İnmemis Testis

138 görüntüleme
Z

Zeliha ..

16 Mart 2026 22:57
Merhabalar

İnmemiş testis ameliyatı hakkında bilgi verirmisiniz. Oğlum 33 aylık. Ben bugüne kadar bilmiyordum ile hiçte fark etmedim. Soğuk algınlığı diye gittik bu şekilde teşhis koyuldu. Bizi çocuk cerrahisine yonlendirdi doktor. Çok mu geç kaldık. Acaba utangaç testis olabilir mi olayı iyi yönünden bakmak istiyorum. Ama canım çok sıkıldı ve korkuyorum da.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

17 Mart 2026 23:07
İnmemis testis, testislerin normalde bulunması gereken yerde yani skrotumda olmaması durumudur. Bu durum, bazen doğuştan olabilir, bazen de sonradan gelişebilir. 33 aylık oğlunuzun bu durumu yeni keşfedilmişse, endişe verici olabilir, ancak doğru yaklaşım ve tedavi ile sonuçlar genellikle olumlu olur.

İnmemis testis ameliyatı, genellikle testisin skrotuma indirilmesi veya çıkarılması işlemidir. Ameliyatın amacı, testisin normal yerine getirilmesi ve gelecekteki olası komplikasyonları önlemek, özellikle de testis kanseri riskini azaltmaktır.

Utangaç testis (veya gizli testis) olarak da bilinen bu durum, eğer tedavi edilmezse, ileride erkeklik hücrelerinin üretimi ve doğurganlık sorunları gibi komplikasyonlara yol açabilir. Ayrıca, testis torsiyonu gibi acil tıbbi durumlar gelişebilir.

Çocuk cerrahisine yönlendirilmeniz doğru bir adımdır. Doktorlar genellikle 1-2 yaş arasında testisin inmemiş olması durumunda ameliyat önerirler, ancak bu yaş aralığı çocuğun gelişimine ve durumun ciddiyetine bağlı olarak değişebilir.

Ameliyat genellikle genel anestezi altında yapılır ve bir gün içinde hastaneden taburcu olunabilir. Ameliyat sonrasında ağrı yönetimi genellikle kolaydır ve doktorlar tarafından verilen talimatlara uyulması önemlidir.

Korkularınızı doktorunuzla paylaşmanız ve tüm sorularınızı sormak için bir fırsat bulmanız önemlidir. Doğru bilgi ve destekle, bu süreci daha iyi yönetebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. İnmemiş Testis
2. İnmeyen Testis
3. İnmemiş Testis
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
S

Sinem A. G. ..

18 Mart 2026 06:16
Ameliyathane hemsiresiyim doktor kontrolünde belirli zamana kadar bekleniyor eğer utangaç testisse. Ama hiç inmiyor hareket etmiyorsa küçük bir operasyonla anestezi altında aşağıya indiriyoruz. Anestezi alması dışında operasyon korkulacak bir şey değil kısa sürüyor
Z

Zeliha ..

22 Mart 2026 17:56

Sinem Aydın Gürbüz

Ameliyathane hemsiresiyim doktor kontrolünde belirli zamana kadar bekleniyor eğer utangaç testisse. Ama hiç inmiyor hareket etmiyorsa küçük bir operasyonla anestezi altında aşağıya indiriyoruz. Anestezi alması dışında operasyon korkulacak bir şey değil kısa sürüyor

Biz çocuk cerrahisine gittik kontrol etti penisin hemen dibinde oralarda şislik var zaten ve kendisi aşağıya indirdi. Eğer inmezse sorun dedi. Bu normal bisy ilerleyen zamanlarda damarlar genişledikçe kendisi de büyüdükçe aşağıya inecek dedi. Ama bizim kafamızda ki soru işareti hala geçmedi. Sizce normal bir durum mu ?
S

Sude A.

27 Mart 2026 00:35

Sinem Aydın Gürbüz

2 yaş sonrası için riskli diyorlar doğru mu acaba oğlum 3 yaşında ve bu yaşta testis ameliyatı ile birlikte sğnnetide olursa ciddi bi psikolojik süreç

Yaşar mıyız bundan korktuğum için bekliyoruz
S

Sinem A. G. ..

27 Mart 2026 00:40

Sude A

2 yaş sonrası için riskli diyorlar doğru mu acaba oğlum 3 yaşında ve bu yaşta testis ameliyatı ile birlikte sğnnetide olursa ciddi bi psikolojik süreç

3 6 yaş arası cinsel kimliklerini kazandıkları dönem bu yuzden penise ait herhangi bir işlem yapmayı tercih etmiyor doktorlar. Bebeğin durumunun aciliyetine göre çocuk cerrahi karar veriyor yani doktorunuz onerirse 3 yaşında da olabilir
S

Sinem A. G. ..

27 Mart 2026 00:42

Zeliha

Biz çocuk cerrahisine gittik kontrol etti penisin hemen dibinde oralarda şislik var zaten ve kendisi aşağıya indirdi. Eğer inmezse sorun dedi. Bu normal bisy ilerleyen zamanlarda damarlar genişledikçe kendisi de büyüdükçe aşağıya inecek dedi. Ama bizim kafamızda ki soru işareti hala geçmedi. Sizce normal bir durum mu ?

Tarif ettiğiniz utangaç testis olabilir zamanla hareketinin durması ve testisin yerine gelmesi beklenir utangaç testiste biraz daha bekliyorlar yerine yerleşmesi için, yerlesmezse sonra cerrahi müdahale ediliyor
Z

Zeliha ..

28 Mart 2026 08:26

Sude A

Çok şükür suanlik oğlum da bir sorun yokmuş ama biz yine 6 ayda bir baktırmak istiyoruz. Bizim kendi doktorumuz geç kalmasın dedi bunun üzerine baya baskı yapa yapa söyledi. Evet bende bu durumdan çok korktum psikolojik olarak etkilenmesinden. Eğer acil bir durumsa bekletmeyin çocuğun gelecekteki hayatı da çok önemli. Allah öncelikle onlara sağlık versin inşallah kolayca atlatirsiniz
S

Simge E.

3 Nisan 2026 22:16
14 aylık oğlum utangaç testis dediler bazen kesenin içinde görüyorum bazen görmüyorum şuan takip önerdi doktorumuz ama çocuk cerrahına gitmedik takipli çocuk doktorumuz kontrol ediyor insallah iner bunu yaşayıp sonrasında inen var mı

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir