İleri Düzey Pişik
394 görüntüleme
F
Furkan E.
Premium Üye
29 Temmuz 2026 19:23
Bebeğim 19 günlük 3. Gününde pişik oldu ama gittikçe daha da ilerledi. 3 farklı doktoro gittik farklı farklı krem kullandık ama bir çare olmadı.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye29 Temmuz 2026 19:23
İleri düzey pişik sorunu yaşıyorsanız, endişe etmeyin, bu sorunun çözümü mümkündür.
Pişik, genellikle bebeklerde görülen bir cilt sorunu olup, kızarıklık, tahriş ve bazen de ağrıya neden olabilir. 19 günlük bir bebekte pişiğin ilerlemesi, doğru tedavi ve bakımın uygulanması gereken bir durumdur.
Pişiğin iyileşmesi için şu önerilere dikkat edebilirsiniz:
1. Bebeğinizin cildini temiz tutun: Bebeğinizin pişik olan bölgesini, ılık su ve hafif bir temizleyici ile nazikçe temizleyin.
2. Krem kullanımı: Doktorunuzun önerdiği kremleri düzenli olarak kullanmaya devam edin.
3. Pişik bölgesini havalandırın: Bebeğinizin pişik olan bölgesini, mümkün olduğunca havalandırın.
4. Bez değiştirme sıklığına dikkat edin: Bebeğinizin bezini sık sık değiştirin.
5. Doktorunuzun önerilerine uyun: Eğer doktorunuz ek önerilerde bulunmuşsa, bunları da dikkate alın.
Eğer pişik sorununuz devam ediyorsa, bir dermatolog veya pediatrist ile görüşmeyi düşünebilirsiniz.
Pişik, genellikle bebeklerde görülen bir cilt sorunu olup, kızarıklık, tahriş ve bazen de ağrıya neden olabilir. 19 günlük bir bebekte pişiğin ilerlemesi, doğru tedavi ve bakımın uygulanması gereken bir durumdur.
Pişiğin iyileşmesi için şu önerilere dikkat edebilirsiniz:
1. Bebeğinizin cildini temiz tutun: Bebeğinizin pişik olan bölgesini, ılık su ve hafif bir temizleyici ile nazikçe temizleyin.
2. Krem kullanımı: Doktorunuzun önerdiği kremleri düzenli olarak kullanmaya devam edin.
3. Pişik bölgesini havalandırın: Bebeğinizin pişik olan bölgesini, mümkün olduğunca havalandırın.
4. Bez değiştirme sıklığına dikkat edin: Bebeğinizin bezini sık sık değiştirin.
5. Doktorunuzun önerilerine uyun: Eğer doktorunuz ek önerilerde bulunmuşsa, bunları da dikkate alın.
Eğer pişik sorununuz devam ediyorsa, bir dermatolog veya pediatrist ile görüşmeyi düşünebilirsiniz.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
S
Semiha A.
29 Temmuz 2026 20:03
Bizimde böyle oldu hatta dokturumuz mantar olmuş dedi ve mantar kremi yazdı ama işe yaramadı.. ecowell in pişik kremi 2 günde geçirdi
C
Cansev A.
29 Temmuz 2026 20:10
yenidogan pisigi bu islak mendili yuzde yuz su olani kullanin icinde zinc olan pisik kremi ve iyi bir bez isinizi cozer
F
Furkan E.
Premium Üye
29 Temmuz 2026 20:12
yenidogan pisigi bu islak mendili yuzde yuz su olani kullanin icinde zinc olan pisik kremi ve iyi bir bez isinizi cozer
D
Dilek D.
29 Temmuz 2026 20:13
Benim bebeğimde de oldu 30 günlükken.Biz de pişik sanmıştık ama mantarmış 1 hafta krem kullandık geçti. Muhakkak dermatoloğa gidin.
F
Furkan E.
Premium Üye
29 Temmuz 2026 20:14
Benim bebeğimde de oldu 30 günlükken.Biz de pişik sanmıştık ama mantarmış 1 hafta krem kullandık geçti. Muhakkak dermatoloğa gidin.
D
Dilek D.
29 Temmuz 2026 20:14
Islak mendil kullanmayın pamukla temizleyin bebeğinizi ve muhakkak poposunu kurulamadan bez bağlamayın.

Ebru G. ..
29 Temmuz 2026 20:17
Hocam alerji olabilir mi

Ebru G. ..
29 Temmuz 2026 20:18
Çünkü süt alerjisi herkeste farklı farklı kendini gösteriyor
D
Dilek D.
29 Temmuz 2026 20:31
Pazartesi gittik şimdi yârın kontrole gideceğiz ama mantar demedi gördüğünde ileri düzey pişik dedi geçmezse kan tahlili dedi ama :(
M
Meryem ..
Premium Üye
29 Temmuz 2026 20:32
Alerji değilse kakası yapıyor olabilir benim bebeğimde o çok etkiliyor. 2 dakika fark etmesem mahvoluyor. Olabildiğince yıkıyorum ve poposunu açık bırakıyorum. Kremler benim bebeğime de etki etmedi
Ş
Şule Z.
29 Temmuz 2026 20:51
Merhaba benım bebeğimde yoğum bakımda kaldı 1 hafta doğunca antibiyotik etkisiyle pişik olmus böyleydi aynı. Bebek doktoru cildiyeye yönlendirdi onun verdiği kremleri kullanırken şöyle bir şey uyguladım ve iyileşmesini hızlandırdı; kremleri sürdükten sonra kaka ile temasını kesmek için gazlı bezi şerit halinde kestim ve yararaların üzerine koydum böylelikle kakanın asidinden etkilenmesini önledim ve her bez değişiminde de 15 dk havalandırdım cok zor ve uzun bir süreç oluyor hemen gecmesini beklemeyin kızım 1 yasına girdi hala o bölgenin derisi cok hassas hala cok dikkat etmek zorundayım
B
Burcu B.
29 Temmuz 2026 20:54
Kakası da yapmış olabilir. Benim bebeğimin pişiği olmadı ama geçen gün kakasını yaptığında minik kabarcıklar oluşmuştu, sudocrem ve havalandırmayla geçti. Ama siz havalandırın bol bol krem olarak da doktorun önerdiklerini kullanın , çok geçmiş olsun

Fatma A. U.
29 Temmuz 2026 20:58
Çünkü süt alerjisi herkeste farklı farklı kendini gösteriyor
F
Furkan E.
Premium Üye
29 Temmuz 2026 21:01
Benim aklıma hemen o geldi benim kızımda böyle olmuştu ekstra Kakasında mukus vücudunda kızarıklık kuruluk çok üzüldüm geçmiş olsun bebeğinize inşallah geçer

Fatma A. U.
29 Temmuz 2026 21:03
Siz nasıl anladınız süt alerjisi olduğunuzu
F
Furkan E.
Premium Üye
29 Temmuz 2026 21:05
Geçmeyen pişik kakasında mukus asla bebek aknesi geçmedi geçmediği gibi ilerleyerek devam etti kuruluklar ve kızarıklıklar çoğaldı sürekli huzursuz gazlı bir bebekti
F
Furkan E.
Premium Üye
29 Temmuz 2026 21:06
Merhaba benım bebeğimde yoğum bakımda kaldı 1 hafta doğunca antibiyotik etkisiyle pişik olmus böyleydi aynı. Bebek doktoru cildiyeye yönlendirdi onun verdiği kremleri kullanırken şöyle bir şey uyguladım ve iyileşmesini hızlandırdı; kremleri sürdükten sonra kaka ile temasını kesmek için gazlı bezi şerit halinde kestim ve yararaların üzerine koydum böylelikle kakanın asidinden etkilenmesini önledim ve her bez değişiminde de 15 dk havalandırdım cok zor ve uzun bir süreç oluyor hemen gecmesini beklemeyin kızım 1 yasına girdi hala o bölgenin derisi cok hassas hala cok dikkat etmek zorundayım

Fatma A. U.
29 Temmuz 2026 21:07
Anladım geçmiş olsun size de bakalım yarın doktor ne diyecek ona göre süt diyetini de sorarız bir doktora
M
Merve Ç.
30 Temmuz 2026 11:55
Aslında prima ultra care kullanıyoruz 3 gün yüzde 99,5 su olan kullandık Sleepy sonra hep pamuk ıslatıp sildik ama durum bu
Yükleniyor...