Hiperlaktasyon

39 görüntüleme
Hatice Ç.

Hatice Ç.

Premium Üye
27 Mart 2026 09:45
Merhaba bebeğim 35 günlük ilk başlarda her iki mememi de vermeye çalışıyordum ve çocuğum fışkırır şekilde burnundan gelerek kusmaya başladı doktorum az beslememi söyledi araştırmalarım sonucu hiperlaktsyon sütümün tazyikli olmasından dolayı olduğunu öğrendim emzirme pozisyonumu değiştirdim sağım yapmayı bıraktım çünkü sağdıkça arz talepten sütüm daha da artıyordu blok emzirmeye başladım bu şekilde de mastit oluştu şimdi mastitten kurtulmak için yeniden sağım yapmaya başladım ve yine memelerim şişmeye başladı ben artık süt azaltıcı şeyler mi kullansam diye düşünüyorum ne yapmalıyım bilemedim
A

Ayşe G.

27 Mart 2026 09:48
Merhaba geçmiş olsun, elle sağım yapmayı denediniz mi
Hatice Ç.

Hatice Ç.

Premium Üye
27 Mart 2026 09:50
Ayşe Gür
Merhaba geçmiş olsun, elle sağım yapmayı denediniz mi
Evet
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
27 Mart 2026 09:50
Merhaba,

Hiperlaktasyon ve tazyikli süt sorunlarıyla karşılaşıyorsunuz. Bebeğiniz 35 günlük ve emzirme sürecinde zorlanıyorsunuz. İlk başlarda her iki memeyi de vermeye çalışırken, bebeğiniz fışkırır şekilde burnundan gelerek kusmaya başlamış. Doktorunuz az beslemeyi tavsiye etmiş ve hiperlaktasyon hakkında bilgi edinmişsiniz.

Emzirme pozisyonunuzu değiştirdiniz, sağım yapmayı bıraktınız çünkü sağdıkça arz talepten sütünüz daha da artıyordu. Blok emzirmeye başladınız ancak bu şekilde mastit oluştu. Şimdi mastitten kurtulmak için yeniden sağım yapmaya başladınız ve memeleriniz şişmeye başladı.

Önerebileceğim adımlar:

1. Süt azaltıcı yöntemler: Adaçayı, nane gibi süt azaltıcı çayları deneyebilirsiniz. Bu bitkiler, süt üretimini azaltmaya yardımcı olabilir.
2. Sağım kontrolü: Sağım yaparken kontrollü bir şekilde yapmaya özen gösterin. Sütünüzü fazla boşaltmayın, bu daha fazla üretimi tetikleyebilir.
3. Blok emzirme: Bebeğinizin emzirme sıklığını ve süresini kontrol edin. Bebeğiniz sık sık emziriyorsa, bu süt üretimini artırabilir.
4. Mastit tedavisi: Mastitten kurtulmak için doktorunuzun tavsiyelerine uyun. Antibiyotik tedavisi veya diğer önerilen yöntemleri uygulayın.

Süt azaltıcı takviyeler kullanmadan önce doktorunuzla konuşmanız önemlidir. Ayrıca, emzirme danışmanlarından veya uzmanlardan destek alabilirsiniz.

Umarım bu öneriler size yardımcı olur. Başarılı bir emzirme süreci geçirmeniz dileğiyle.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Tazyikli Süt ,meme Reddi ve Takviyeler
2. Kılo Alması Meme Reddıne Yol Acar mı
3. Tazyikli Süt Meme Reddi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
A

Ayşe Ş. ..

27 Mart 2026 09:57
Sağın dondurun daha sonra kullanırsınız niye azaltıyorsunuz ki. Boşuna stres yaşayıp acı çekmeyin. Çok geçmiş olsun. Sağlıkla büyüsün bebeğiniz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir