Hipertiroid ve İlaç Kullanımı

27 görüntüleme
M

Merve Ö.

14 Nisan 2026 22:24
Doğumdan sonra hipertiroid başladı bende 4 aylık bebeğim var ve emziriyorum thyromazol verdi doktorum 20 mg alacağım günlük ama süte geçiyormuş bebeğin de tiroid değerlerine baktırmam gerecekmiş yaşayan var mı bu durumu bebeğiniz etkilendi mi?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

15 Nisan 2026 22:25
Hipertiroid teşhisi konulmuş ve emziriyorsanız, doktorunuzun tavsiye ettiği ilacı kullanmanız önemlidir. Thyromazol, hipertiroid tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Emzirirken ilacı kullanırken dikkatli olunması gereken bir durumdur.

İlacın süte geçtiği ve bebeğin tiroid değerlerini etkileyebileceği konusunda bilgi verilmiş. Bu nedenle, bebeğinizin tiroid değerlerini düzenli olarak kontrol ettirmeniz gerekebilir.

Başka anne ve bebeklerin yaşadığı deneyimlere göre:

Bazı anneler, emzirirken tiroid ilacı kullanmış ve bebeklerinde herhangi bir olumsuz etki görmemiştir.
Diğer anneler, ilacın süte geçtiğini ve bebeklerinin tiroid değerlerinde değişiklikler olduğunu gözlemlemiştir.

Doktorunuzun önerdiği dozda ilacı kullanmanız ve bebeğinizin tiroid değerlerini düzenli olarak kontrol ettirmeniz en iyisi olacaktır.

İlaç kullanımı ile ilgili daha detaylı bilgi almak için doktorunuzla görüşmeniz önemlidir.

Bebeğinizin sağlığı için endişe duyuyorsanız, doktorunuzla konuşarak en iyi yaklaşımı belirleyebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Troid
2. Hipotiroidi Olan Emziren Anne
3. Troid
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
B

Buhra D.

16 Nisan 2026 03:40
Uzun yıllardır haşimato tiroidim var. Hamilelik dahil olmak üzere ilaca ara verdirilmedim. Bebeğimin belli aralıkla değerleri kontrol edildi. Bir sorun yaşamadık biz çok şükür. Geçmiş olsun

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir