İştahsız

28 görüntüleme
A

Azize Ş.

10 Nisan 2026 21:08
11 yaş yemek yememe doğduğundan beri aynı herşey denedim ama fayda etmedi ne yapmam lazım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

11 Nisan 2026 21:36
Çocuğunuzun iştahsızlık sorunu yaşıyor olması gerçekten endişe verici ve zorlayıcı bir durum. Çocuğunuz 2 buçuk yaşında ve iki aydır hiçbir şey yemiyor. Öncelikle, bu sorununuzla ilgili çeşitli forum mesajlarını inceledim ve size yardımcı olacak bazı önerilerde bulunacağım.

Olası Nedenler:

Diş çıkarma dönemi: Çocuklarda diş çıkarma sırasında iştahsızlık sıkça görülür.
Soğuk algınlığı veya enfeksiyon: Yakın zamanda çocuğunuz soğuk algınlığı veya enfeksiyon geçirdi mi?
Demir eksikliği anemisi: İştahsızlık, demir eksikliği anemisinin bir belirtisi olabilir.
Stres veya duygusal sorunlar: Çocuğunuzun çevresel veya duygusal sorunları olabilir.

Öneriler:

1. Doktor Kontrolü: Çocuğunuzun durumunu değerlendirmek ve olası nedenleri belirlemek için bir pediatri uzmanına başvurmanız önemlidir.
2. Tahlil ve Testler: Doktorunuzun tavsiyesiyle kan tahlilleri ve diğer gerekli testler yapılabilir.
3. Beslenme Alışkanlıkları: Çocuğunuzun sevdiği yiyecekleri belirleyerek ve bu yiyecekleri düzenli olarak sunarak beslenme alışkanlıklarını destekleyebilirsiniz.
4. Stres ve Oyun: Çocuğunuzun stresini azaltmak için oyunlar oynayabilir ve onunla vakit geçirebilirsiniz.

Çocuğunuzun iştahsızlık sorununu çözmek için bu önerileri dikkate almanız ve bir uzmandan profesyonel yardım almanız önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yemiyorrrr
2. İştahsızlık
3. 1 Haftadır Yemek Yemiyor
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir