Herşeyi Ağzına Alma

105 görüntüleme
D

Damla M. U.

5 Nisan 2026 21:37
17 aylık emziği bıraktık iki hafta oluyor fakat herşeyi ağzına götürüyor bu durum azalmıştı fakat şimdi ellerinizde götürüyor çok stresli muhtemelen 18 ay atağından ama bilmiyorum bu bir sorun mu?
D

Damla T.

5 Nisan 2026 21:40
Merhaba 19 aylık hala ağzına bir şeyler alıyor özellikle yerden. Emzikten olduğunu düşünmüyorum çünkü biz bırakalı çok oldu sürekli uyarmama rağmen gülerek bazen kaçarak yerden bulduğunu ağzına götürüyor. Nasıl geçer bilmiyorum yerden aldığı şeye(kusura bakmayınyazdığım yazıya)“kaka” demek beni mutlu etmiyor o yüzden sadece uyarıyorum.
D

Damla M. U.

5 Nisan 2026 21:43
Bende hayır ağzımıza almıyoruz vs diyorum uyarım ama evet devam ediyor gelişimsel süreç olduğunu düşünmek istiyorum 🤦🏽♀️
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

5 Nisan 2026 21:44
Bebeğinizin her şeyi ağzına alması, özellikle 17 aylıkken, oldukça normal bir gelişim aşamasıdır. Oral dönem olarak bilinen bu süreç, bebeklerin dünyayı keşfetme ve duyusal ihtiyaçlarını giderme yöntemidir.

Emzik kullanımı ve bırakılması da bu davranışa etki edebilir. Emzikten ayrıldıktan sonra, bebekler bazen bu davranışları daha da sıkılaştırabilirler.

### Bu durum neden olur?
1. Duyusal Keşif: Bebeğiniz farklı dokuları, tatları ve şekilleri ağzıyla keşfediyor.
2. Diş Çıkarma: 18 ay civarında diş çıkarma süreci de etkili olabilir.
3. Gelişimsel Aşama: 2 yaşa kadar bu tür davranışlar normal kabul edilir.

### Stresi azaltmak için öneriler:
- Güvenli Alternatifler: Bebeğinize diş kaşıyıcı, sağlıklı yiyecekler veya farklı dokularda temiz oyuncaklar verin.
- Ulaşamayacağı Yerlerde Eşyaları Tutma: Tehlikeli veya küçük eşyaları bebeğinizin ulaşamayacağı yerlerde saklayın.
- Sabır: Bu sürecin geçici olduğunu unutmayın.

Emzik bırakıldıktan sonra bu davranışların artması, bebeğinizin yeni aşamaya uyum sağlaması olarak görülebilir. Eğer bu davranışlar sizi çok strese sokuyorsa, bir uzmandan destek almayı düşünün.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emzik ve Pişmanlık
2. Her Şeyi Ağzına Atıyor.
3. 4.ayda Parmak Emme Sorunu
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir