Hırıltı Balgam Öksürük Kusma
49 görüntüleme
I
Ilayda E.
24 Şubat 2026 16:09
13 aylık bebeğim 3 gündür şiddetli öksürük ve kusma şikayetiyle hastaneye getirdim bı gün hastanede yatırdılar devamlı hava verildi ciğerlerine bakıldı sorun yok denilip cortair ve ventolin birde antibiyotik verildi yarın tekrar gelin denildi devamlı nefesini sayıyorum. 40 i geçmemesi gerekiyormuş ama hala şikayetler devam ediyor ne yapmam lazım?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
25 Şubat 2026 16:21
Bebeğinizin 3 gündür şiddetli öksürük, kusma, hırıltı ve balgam şikayetleri olduğu anlaşılıyor. Hastaneye başvurmuş ve hastanede yatırılarak tedavi edilmişsiniz. Doktorunuz cortair, ventolin ve antibiyotik tedavisi vermiş.
Şikayetlerinizin devam etmesi sizi endişelendirebilir. Öncelikle doktorunuzun verdiği ilaçları düzenli olarak kullanmaya devam edin.
Bunun yanı sıra;
1. Bebeğinizin nefes sayısını düzenli olarak takip etmeye devam edin ve doktorunuzun belirttiği sınırlar içinde kalmaya özen gösterin.
2. Bebeğinizin burun temizliğini düzenli olarak yapın. Serum fizyolojik ile buhar vererek balgamın atılmasına yardımcı olabilirsiniz.
3. Bebeğinizin bol sıvı almasını sağlayın. Eğer emziriyorsanız sık sık emzirin, ek gıdaya başlamışsa su veya uygun sıvılar verin.
4. Doktorunuzun önerdiği takip süresi ve muayenelere düzenli olarak gidin.
Eğer bebeğinizde nefes darlığı, zor nefes alma, göğüs ağrısı, yüksek ateş gibi durumlar gelişirse hemen doktorunuzla iletişime geçin veya en yakın acil servise başvurun.
Bu konuda forumda daha detaylı bilgi bulamadım.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 18 Aylık Hırıltı, Balgamlı Öksürük, Burun Akıntısı
2. 2 Aylık Balgam Hırıltı Öksürük
3. Bebeğimin Geçmeyen Hırıltısi Var Öksürük Karın Grultusu Sürekli Kusma Elbi
Şikayetlerinizin devam etmesi sizi endişelendirebilir. Öncelikle doktorunuzun verdiği ilaçları düzenli olarak kullanmaya devam edin.
Bunun yanı sıra;
1. Bebeğinizin nefes sayısını düzenli olarak takip etmeye devam edin ve doktorunuzun belirttiği sınırlar içinde kalmaya özen gösterin.
2. Bebeğinizin burun temizliğini düzenli olarak yapın. Serum fizyolojik ile buhar vererek balgamın atılmasına yardımcı olabilirsiniz.
3. Bebeğinizin bol sıvı almasını sağlayın. Eğer emziriyorsanız sık sık emzirin, ek gıdaya başlamışsa su veya uygun sıvılar verin.
4. Doktorunuzun önerdiği takip süresi ve muayenelere düzenli olarak gidin.
Eğer bebeğinizde nefes darlığı, zor nefes alma, göğüs ağrısı, yüksek ateş gibi durumlar gelişirse hemen doktorunuzla iletişime geçin veya en yakın acil servise başvurun.
Bu konuda forumda daha detaylı bilgi bulamadım.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 18 Aylık Hırıltı, Balgamlı Öksürük, Burun Akıntısı
2. 2 Aylık Balgam Hırıltı Öksürük
3. Bebeğimin Geçmeyen Hırıltısi Var Öksürük Karın Grultusu Sürekli Kusma Elbi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin