İdrar Rengi

189 görüntüleme
E

Esra M. U.

4 Haziran 2026 00:24
Bebeğim 5 Aylık anne sütü ile besliyorum nadiren de olsa mama veriyorum bugün ve dün çişinin rengi açık sarıdan turuncuya yakın bir rengi döndü neden olabilir
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
4 Haziran 2026 00:24
Bebeğinizin idrar renginde değişiklik olması birkaç farklı nedene bağlı olabilir. Sıvı kaybı, yetersiz sıvı alımı veya sıcak hava koşulları gibi faktörler bu değişikliğe yol açabilir.

Anne sütü alan bebeklerde idrar rengi genellikle açık sarıdır, ancak bazen turuncu veya koyu sarı renkte olabilir. Bu durum, bebeğin sıvı kaybı yaşamış olabileceğini gösterebilir.

Bebeğiniz 5 aylık ve anne sütü ile besleniyorsa, şu önerilere dikkat edebilirsiniz:
1. Daha sık emzirin: Emzirme sıklığını artırarak bebeğinizin daha fazla sıvı almasını sağlayabilirsiniz.
2. Sıvı takviyesi: Eğer doktorunuz önerdiyse, bebeğinize az miktarda su verebilirsiniz. Ancak 5 aylık bir bebek için anne sütü en önemli sıvı kaynağıdır.
3. Oda sıcaklığına dikkat edin: Bebeğinizi serin bir ortamda tutmaya özen gösterin, aşırı sıcak ortamlar sıvı kaybına neden olabilir.

Eğer bebeğinizde ateş, huzursuzluk veya iştahsızlık gibi başka belirtiler de varsa, bir doktora başvurmanız önemlidir. Doktor, bebeğinizin durumunu değerlendirerek uygun tavsiyelerde bulunabilir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. İdrar Rengi (lütfen Yardım)
2. Çiş Rengi
3. Bebeğin İdrarın da Oluşan Renk
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Esra M. U.

4 Haziran 2026 00:27
Yanlız iki kez geldi farklı aralıklarla idrar yolu enfeksiyonu olabilir mi ya da az su içmem bebeği etkiler mi
A

Ayşe Ş. ..

Premium Üye
4 Haziran 2026 01:03
Az su içtiniz diye süt kalitesi etkilene bilir. Bol bol sıvı tüketin mama ile destekleyin emzirdikten sonra teklif edin ister ise içer. Bol bol emzirin genelde vücut susuz kalınca oluyor. Pembeye doğru gider ise doktorunuza danışın mutlaka
İ

İrem Ü.

4 Haziran 2026 01:34
Doktorunuza danışın idrar yolu enfeksiyonu da olabilir ama az beslenmiş diye düşünüyorum
E

Esra M. U.

4 Haziran 2026 11:43
Kilosu gayet iyi beslenmesinide ben sağımla besliyorum doktor 4 5 saatte bir ver dedi o yüzden o şekilde veriyordum ama son zamanlarda ben çok su tüketemedim bebeğe bir kaç çay kaşığı su versem doğru olur mu
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir