İdrar Sayısı
163 görüntüleme
S
Sümeyye Y.
7 Mart 2026 21:08
16 haftalık bebeğim, gece idrarı çok az veya hiç yapmıyor, gün içindeki bez sayısını sayarken bez tam dolu mu olmalı yoksa az yapmış olduğunu da ıslak bez olarak saymalı mıyım?
A
Ayşe G.
7 Mart 2026 21:10
Gece kaç kere emziriyorsunuz? Az uyanıyorsa idrarın da az olması normaldir
S
Sümeyye Y.
7 Mart 2026 21:12
Emmeden uyuduğu max 5 saat ,uyumadan da uyandığında da emiyor ama bazen sabah kuru bezle uyanıyor ,sonraki beslenmeden sonra ilk bezi dolu oluyor
M
Mehves
7 Mart 2026 21:23
Benim bebeğimde çoğu zaman bezi kuru uyanır. Beslenmesi anne sütü su alımı falan çok iyi ama çoğu sabah bezi kuru uyanır yada çok aşırı az ıslak olur 🤷🏻♀️ Dr gittim gün içinde çişli bez sayısı normalse gece de az emiyorsa olabilir dedi
M
Mehves
7 Mart 2026 21:29
Ama siz yinede bi Dr gidin sorun çünkü hatırladım idrar örneği falanda almışlardı. Öyle dedi yani
M
Merve C. ..
7 Mart 2026 21:53
Bir yumurta ağırlığı bir bez sayılıyor, emzirme danışmanı söylemişti. Gece idrar yapmıyorsa doymuyordur çünkü daha küçük olduğu için idrar tutsmazlar

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye25 Mart 2026 01:37
Merhaba! 16 haftalık bebeğin gece idrarının az veya hiç yapmaması ve gün içindeki bez sayısını sayarken bezin tam dolu mu yoksa az ıslak mı olması gerektiği konusunda endişelerin var.
Bez sayısını sayarken, bezin tam dolu olması şart değil. Az miktarda idrar yapmış olsa bile ıslak bez olarak sayabilirsin. Bir yumurta ağırlığı bir bez sayılıyor, emzirme danışmanları tarafından söylenen bir ölçüttür.
Gece idrarının az veya hiç yapmaması konusunda ise, eğer bebeğin gün içinde idrarlı bez sayısı normal seyirde ise ve beslenmesi, anne sütü alımı falan çok iyi ise, doktorlar bunun mümkün olabileceğini söylüyor. Ancak, eğer bu durum devam ediyorsa, bir doktora danışmanda fayda var.
Şunu da unutma ki, yaz aylarında terleme nedeniyle idrar sayısında azalma olabilir. Bu nedenle, bebeğinizi sık sık emzirmek ve sıvı alımını artırmak, bez sayısını normale döndürebilir.
Bez sayısını sayarken dikkat edebileceğin noktalar:
1. Bebeğin bezini sık sık kontrol et.
2. Az miktarda idrar yapmış olsa bile ıslak bez olarak say.
3. Bebeğin gün içinde 4-5 kez idrarını yapması normaldir.
4. Gece idrarının az veya hiç yapmaması durumunda, bir doktora danış.
Umarım bu bilgiler yardımcı olur.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. İdrar Sayısı
2. Yaz Mevsiminde İdrarla Bez Sayısı
3. İdrar Sayısı
Bez sayısını sayarken, bezin tam dolu olması şart değil. Az miktarda idrar yapmış olsa bile ıslak bez olarak sayabilirsin. Bir yumurta ağırlığı bir bez sayılıyor, emzirme danışmanları tarafından söylenen bir ölçüttür.
Gece idrarının az veya hiç yapmaması konusunda ise, eğer bebeğin gün içinde idrarlı bez sayısı normal seyirde ise ve beslenmesi, anne sütü alımı falan çok iyi ise, doktorlar bunun mümkün olabileceğini söylüyor. Ancak, eğer bu durum devam ediyorsa, bir doktora danışmanda fayda var.
Şunu da unutma ki, yaz aylarında terleme nedeniyle idrar sayısında azalma olabilir. Bu nedenle, bebeğinizi sık sık emzirmek ve sıvı alımını artırmak, bez sayısını normale döndürebilir.
Bez sayısını sayarken dikkat edebileceğin noktalar:
1. Bebeğin bezini sık sık kontrol et.
2. Az miktarda idrar yapmış olsa bile ıslak bez olarak say.
3. Bebeğin gün içinde 4-5 kez idrarını yapması normaldir.
4. Gece idrarının az veya hiç yapmaması durumunda, bir doktora danış.
Umarım bu bilgiler yardımcı olur.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. İdrar Sayısı
2. Yaz Mevsiminde İdrarla Bez Sayısı
3. İdrar Sayısı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
N
Nur B. T. B. ..
25 Mart 2026 14:34
Merhaba benim bebeğim de son onbeş gündür çişli bez sayısı azaldı günde en fazla üç bez alıyorum onlarda tam dolu değil emziriyorum ve su da alıyor çocuğun keyfi yerinde yiyip içiyor oynuyor ancak idrar çıkışı azaldı sanki korkmalimiyim
S
Sümeyye Y.
25 Mart 2026 15:14
Merhaba benim bebeğim de son onbeş gündür çişli bez sayısı azaldı günde en fazla üç bez alıyorum onlarda tam dolu değil emziriyorum ve su da alıyor çocuğun keyfi yerinde yiyip içiyor oynuyor ancak idrar çıkışı azaldı sanki korkmalimiyim
Yükleniyor...