Kabızlık
46 görüntüleme
E
Emine
12 Ocak 2026 18:13
Arkadaşlar merhaba
Bebeğim 9 aylık bir süredir kabız olup düzeliyordu 10 gündür düzelme yok kabak bal kabağı pırasa ıspanak kayısı armut yediriyorum sürekli ama düzelmedive canı acıdığı için tutuyor yaparkende ağlıyor kendi yumruğu kadar susuz kupkuru bir kaka su içmeyi sevmiyor ama kaşıkla falan biraz biraz veriyorum bugün doktora gittik çatlak göremedi anestol krem ve fito krem verdi duphalac şurupve nestle optifiber verdi probiyotik maflor kullan dedi fakat bunları kullanıp yine düzelmez yada tekrar eder diye korkuyorum beslenmesinide et tavuk falan ekle dedi ben kabız olduğu için kestim tabi onları sadece meyve ve sebze sulu şeyler yedirdim yardım edin
Bebeğim 9 aylık bir süredir kabız olup düzeliyordu 10 gündür düzelme yok kabak bal kabağı pırasa ıspanak kayısı armut yediriyorum sürekli ama düzelmedive canı acıdığı için tutuyor yaparkende ağlıyor kendi yumruğu kadar susuz kupkuru bir kaka su içmeyi sevmiyor ama kaşıkla falan biraz biraz veriyorum bugün doktora gittik çatlak göremedi anestol krem ve fito krem verdi duphalac şurupve nestle optifiber verdi probiyotik maflor kullan dedi fakat bunları kullanıp yine düzelmez yada tekrar eder diye korkuyorum beslenmesinide et tavuk falan ekle dedi ben kabız olduğu için kestim tabi onları sadece meyve ve sebze sulu şeyler yedirdim yardım edin
B
Büşra T.
12 Ocak 2026 18:37
Oncelıkle mama mı kullanıyosun anne sütü mu mama,kullanıyosan her mamaya zeytinyağı koy tüm ek gıdalarında zeytınyag kullan su içmesı de ıyı olurdu hangi gıdalar kabız yapıyorsa ona bıraz ara ver
E
Emine
12 Ocak 2026 18:43
Anne sütü alıyor sık sık çay kalıpı ile zeytinyağı veriyorum yediği herşeyede ekliyorum

Betül ..
12 Ocak 2026 18:55
Duplahac bizde kullandık 3,5 yaş ishal olduk mukuslu kan olunca doktor ilacı değiştirdi.Beslenme kaynaklı mı bağırsak tembelliği neyden olduğunu bende anlamadım.Çok su içeriz çorbaları ekmeksiz veririm.Kreşte menüde ne varsa onu tüketiyor.İlaç içmediğinde çok sert olmasa da bütün bir şekilde çıkarıyor.Cidden çok zor.Geçmiş olsun
T
Tuğba K. ..
13 Ocak 2026 00:29
Merhaba bebeğim 3 aylık anne sütü ve mama olarak besliyorum. 5 gündür kakasını yapmadı ara ara kıvranmaları oluyor daha az emmeye daha az mama yemeye başladı. Bu durum geçici mi acaba mamadan mı olmuştur. Ani mama değişikliği yapmak zorunda kaldık çünkü sma kullanıyordum