İzotonik Su
84 görüntüleme
M
Melek Ş.
10 Nisan 2026 09:40
100ml İzotonik su açıldıktan ne kadar sonraya kadar kullabiliriz şırınga ile çekiyoruz

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
10 Nisan 2026 09:40
İzotonik suyun açıldıktan sonraki kullanım süresi konusunda farklı görüşler var. Genel olarak, açıldıktan sonra 24 saat içinde tüketilmesi önerilir. Ancak bazı kullanıcılar 4-5 gün içinde kullanabileceğini belirtmektedir.
Eczacılar, izotonik suyun açıldıktan sonra bir hafta veya 5 gün içinde kullanılmasını öneriyor. Ayrıca, izotonik suyun rengi bulanıklaşmadıkça kullanılabilir.
Daha güvenli bir yaklaşım için, açıldıktan sonra 24-48 saat içinde kullanmayı tercih edebilirsiniz. Şırınga ile çektiğiniz için, her kullanımdan önce şırıngayı sterilize etmek önemlidir.
Kısacası, izotonik suyunuzu açıldıktan sonra:
24 saat içinde kullanmanız en güvenlidir
48 saat içinde kullanabilirsiniz, ancak dikkatli olun
* 4-5 gün içinde kullanabilirsiniz, ancak bu konuda emin olun
Her durumda, izotonik suyunuzu temiz ve steril bir ortamda saklayarak kontaminasyonu önleyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Serum Fizyolojik
2. Ilıtılan Süt
3. Bebege Verilen Su
Eczacılar, izotonik suyun açıldıktan sonra bir hafta veya 5 gün içinde kullanılmasını öneriyor. Ayrıca, izotonik suyun rengi bulanıklaşmadıkça kullanılabilir.
Daha güvenli bir yaklaşım için, açıldıktan sonra 24-48 saat içinde kullanmayı tercih edebilirsiniz. Şırınga ile çektiğiniz için, her kullanımdan önce şırıngayı sterilize etmek önemlidir.
Kısacası, izotonik suyunuzu açıldıktan sonra:
24 saat içinde kullanmanız en güvenlidir
48 saat içinde kullanabilirsiniz, ancak dikkatli olun
* 4-5 gün içinde kullanabilirsiniz, ancak bu konuda emin olun
Her durumda, izotonik suyunuzu temiz ve steril bir ortamda saklayarak kontaminasyonu önleyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Serum Fizyolojik
2. Ilıtılan Süt
3. Bebege Verilen Su
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
G
Gülcan Ş.
10 Nisan 2026 10:19
ben burun temizliği için yada buhar makinasının ilaçları için sürekli uzun süre kullanıyorum suyun rengi bulanıklaştığını görmedim zaten sürekli kullanınca 10 gün bile zor dayanıyor bize

Afranur K.
10 Nisan 2026 10:26
İzotonik suları 1 haftadan uzun süre kullanmayın, sterilizasyon zarar görüyor, bakteri üremesi vs. Olabilir. Toplu paket alın 3-5 tane 100 ml, buzdolabında açmadığınızı bekletin ( yaz geldiği için buzdolabı diyorum) diğerini en gazla 1 hafta içinde tüketin. Bitmezse atın.
Burun içinden temiz - steril su göndermek önemli, çeşme suyu kullanmama sebeplerimizden de biri bu sonuçta. Evet tuz oranı vs. De önemli ama dikkat edin 🙏🏻
Burun içinden temiz - steril su göndermek önemli, çeşme suyu kullanmama sebeplerimizden de biri bu sonuçta. Evet tuz oranı vs. De önemli ama dikkat edin 🙏🏻