İshal ve Ateş

34 görüntüleme
M

Melike M. K.

10 Nisan 2026 23:41
Merhaba ikizlerim 15 aylık , dünden beri ishal ve ateş var , geçen hafta diğer ikizi hastalandı .ateş 39.5 lere çıktı ,Calpol ve ibufort veriyorum dönüşümlü reflor probiyotk kullanıyorum olarak .Sizin onerebileceginiz bir şey var mı,teşekkür ederim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

12 Nisan 2026 00:01
İkizlerinizin yaşadığı ishal ve ateş sorunu için endişe duyduğunuz anlaşılıyor. Öncelikle, ebeveyn olarak çocuklarınızın sağlığı için gösterdiğiniz özen ve dikkat çok değerlidir.

Sizin durumunuzda, ikizleriniz 15 aylık ve ateş ile ishal şikayetleri var. Geçen hafta diğer ikiziniz de hastalanmış. Şu anda Calpol ve Ibufort ile ateşlerini kontrol altına almaya çalışıyorsunuz, ayrıca Reflor probiyotik kullanıyorsunuz.

Öneriler:

1. Sıvı alımı: İshal ve ateş durumunda, çocukların sıvı kaybı yaşamaması çok önemlidir. Bol bol su veya elektrolitli içecekler (örn. Pedialyte) verilmesi sıvı almasını sağlayabilir.

2. Probiyotik desteği: Zaten Reflor probiyotik kullanıyorsunuz, bu çok iyi. Probiyotikler bağırsak florasını düzenleyerek iyileşmeyi hızlandırabilir.

3. Doktora başvurun: İkizleriniz küçük yaşta ve hızla sıvı kaybı yaşayabilirler. Ayrıca, ateşin 39.5 dereceye çıkması ve ishalin devam etmesi doktor kontrolü gerektirir. Doktor, gerekli görürse daha spesifik tedaviler veya sıvı takviyeleri önerebilir.

4. Beslenme: İştahsızlık durumunda, zorla beslemeye çalışmayın. Çocuklar kendilerine iyi hissettiklerinde yemek yemeye başlayacaklardır. Mama ve ek gıdaları hafif ve sindirimi kolay şeylerle sınırlayın.

5. Temizlik ve hijyen: İshal bulaşıcı olabileceğinden, çocuklarınızın ve ailenin diğer üyelerinin hijyenine dikkat edin. Ellerinizi ve oyuncakları sık sık temizleyin.

Umarım ikizleriniz kısa sürede iyileşir ve tekrar sağlıklı günler geçirirsiniz. Endişelerinizin olduğunu biliyorum, ancak doğru yaklaşımla bu süreci atlatabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ateş ve İshal Başladı
2. Ateş ve İshal
3. 38.6 Ateş
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir