İshal
44 görüntüleme

Kübra Ö.
5 Haziran 2026 09:56
Merhabalar , dün sabah 8 den bu yana 5 defa ishal şekilde kaka yaptı kızım . bugün de saat daha sabah 10:00 2 defa kaka yaptı yine ishal. En sonuncusu mukuslu ve sarıydı. Haşlanmış patates ve yumurta vermeye çalıştım ama yemedi. Çeyrek muz yedirebildim ancak. Sadece emiyor. Doktor mirabalance verdi dünden beri onu kullanıyorum. Keyfi vs yerinde hasta gibi de değil. Ne yapmak lazım neyden dolayı böyle olabilir.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye6 Haziran 2026 10:25
Merhaba,
Kızınızda görülen ishale birkaç faktör neden olabilir. Öncelikle, probiyotik kullanmanız iyi bir adım. Mirabalance'ın bağırsak florasını düzenlemeye yardımcı olması amaçlanır.
İshalin nedenleri arasında:
Virüs enfeksiyonları (örneğin rotavirus),
Bakteriyel enfeksiyonlar,
Ek gıdaya geçiş (yeni gıdalar),
Alerjiler,
* Stres veya çevre değişimi yer alabilir.
Yapabileceğiniz şeyler:
1. Sıvı takviyesi: İshal nedeniyle kaybedilen sıvıları tamamlamak önemlidir. Sadece anne sütü veya mama ile besleniyorsa, emzirmeye devam edin. Eğer katı gıda alıyor ve reddediyorsa, haşlanmış patates, yumurta gibi gıdaları tekrar denemek veya elektrolitli içecekler (çocuklar için uygun) sunmak faydalı olabilir.
2. Probiyotik desteği: Mirabalance'ı doktor tavsiyesiyle kullanıyorsunuz. Probiyotikler bağırsak florasını düzenleyerek ishali iyileştirebilir.
3. Gıdaya dikkat: Şimdilik, yumuşak ve sindirimi kolay gıdalar (örneğin, muz, pirinç lapası) vermeyi deneyin.
4. Doktora başvurma: İshal 2 günden fazla sürerse, ateş, kusma veya kanlı kaka olursa, doktorunuzla iletişime geçin.
Umarım kızınızın durumu kısa sürede düzelir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 3 Yaş, 3 Gündür Kaka Yapmıyor
2. İshal
3. İshal
Kızınızda görülen ishale birkaç faktör neden olabilir. Öncelikle, probiyotik kullanmanız iyi bir adım. Mirabalance'ın bağırsak florasını düzenlemeye yardımcı olması amaçlanır.
İshalin nedenleri arasında:
Virüs enfeksiyonları (örneğin rotavirus),
Bakteriyel enfeksiyonlar,
Ek gıdaya geçiş (yeni gıdalar),
Alerjiler,
* Stres veya çevre değişimi yer alabilir.
Yapabileceğiniz şeyler:
1. Sıvı takviyesi: İshal nedeniyle kaybedilen sıvıları tamamlamak önemlidir. Sadece anne sütü veya mama ile besleniyorsa, emzirmeye devam edin. Eğer katı gıda alıyor ve reddediyorsa, haşlanmış patates, yumurta gibi gıdaları tekrar denemek veya elektrolitli içecekler (çocuklar için uygun) sunmak faydalı olabilir.
2. Probiyotik desteği: Mirabalance'ı doktor tavsiyesiyle kullanıyorsunuz. Probiyotikler bağırsak florasını düzenleyerek ishali iyileştirebilir.
3. Gıdaya dikkat: Şimdilik, yumuşak ve sindirimi kolay gıdalar (örneğin, muz, pirinç lapası) vermeyi deneyin.
4. Doktora başvurma: İshal 2 günden fazla sürerse, ateş, kusma veya kanlı kaka olursa, doktorunuzla iletişime geçin.
Umarım kızınızın durumu kısa sürede düzelir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 3 Yaş, 3 Gündür Kaka Yapmıyor
2. İshal
3. İshal
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...