İlk Diş
138 görüntüleme
A
Ayşegül Ü.
4 Aralık 2025 07:49
Sevgili anneler, yeni güncelleme :diş. Bu ne kadar uzun ve yıpratıcı bir süreç. Oğlum 4.5 aylık. 2.5 aylıktan beri yani 2 aydır bu sıkıntıyı çekiyor. Diş yerleri öyle kaşınıyor ki bazen emmiyor. Sürekli huzursuz. Eli hep ağzında ve sanki böyle hunharca ısırıyormuş gibi. Piyasadaki tüm diş kaşıyıcılarını aldım nerdeyse, tetagil veriyorum, eğer hiç uyumazsa da calpol veriyorum. Karanfil kürü de denedim. Birkaç gündür ıslak müslin bezi dolaba koyuyorum. Onu veriyorum ağzına, biraz rahatlıyor. Biliyorum çok kişisel bir süreç ama bebekleriniz ilk dişi ne zaman çıkardı? Bu süreçle nasıl başa çıkıyorsunuz? Yardım çığlıkları……

Emel C.
4 Aralık 2025 08:33
Merhaba evet cok zor ilk dis cok haklisiniz bizimde o zamanlar baslamisti ve 5 aylikken ilk dişi cikti suan 7.5 aylik ust on disler cikiyor yine huzursuz uykuları bölünüyor ben bi care bulamadim tetagil dis kasiyici denedim meyve kesip verdim soguk onla oyalandi baya suan dentinox jel kullaniyorum faydasini gordum ama en fazla 30 dakika faln o yuzden uykuya gecirirken vermeyi tercih ediyorum
Ş
Şifanur A.
4 Aralık 2025 09:24
Merhaba bizimde o dönemlerde başlamıştı diş kaşınmaları bizde 6. Ayimizda anca çıkarabilmiştik. En yoğun olduğu dönemlerde aralıksız ağlamalar ve uykusuzluk cekiyorduk. Yaz dönemine denk geldiği için meyveleri dondurup meyve süzgecinde eline verdim çok faydasını gördük. Birde ben yeşil soğanın kök kimini ve pırasa veriyordum acı olmasından ötürü biraz rahatlatıyordu. Özellikle ilk diş çok sancılı geçti bizim sonrakiler biraz daha iyiydi. Tetagil ve dentinox jel çöküşe yaramadı bizde Malesef.
Ş
Şifanur A.
4 Aralık 2025 09:26
Birde diş kayicilari eviyorsa buzluga atabilirsiniz soğuk olunca iyi kemiriyorlar. Ben silikon mama kaşıklarını atiyordum hala da kullaniyoruz

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
4 Aralık 2025 18:38
Sevgili Ayşegül hanım,
Konu hakkında burda detaylı yazım ve videom var incelemenizi öneririm.
Aklınıza takılan soru olursa lütfen bana ulaşın 💕oral dönem, diş çıkarma süreci ve dişin çıkması birbirinden farklı şeyler maalesef 🥲 oğlu 3 aydan 11. Aya kadar dişten ağlamış bir anne olarak sizi anlıyorum
Diş Çıkarma Hakkında
https://www.babysfer.com/forum/konu/dis-cikarma-hakkinda-6899b92b9a3d1cdb950b86a3
Konu hakkında burda detaylı yazım ve videom var incelemenizi öneririm.
Aklınıza takılan soru olursa lütfen bana ulaşın 💕oral dönem, diş çıkarma süreci ve dişin çıkması birbirinden farklı şeyler maalesef 🥲 oğlu 3 aydan 11. Aya kadar dişten ağlamış bir anne olarak sizi anlıyorum
Diş Çıkarma Hakkında
https://www.babysfer.com/forum/konu/dis-cikarma-hakkinda-6899b92b9a3d1cdb950b86a3