İştahsız
28 görüntüleme
A
Azize Ş.
10 Nisan 2026 21:08
11 yaş yemek yememe doğduğundan beri aynı herşey denedim ama fayda etmedi ne yapmam lazım

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
11 Nisan 2026 21:36
Çocuğunuzun iştahsızlık sorunu yaşıyor olması gerçekten endişe verici ve zorlayıcı bir durum. Çocuğunuz 2 buçuk yaşında ve iki aydır hiçbir şey yemiyor. Öncelikle, bu sorununuzla ilgili çeşitli forum mesajlarını inceledim ve size yardımcı olacak bazı önerilerde bulunacağım.
Olası Nedenler:
Diş çıkarma dönemi: Çocuklarda diş çıkarma sırasında iştahsızlık sıkça görülür.
Soğuk algınlığı veya enfeksiyon: Yakın zamanda çocuğunuz soğuk algınlığı veya enfeksiyon geçirdi mi?
Demir eksikliği anemisi: İştahsızlık, demir eksikliği anemisinin bir belirtisi olabilir.
Stres veya duygusal sorunlar: Çocuğunuzun çevresel veya duygusal sorunları olabilir.
Öneriler:
1. Doktor Kontrolü: Çocuğunuzun durumunu değerlendirmek ve olası nedenleri belirlemek için bir pediatri uzmanına başvurmanız önemlidir.
2. Tahlil ve Testler: Doktorunuzun tavsiyesiyle kan tahlilleri ve diğer gerekli testler yapılabilir.
3. Beslenme Alışkanlıkları: Çocuğunuzun sevdiği yiyecekleri belirleyerek ve bu yiyecekleri düzenli olarak sunarak beslenme alışkanlıklarını destekleyebilirsiniz.
4. Stres ve Oyun: Çocuğunuzun stresini azaltmak için oyunlar oynayabilir ve onunla vakit geçirebilirsiniz.
Çocuğunuzun iştahsızlık sorununu çözmek için bu önerileri dikkate almanız ve bir uzmandan profesyonel yardım almanız önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yemiyorrrr
2. İştahsızlık
3. 1 Haftadır Yemek Yemiyor
Olası Nedenler:
Diş çıkarma dönemi: Çocuklarda diş çıkarma sırasında iştahsızlık sıkça görülür.
Soğuk algınlığı veya enfeksiyon: Yakın zamanda çocuğunuz soğuk algınlığı veya enfeksiyon geçirdi mi?
Demir eksikliği anemisi: İştahsızlık, demir eksikliği anemisinin bir belirtisi olabilir.
Stres veya duygusal sorunlar: Çocuğunuzun çevresel veya duygusal sorunları olabilir.
Öneriler:
1. Doktor Kontrolü: Çocuğunuzun durumunu değerlendirmek ve olası nedenleri belirlemek için bir pediatri uzmanına başvurmanız önemlidir.
2. Tahlil ve Testler: Doktorunuzun tavsiyesiyle kan tahlilleri ve diğer gerekli testler yapılabilir.
3. Beslenme Alışkanlıkları: Çocuğunuzun sevdiği yiyecekleri belirleyerek ve bu yiyecekleri düzenli olarak sunarak beslenme alışkanlıklarını destekleyebilirsiniz.
4. Stres ve Oyun: Çocuğunuzun stresini azaltmak için oyunlar oynayabilir ve onunla vakit geçirebilirsiniz.
Çocuğunuzun iştahsızlık sorununu çözmek için bu önerileri dikkate almanız ve bir uzmandan profesyonel yardım almanız önemlidir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Yemiyorrrr
2. İştahsızlık
3. 1 Haftadır Yemek Yemiyor
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin