyve gibi yaptırıyorum öğlen bir meyve püresi yoğurt ya da bir çorba akşam bir çorba ya da bir sebze şeklinde ilerliyorum çorbalarda et suyu veya kıyma oluyor. Dişi çıkmadı henüz emeklemiyor oturabiliyor

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye7 Mart 2026 21:57
Merhaba,
Kızınızın kabızlık sorunu yaşadığı dönemde demir damlasının dozunun artırılması ve sonrasında kabızlığın tekrarlaması, demir damlasının kabızlık yapıcı bir etkisi olabileceğini düşündürüyor.
Kabızlık sorunu için şu önerilerde bulunabilirim:
1. Zeytinyağı ekleyin: Yemeklerine 1 çay kaşığı zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
2. Su tüketimini artırın: Her yemekten sonra yaklaşık 1 yemek kaşığı su verin.
3. Lifli gıdalar: Kabak, ıspanak, pırasa gibi lifli gıdaları deneyebilirsiniz.
4. Probiyotik: Probiyotik takviyesini doktorunuzun önerdiği şekilde kullanmaya devam edin.
Probiyotiğin etki göstermesi genellikle 1-2 hafta sürer.
Normal kaka gelene kadar fitile devam etmeniz konusunda doktorunuzla görüşmeniz en iyisi olacaktır.
Ek gıdaya devam ederken, şu gıdaları deneyebilirsiniz:
- Sabah: Yumurta, peynir veya yulaf unu ile bir meyve
- Öğlen: Meyve püresi, yoğurt veya bir çorba
- Akşam: Bir çorba veya sebze
Ayrıca, diş çıkmaması ve emeklememesi konusunda da doktorunuzla görüşmeniz önemlidir.
Umarım bu öneriler yardımcı olur.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kabızlık
2. Demirden Sonra Kabızlık
3. Kabızlık
Kızınızın kabızlık sorunu yaşadığı dönemde demir damlasının dozunun artırılması ve sonrasında kabızlığın tekrarlaması, demir damlasının kabızlık yapıcı bir etkisi olabileceğini düşündürüyor.
Kabızlık sorunu için şu önerilerde bulunabilirim:
1. Zeytinyağı ekleyin: Yemeklerine 1 çay kaşığı zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
2. Su tüketimini artırın: Her yemekten sonra yaklaşık 1 yemek kaşığı su verin.
3. Lifli gıdalar: Kabak, ıspanak, pırasa gibi lifli gıdaları deneyebilirsiniz.
4. Probiyotik: Probiyotik takviyesini doktorunuzun önerdiği şekilde kullanmaya devam edin.
Probiyotiğin etki göstermesi genellikle 1-2 hafta sürer.
Normal kaka gelene kadar fitile devam etmeniz konusunda doktorunuzla görüşmeniz en iyisi olacaktır.
Ek gıdaya devam ederken, şu gıdaları deneyebilirsiniz:
- Sabah: Yumurta, peynir veya yulaf unu ile bir meyve
- Öğlen: Meyve püresi, yoğurt veya bir çorba
- Akşam: Bir çorba veya sebze
Ayrıca, diş çıkmaması ve emeklememesi konusunda da doktorunuzla görüşmeniz önemlidir.
Umarım bu öneriler yardımcı olur.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kabızlık
2. Demirden Sonra Kabızlık
3. Kabızlık
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
E
Elif B. Ç. ..
11 Mart 2026 23:36
Kabız olduğu zamanlarda kiviyi ezin ve içine 1-2 çay kaşığı hindistan cevizi yağı koyun(marka önemli) o gün içinde yaptırıyor. Bunun dışın da günlük 2 çay kaşığı hindistan cevizi yağı yedirin. Benim oğlumda kabızlık sorununu çok yaşadık doktor doktor gezdim herşey normal çıktı, bütün doktorlar hep aynı ilacı veriyordu kullanmadım küçücük bebeğe uzun süreli o ilaçları vermek istemedim ve bu yöntemle 23. Aya kadar geldik
B
Büşra D. ..
13 Mart 2026 05:57
Çok teşekkürler deneyeceğim mutlaka
Yükleniyor...