3 Yaş, 3 Gündür Kaka Yapmıyor
26 görüntüleme
M
Melda P.
15 Temmuz 2025 18:34
merhaba:) yeni tuvalet eğitimi sürecindeyiz çişine hemen alıştı hatta tamamladık gibi sürecimizi. fakat 3 gün kakasını yapmadı sonrasında inanıllmaz sert 3-4 top yapabildi. sonrasında yine 4. gündeyiz ve yapamıyor. kızımın iştahı maalesef çok yok. katı gıdaları çok yiyor ben buna yorumluyorum bezliyken her gün yapardı ama yine sert olurdu. şimdi hem yapmıyor hemde sert. Tatile geldik havuzda vakit geçirdi belki hareket iyi gelir dedim ama saatlerdir kıvranıyor karnım ağrıyor diye ne yapsam bilemedim kakasını yapamıyor:( çok kez tuvalete gittik kakam geldi diyor ama maaalesef yok yok yok. çıkmaz bi yoldayım şu an. tatilden keyif alamayışına da ayrı üzülüyorum ama çocuğumun bu durumdan kurtulmasını çok çok istiyorum, fikre ihtiyacım var 🙏🏼

Büşra A.
15 Temmuz 2025 18:47
Beklemiş sertleşmiş kakayı doğal yolla yumuşatmak bence oldukça zordur doktor lavman tarzı ya da fitil gibi bir şey verebilir. Bir ilaç var ama kesinlikle doktor kontrolünde olmalı ismi duphalac o sertleşen kakayı yumuşatıyor ama yaş grubu için kesinlikle doktor görmeli sonraki süreç de yine beklemiş kaka ihtimaline karşı doğal evde yaptığınız kayısı suları ile güne başlayın gün kurusu vs bağırsak dostu gıdalar tüketin. Yulaf gibi.. muz tüketmeyin biraz bu süreç geçene kadar 4-5 gün pilav makarna vb
F
Fatma S. ..
15 Temmuz 2025 19:07
Bir tane probiyotik alın hem tatilde öneriyorlar hemde bağırsak florasına iyi gelir. Beslenme dikkat edin birde doktor çinko şurubu vermişti aklınızda bulunsun ama doktor yazar onu tabi. Armut, kefir kayısı gibi şeyler tüketiyorsa bol bol verin. Bol sıvı verin.
M
Melda P.
15 Temmuz 2025 21:44
edit mi diyim :) *** uyuyakalmıştı kızım , uyuduktan sonra bez takıyorum yeni bi süreç olduğu için henüz. Ve bingooo aşşşırı cıvık bir kaka karşıladı beni.. yani bilemedim günde 4-5 kaka olursa ishal diyor uzmanlar, şu an için ishal diyemicem çünkü 1 kez oldu amaaa umarım bi sorun yaşamayız. bu arada tatil diyorum ama sadece eşim kızım ve ben varız sadece bize ait havuzu olan bir yerdeyiz mikrop vs durumu olacağını düşünmüyorum o yüzden ama tabiii bilemem umarım uyandığımızda tüm sorunlar çözülmüş olurrr 🙏🏼