Kabızlık

26 görüntüleme
B

Büşra D. ..

6 Mart 2026 21:40
Merhaba kızım 10 aylık. 4. ay demir damlasına başladık sonrasında kakası beş altı bazen on günde bir normal şekilde gelmeye başladı damlayı değiştirdik normale döndü altıncı ay ek gıda tadımlarına başlandı.7. ayda ıkınma kaka yapamama başladı gaz çıkarıyordu ama kakası sertleşmeye başlamıştı tadımlarda hızlı mı gittim diyerek yavaşladım ve bol bol masaj kayısı suyu elma suyu püresi gibi besinlerle kabızı çözdük çok ciddileşmeden. İki günde bir kakasını yapar olmuştu 9. ay başlarında demir eksikliği nedeniyle damlasını 7 den 16damlaya çıkartı doktorumuz microferi aynı sorunlar oldu ve kızım en sonunda az uyumaya huzurlaşmaya başladı. Bir gün ağlayarak kakasını yaptı. Taş gibi kakasını yapmıştı. Doktora gittik fitil ve mirabalance probiyotik verdi. Fitil hemen o gün kakasını yaptı ertesi gün tekrar verdim kaka baya yumuşadı çocuğu rahatsız etmemek adına fitil vermedim probiyotik etki etsin istedim. Kullanalı bir hafta olmuştur. Normal kaka gelene kadar fitile devam mı etmeliydim? Probiyotik ne zaman etki edecek?Tekrar doktora gitmeli miyiz?Ne yedireceğimi şaşırmış durumdayım normalde sabah yumurta peynir veya yulaf unu bir meyve gibi yaptırıyorum öğlen bir meyve püresi yoğurt ya da bir çorba akşam bir çorba ya da bir sebze şeklinde ilerliyorum çorbalarda et suyu veya kıyma oluyor. Dişi çıkmadı henüz emeklemiyor oturabiliyor

Bu konuda henüz mesaj bulunmuyor.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir